Dictatura cu ochi verzi

Marele dezavantaj al vârstei este că le-ai cam trăit pe toate și îți este imposibil să mai crezi tot felul de povești oferite! Și spun „dezavantaj” pentru că e foarte greu să traiești știind că vine dezastrul și tu nu poți să te ferești nici pe tine, nici pe cei din jurul tău!
Noi, ăștia mai în vârstă, am trăit socialismul, care era declarativ, plin de intenții nobile; cea mai echitabilă și justă societate pentru toți, ce își dorea fericirea pentru toată lumea, pace și bună înțelegere în lume! Pentru a realiza asta, era nevoie doar să nu mai deținem nimic! Fericirea într-o dictatură se poate realiza numai pe lipsa proprietății private, se pare! Și pentru „idealul” acesta este nevoie de un sistem represiv, care să actioneze prin frică, fiindcă oamenii nu-și doresc…să fie „fericiți„! Dar ca să faci parte din sistemul represiv trebuie să fi „avantajat” oarecum, adică „mai egal” decât cei la care le spargi capul, le rupi oasele! Dar totuși „nu așa egal” cu cei care îți ordonă cui să-i spargi capul!
După cum vedem (și am trăit), o societate uniformă plină de egali, unul mai egal decât celălalt! Și exact spre o societate identică ne îndreptăm, din nou! Nici o diferență cu dictatura care se instaurează acum prin asa zisa „resetare„! Nimic nou sub soare! Poate doar de denumire…
Societatea este și acum, a fost și atunci, împărțită între cei avantajati si cei dezavantajati, între cei care înțeleg ce se întâmplă și în cei care nu înțeleg! În cei care se împotrivesc și cei care încearcă să se pună bine cu „stăpânirea„!
Astăzi povestea oferită are ochii verzi, dar este aceeași poveste, în esența ei, cu cea cu ochii roșii!
Astăzi salvăm planeta!
Desigur doar noi cei mai „puțin egali” și mulți, care suntem obligați, fiindcă altfel nu înțelegem, să folosim biciclete, să mâncăm insecte, să stăm în frig și întuneric! Cei „mai egali” desigur pot să continuie să zboare cu avioanele private, să mănânce steak-uri de vită, distrugătoare de ozon și să-și încălzească piscina privată, sauna, să-și climatizeze palatele!
Sau l-a văzut cineva pe Ceaușescu, pe cei din conducerea de partid, stând cu noi la vreo coadă, cu două pulovăre îmbrăcat în casă, cu folie de aluminiu în spatele caloriferelor reci, mâncând „tacâmuri„*?
Nu o să-i vedeți nici pe cei care vă predică astăzi „salvarea planetei” că-i cheamă Schwab, Biden, Macron, Gates, sau cum îi mai cheamă!
Nu o sa-i vedeți nici plecând lângă voi la război cu Putin sau cu alt „dușman al democrației„!
Așa cum nu o să trăiți și nu ați trăit niciodată democrația în forma în care ne place sa ne-o închipuim! De ce? Pentru că și ea, nu este decât, în cel mai bun caz, o dictatură … a celor mulți! Iar cei mulți sunt proști, manipulabili, creduli, nu cei care gândesc, își pun întrebari, au memorie!
Cei mulți sunt cei care „îl pedepsesc” pe Putin făcându-și harakiri, salvează planeta mâncând gândaci și pe bunica „vaccinându-se„! Sunt cei care chiar cred că aleg, deși candidații le sunt impuși, iar între partidele opozante nu există nici o diferență! Sunt cei care susțin practic dictatura, mai ales dacă ea are o poveste interesantă și le face ochi frumoși!
Dictatura cu ochii verzi pare să fie una foarte seducătoare! Cel puțin acum vara și cu burta plină. La iarnă însă o să se arate în toată hidoșenia ei, căci orice fel de dictatură este hidoasă, indiferent cât de bine ar fi la început machiată!

27.07.2022

*tacâmuri= în socialism gheare de găină

5 gânduri despre „Dictatura cu ochi verzi

Adăugă-le pe ale tale

  1. Un liberal neamţ declara recent că injectarea, purtarea măștii și restricțiile sunt elemente ale libertății. Probabil pe principiile „Războiul e pace, Libertatea e sclavie și Ignoranța e putere. „

    Apreciază

      1. Ioane,pentru noi ăștia mai cărunți nu e așa de mare problema, că le-am mai trăit cândva. Problema va fi groasă pentru generațiile născute cu puțin înainte de 89 și după. Aceste generații nu știu cum e să n-ai, să stai la coadă ore și zile în șir pentru ceva de mâncat. Nu știu cum e să mergi la școală sau la servici,pe jos, fiindcă zăpadae de juma de metru sau pentru că e foarte frig și mijloacele de locomoție nu pornesc. nu știu cum e să n-ai căldură în clasă și să stai îmbrăcat ca afară la ore. Ei nu știu nimic despre toate acestea. În țările occidentale problema va fi și mai grea pentru că acolo sunt prea multe generații care nu știu. Grecii, de exemplu, sunt mari simpatizanți ai comunismului, din toate timpurile. numai că ei cred că e suficient să te declari antimonarhie, susținător, din gură, al egalității, etc…. dar să rămâi cu casele, mașinile și toate avantajele pe care le-ai avut și asta înseamnă comunism. Cine n-a trăit comunismul, nu poate înțelege și nu te crede. Eu o să mă distrez foarte tare la iarnă,pe seama cunoscuților mei de aici. Se pare că fiecare trăiește într-o lume a lui, nu într-una reală și interconectată. Sunt atât de bine dresați de guverne încât și când vor fi puși în fața faptului împlinit, nu vor crede, și vor spune că e ceva tranzitoriu. Nu se mai poate schimba nimic oricât ne-am chinui noi. Mai am însă o speranță: am citit undeva că sâmbătă trece în apropierea Pământului un asteroid de mărimea unui stadion olimpic. 🤨

        Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: