Foarte mulți care cred despre ei că sunt credincioși au o mare problemă să creadă că Noul Testament este Cuvântul lui Dumnezeu scris de Apostolii care au l-au însoțit pe Dumnezeu pe pământ, au văzut minunile Sale, l-au auzit vorbind!
Aceștia pot întrerupe lectura aici, dumnezeul lor nu este Dumnezeul meu, despre care vreau să vorbesc! Nu am nici un interes să-l cunosc câtuși de puțin pe al lor și nici nu doresc să-i conving că greșesc!
Apoi sunt foarte mulți care cred în Dumnezeu Iisus dar au o mare problemă cu biserica ortodoxă (că alta nu există! Cei care totuși cred că da, să se oprească aici cu cititul, pentru că nu mă interesează „bisericile” lor și nici nu țin să-i conving că greșesc!)
Trebuie mers la biserică?
Chiar dacă preoții și ierarhii sunt plini de păcate?
Chiar dacă slujbele sunt lungi?
Nu există mântuire și înafara bisericii?

Dacă ne întoarcem în timp, vreo 2000 de ani, vedem că biserica (templu) de pe vremea lui Iisus era tot la fel: preoții (rabinii) și învățații lor (fariseii, saduceii) erau plini de păcate ca și cei de astăzi! Totuși Iisus nu lipsea sâmbăta de la biserică (templu), citea când îi venea rândul, mergea la marile sărbători în pelerinaj la Ierusalim, tinea post…într-un cuvânt se tinea de biserică! De ce? Dacă cineva nu avea nevoie de ea atunci acesta era tocmai El! Răspunsul este numai unul: Hristos a mers la biserică pentru noi! Pentru cei care spun ca nu au nevoie de ea! Pentru cei care nu vin fiindcă preoții și ierarhii sunt păcătoși!
Apoi începând cu Apostolii și până astăzi cei credincioși se adunau împreună în biserică, căci biserica înseamnă adunarea credincioșilor, nu numai clădirea aceea cu clopot și cruce deasupra! Și o făceau ca să ia Sfânta Împărtășanie! Cine lipsea de trei ori de la biserică era excomunicat!!!
Dumnezeu nu obligă pe nimeni să creadă dar dacă crezi în Cuvântul Lui nu ai altă alternativă decât să faci ce El a făcut pe pământ și apoi cei care L-au urmat si urmașii acestora până în ziua de astăzi! Dacă crezi în Dumnezeu te duci cu drag să te întâlnești cu El acolo unde El vine („unde sunt doi sau trei adunati în Numele Meu”) unde El se jerfește din nou, unde poti și trebuie să ai Părtășie cu El după cum ți-a cerut-o El însuși („Cel ce mănâncă trupul Meu Şi bea sângele Meu are viaţă veşnică, şi Eu îl voi învia în ziua cea de apoi”)! Nici un drum nu-i prea lung, nici o problemă mai importantă, nici o slujbă prea lungă! Unde mai pui ca Dumnezeu ne-a cerut de la începutul lumii ca o zi din cele șapte sa i-o dăm Lui! Ori noi refuzam să-i dam două ore! Cei care nu au nevoie de biserică desigur se roagă toată duminica acasă! Se botează singuri acasă, pentru că si botezul este cerut de Dumnezeu să fie facut  și se iartă tot singuri de păcate, se vindecă de boli! Numai ei știu de unde o fi primit Duh Sfânt, dar sunt siguri că au așa ceva spre deosebire de un preot sau ierarh păcatos!
Nici mie nu-mi plac preoții care sunt „popi” dar nu-mi plac nici medicii care iau plicul! Însă dacă e singura posibilitate sa mă operez ii dau plicul și mă las sub mâna lui, nu ma operez singur acasă!
Încă mai sunt si preoți buni și încă mai vă puteti împărtăși în biserici! Nu ezitați să o faceți până se mai poate! Că mult nu o să se mai poată!