Tudor Gheorghe a murit!

Pentru mine!
Au mai murit si altii odată cu el; Halep, Nadal, Jurgen Klopp, Hubert von Goisern….
Mi se impută de o cititoare că sunt ranchiunos și nu sunt creștin, așa cum ar trebui să fiu!
Are dreptate, nu sunt!

Și ea și multi alții, care au vazut o biserică ultima dată la botezul propriu, știu cel mai bine cum trebuie să fie un creștin, cum trebuie să se comporte în biserică și în afara ei! Ei toți sunt foarte preocupați de desăvârșirea noastră spirituală, deși în esență ne țin pe toți de tîmpiți pentru că considerăm biserica, preoții, slujbele, postul, necesare pentru mântuire, în timp ce ei toate astea le consideră, în cel mai bun caz, pierdere de vreme!
Mă rog,  e dreptul lor să o facă, mai ales ca ei nu au obligația să nu judece!
Am refuzat să-l felicit virtual pe barda, că bard nu-i mai pot spune, Tudor Gheorghe! Ba mai mult am spus ca ii întorc doar ce-mi dorește el mie, adică: „să moară liniștit că nu mă deranjează!” Recunosc nu prea e creștinește, dar am recunoscut de la bun început că in ciuda strădaniilor mele, nu prea am ajuns încă un creștin ortodox! Marea mea problemă este că am ajuns însă atât de departe încât „da să fie da și nu, nu!” Îmi spun sincer părerea despre un subiect, nu încerc să par ce ar trebui sa fiu, pentru unul sau altul! Si nu o fac pentru ca pe Dumnezeu nu-L pot înșela, chiar dacă pe oameni aș putea!
O întrebare care îmi vine acum ar fi dacă toți cei care sunt „mai creștini” ca mine, ca cei „bisericoși,” de ce merge lumea asta așa rău cu atâtia sfinți printre noi? Că doar sunt majoritari, nu doar în tară, ci în lume!!
Nu îi urăsc pe cei care „au sărit calul” cu „vaccinarea„, care au facut jocul guvernelor vândute, care s-au făcut complici la crimele asupra celor care nu au rezistat la a doua, a treia doza? Nu, deși as avea motive! Au pus și ei umărul la „vaccinarea” celor din familia mea, pentru a căror viață și sănătate, tremur zi de zi! Dar nici nu pot spune ca-i iubesc și mai ales nu-i mai pot vedea ca niște „oameni de excepție„! Ne facem, din păcate (eu cel puțin îmi fac) o imagine greșită despre majoritatea star-urilor! Ei au un „dar” pe care l-au folosit, sau conjunctura i-a ajutat sa ajungă cine sunt, dar asta nu presupune, de cele mai multe ori și calitatea umană, pe care le-o atribuim noi!
Ca atare când își dau „arama pe față,” sunt foarte, foarte dezamagit! Nimeni nu primește un astfel de dar, cum au primit ei, doar pentru el insuși! Faptul că au ajuns „cineva„, conferă cuvântului lor „priză” la public, putere!
Ori când „se vând” celui rău, mai ales că nu sunt lipsiți ca să o facă, arată doar că au irosit acest dar și că nu merită sa fie băgați în seamă, ba chiar trebuie evitați ca „contagioși„!
Ei au construit un zid înalt între noi și nu mă vad pe mine obligat să-l dărâm, mai ales că nu-i rău să rămânem fiecare pe partea dorită!
Dar fiind cât de cât o „spoială” de creștin, dacă își recunosc greșala as fi totuși capabil să-i iert! Mă indoiesc că au însă puterea să o facă!

1.08.2022

31 de gânduri despre „Tudor Gheorghe a murit!

Adăugă-le pe ale tale

 1. Primul concert de după urarea „maestrului” pentru nevaccinați – să moară în liniște – s-a numit „Tandru, senzual, uitat” și s-a desfășurat astă primăvară, după ridicarea tuturor restricțiilor. Aș fi putut să merg, dar mi-am adus aminte că ar fi trebuit să mor în liniște, așa că am mutat banii de bilet din buzunarul drept în buzunarul stâng și m-am lins pe bot de comedie și de comediant! Să ne lămurească distinsa comentatoare dacă-l găsește „tandru” sau „senzual”, pentru mine e doar „uitat”!

  Apreciat de 3 persoane

  1. Probabil e vaccinata si ca atare nu a afectat-o urarea! Mie mi se pare ca uitam lucruri care nu trebuie uitate si mai ales nu le sanctionam cum se cuvine! Si eu am fost de cate ori s- a putut la Hubert vom Goisern acum imi pare rau pentru ca l- am crezut dezghetat la minte dar el saracu e ca si Ötzi! Mi _ a mai ramas Nena si Clapton ca artisti mari dintr-o bucata!

   Apreciat de 1 persoană

 2. Bună dimineața, vrăbiuță! 🙂
  Ar trebui să asculți ce-a scris Marin Sorescu, poate ai înțelege tot ceea ce-ți scapă din valurile vieții. 😉
  Referitor la: ”Și ea și mulți alții, care au văzut o biserică ultima dată la botezul propriu”, intuiția îți face probleme, n-ai tu de unde să știi când, cât și cum ”ea și mulți alții” au fost sau nu la biserică. 🙂 Chiar dacă ar fi așa cum crezi și crezi incorect, comportarea și atitudinea ta, lasă de dorit, și-ți spun sincer, mai bine nu te-ai mai duce la biserică oricum biserica frecventată e precum apa pe-o lebădă, gâscă, ce dă din aripi să se scuture. 😀 Am impresia că nici nu citești ce mai scriem noi prin comentarii, sau le interpretezi pe dos, am tot repetat în diferite comentarii, când era cazul, nu sunt vaccinată și nici nu mă voi vaccina. ”Vai de capul tău Vlăduțe” pierdem tot, omenie, respect și credința cea adevărată, nu cea simulată, pe care cei care au păcătuit, suficient de mult, la viața lor, o tot afișează verbal, nu prin fapte! 🙂
  Referitor la comentariul ”telegrafului” , bănuiesc că-i din ”gașca” celor păcătoși, care au devenit ”evanghiloși” crezând astfel că li se vor ierta păcatele, îi pot răspunde scurt: Nu privesc artiști din prisma acestor două laturi, le apreciez vocea, valoarea și felul în care, ascultându-i ne mai schimbă, barem pentru trei patru minuțele atitudinea. 🙂

  Să aveți o zi de marți bine-cuvântată! 🙂

  Ps. Era să uit, bine că mi-am amintit, citindu-ți comentariu, mi-am amintit de ”faraon” ( cel de pe lista neagră) , care, din câte știu folosește des cuvântul ”lepre”, și care nu prea ți-a fost la suflet, dar îl copiezi cam 80% ca atitudine. 😉

  Apreciază

  1. Lasa-ma Aurelia pe mine asa prost si neintelegator! Eu judec dupa ce ai scris daca sunt minciuni desigur judecata mea nu-i corecta! Cand un om scrie ca se roaga acasa ca nu are nevoie de slujbele bisericii unde oricum se aduna numai lepadaturile ( nu nu e textual ci doar concis ce ai spus de-a lungul timpului) mie imi este clar ca nu mergi la biserica! Diferenta dintre noi e ca eu nu ti caut bube in cap si le leg de faptul asta (si ai!) in timp ce tu numai asta faci! Totusi cine te crezi ca esti?Intreb pentru un prieten!

   Apreciat de 1 persoană

   1. Bube-n cap avem toți, depinde de care sunt și cum încerci să le remediezi, unii pot învăța, alții nu… 😉 Nu folosesc cuvântul prost, nu există om prost, eventual needucat, necitit, fără puterea de-ași recunoaște defectele, cel care e condus de-un orgoliu prea puternic, cel care se crede mai presus de oricine, cel care crede că doar ce crede el este corect, cel care vrea cu tot dinadinsul să domine, în orice conjunctură, etc. 🙂 Ce vrei să insinuezi, e înțeles de tine greșit!! Mă refeream la călcatul în picioare la Înviere, posibilitatea de a te ruga și acasă, nu la ce vrei tu să scoți în evidență, destul de deficitar. 😉
    Cine sunt eu? 🙂 ))
    Sunt una din puținele femei care nu îngenunchează în fața unui bărbat, orice statut ar avea, sunt o ea care gândește logic și rațional, sunt o ea cu defecte și calități, o ea care-și asumă greșelile și încercă să le remedieze, dacă nu poate încearcă să găsească alte poteci pe care nu mai poate greși, sunt o ea care spune/scrie ce gândește, cu orice risc, sunt o ea care acceptă orice discuție, chiar și contradictorie, fără să se supere când mai întâlnește bărbați ca tine, dar cărora nu le va da întâietate sub nici-o formă. 🙂 )) Mai vrei? Ești mulțumit? 🙂 Bănuiesc că prietenul tău, e la fel ca tine, din acest motiv îți răspund ție… 😛

    Apreciat de 1 persoană

   2. Știi cum este, când ai un dialog cu cineva, trebuie să te comporți ca el, altfel ieși șifonat, dereglat și până să te echilibrezi, trece timpul și uiți să zâmbești, chiar să râzi. 😉

    Apreciază

 3. Apropo, cine ești tu să ”omori” oamenii care nu-ți plac? 🙂 ))
  Vrăbiuță, vrăbiuță, bagă-ți mințile-n cap nu le ține răsfirate-n stâna și-n dreapta împiedicând gândirea lucidă și rațională! Și să te mai scot din corsetul în care trăiești îți mai ofer o melodie… 😉

  Apreciază

   1. Totul a pornit nu de la ce-i dorim noi lui Tudor Gheorghe, ci de la ce ne-a dorit el nouă toamna trecută. Dacă cineva și-a bătut joc de tine o dată, e cazul să îi fie rușine! Dacă îl lași să-și bată joc de tine și a doua oară, e cazul să îți fie ție rușine! Mi se pare în logica pieței ca, dacă un artist care poza în conservator a ajuns să își insulte publicul conservator, acest public să îi întoarcă spatele. Fie el oricât de mare artist! La fel cum nu dau like unuia care mi-a dorit moartea, tot așa nu dau bani pe spectacolele sale! A face altfel nu ține de un fals creștinism, ci de cel mai pur masochism. Vă place să vă insulte un mare artist, doar pentru că e mare artist? Atunci, continuați cu osanalele și cu link-urile și nu veți face decât să demonstrați că nu știți să vă respectați sau că aveți o stimă de sine foarte scăzută, acceptând să vă calce unul în picioare și strigând apoi „ce bine a fost, parcă mai vreau încă o dată. Bis, maestre, bis!”…

    Apreciat de 2 persoane

   2. Să fiu sinceră, acum am aflat de acest incident, pe mine nu m-a afectat neștiind de el și chiar de aș fi aflat la timpul potrivit, tot nu mă afecta, eu nu iau în nume propriu tot ce se comentează, ar fi culmea să-mi încarc existența cu tot felul de știri mai ales pe timpul pandemiei, perioadă în care s-au spus vrute și nevrute.

    Apreciază

   1. Nu, dar îmi place muntele și pe unde am ajuns, mereu mi-a plăcut să ajung la câte-o stână, nu doar vizitarea ei m-a îndemnat, ci natura și efortul de-a urca la înălțime înconjurată de tot ce presupune naturalețe și viață fără tot felul de recomandări și mai ales interdicții.

    Apreciază

   2. Cine a afirmat așa ceva? N-ai citit cuvântul*nu? Eu am afirmat că am văzut și stâne având curajul să urc până la ele. 🙂 Te amuză gândurile false pe care le ai. 🙂 ))

    Apreciază

   3. Nu le mai tot intoarce CUNOSTI PENTRU CA AI VAZUT, AI URCAT bla bla bla! Deci practic nu ai habar dar crezi ca da! Ca si in cazul bisericii!
    Si cu asta basta ca m-am saturat!
    Orice comentariu pe langa subiect nu mai este aprobat! Acum leaga-l cumva de subiect sau inceteaza!😂

    Apreciat de 1 persoană

   4. Tu le tot rostogolești să fi convins că ești în vârful tuturor discuțiilor pe care ți le creezi singurel, eu doar am răspuns la afirmațiile tale, de unde să știu eu că ai trăit la stână? 🙂

    Și să revin la subiect poftim un clip… 😛

    (clip cenzurat!😜)

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: