22 ziua Apocalipsei germane!
M-am trezit și am dat fuga la duș; mai vine gaz ! (sună macabru în Germania!) M-am spălat TOT, fericit că încă nu s-a dat o lege care să spună când, cât și ce, am voie sa spăl, din corpul meu! Mai este timp!
Intre timp a apărut din nou uleiul și făina pe rafturi, atâta că nu poți lua decât o anumită cantitate! Și prețul e dublu, dar măcar e dublu la toate, indiferent ca are sau nu vreo legătură cu Ucraina sau Putin! Recunosc însă că mi-au mărit pensia! Cu 50 de Euro. Încă nu am ajuns să am cât un refugiat din Ucraina, care nu a plătit ca mine 30 de ani în casa de pensii, dar sunt pe drumul cel bun, nu mai am mult! Mă rog, dacă vorbim doar de bani, nu și de faptul că el nu plătește asigurări, telefon, lumină, apă, căldură, chirie și eu da!
Planul merge ca uns! In conditiile astea o să ajungem si noi și statul în mizeria promisă și o să ne bucurăm de ciorba comună la cazan!
Au început din nou să bată tobele covid, oricum mulți plictisiți de cautarea unde au si unde nu au pogorământ să poarte masca, o poartă tot timpul! Testele nu mai sunt gratuite, dar au rămas obligatorii pentru azile, spitale…
E bine! Suntem pregatiti de urmatorul lockdown, nu ne mai ia prin surprindere! Ba cred că o să luăm noi statul prin surprindere, pentru că o să refuzăm să mai ieșim din el! A început să ne placă treaba asta cu distanțarea! Am fost la poștă, unde erau 3 ghișee și ca atare aveau voie să intre doar 3 clienți! Restul stăteau la rând afară, cu doi metri între ei! Cel putin! O coadă imensă ca pe vremea lui Ceaușescu doar că răsfirată! Stând la ea mă gândeam că azi l-ar pune mare șef peste resetare! Că prea il citează în Germania toți, în decizii și cuvinte! Raționalizări de toate cele, un pulover iarna în plus, apă caldă rară și puțină…
Măcar de l-ar copia și de Crăciun! De ăla din ’89! Chiar si pluralismul politic e la fel! Sunt mai multe partide dar toate doresc acelasi lucru, dictat de Bruxelles, sau SUA, sau de Davos, sau de dracu direct!
Apocalipsa a inceput, chiar dacă mai vine gaz pe țeavă! A inceput de mult, de ani de zile, dar noi abia acum ne dăm seama din cauza restricțiilor! Și o să fie tot mai multe si mai severe, până ne vom preda cu totul și cu toate în mâinile lor!
Vino Doamne mai repede!