Biserica, raiul pe pământ?

Am o întrebare pentru cei care intră ” mascați” în biserică și participă tot așa la Sfânta Liturghie, dar și pentru preoții care „se fac că plouă” și le permit lucrul acesta!
E foarte important să-și răspundă fiecare la această întrebare, fiindcă poate așa vom înțelege ce bătaie de joc, de cele sfinte, de Dumnezeu, este să stai ” înbotnițat” în biserică!

ÎN RAI SE POARTĂ MASCĂ?

Desigur răspunsul este unul singur: „Nu”! 
Dumnezeu le-a făcut pe toate, inclusiv virușii, care au co-existat cu toate „văzutele și nevăzutele” făcute de Dumnezeu!
O să spuneți că nu „atacau„, în rai, pe nimeni,  restul de viețuitoare, cum nu o făceau nici bacteriile, paraziții, animalele prădătoare și aveți dreptate! Abia după alungarea din rai, a aparut „dușmănia” între cele create! Doar păcatul din noi face să nu mai fim văzuți de restul creației precum Adam, stăpânul și cel care le-a pus numele! Dovadă este faptul că pe sfinți nu-i atacă salbăticiunile și nici ei nu se tem de ele!
Dar oare are un virus minte, să judece? Are picioare, să se deplaseze conștient spre o „gazdă„? Desigur nu! El urmează Voia lui Dumnezeu, voie căreia nimeni și nimic nu i se poate împotrivi, cu atât mai puțin o cârpă plină de pori/găuri DE O MIE DE ORI MAI MARI DECÂT ORICE VIRUS! Altfel spus, în rai, ca și în afara lui, tot ce se întâmplă, este cu voia lui Dumnezeu! Și această voie a Lui, noi creștinii dorim să se facă cu noi! Chiar ne rugăm, de mai multe ori pe zi, „facă-se voia Ta precum în Cer asa și pe pământ!,” Asta în timp ce purtăm o mască, care contrazice vizibil ceea ce spunem/cerem! „Facă-se Voia Ta, dar până la sănătatea mea!” Așa ar trebui să schimbăm și textul rugăciunii Tatăl Nostru, că una este ce spunem și alta ce de fapt dorim! Cu toată masca, chiar cu mai multe puse una peste alta, Voia lui Dumnezeu tot se face și fiecare cunoaște exemple de „mascați permanent” care tot au făcut boala!
Biserica este raiul pe pământ!
In ea este Dumnezeu, pentru că a promis să fie oriunde sunt adunați doi, trei, în Numele Lui! Iisus Hristos este și pentru că se jertfește pentru noi, de fiecare dată, la Sfânta Liturghie! Și la Jertfa lui desigur sunt prezenți intotdeauna Maica Sa, Sf. Ap.Ioan, Mironosițele, îngerii, îngerii păzitorii ai fiecăruia care intră în biserica, Sfinții ocrotitori ai fiecaruia, ( prin „fiecăruia” sunt incluși și cei de pe pomelnice și din suflete) Sfinții a căror moaște sunt în biserica aceea, Sfinții din icoane…Practic tot Raiul!
Și dacă suntem în rai, atunci de cine și de ce ne temem? Da, tot păcătoși suntem, dar nu există un loc mai sigur pe pământ, în care să fim mai feriți și apărați de tot „răul” ca în biserică, în timpul Sfintei Liturghii!
Este semn de mare necredință să ne temem de viruși, sau de poliție, mai mult decât ne încredem în Dumnezeu! Și este o mare rușine, un păcat, să mai și „afișăm” această necredință a noastră! Mai bine rămâneți acasă decât să intrați în biserică „mascați” Măcar nu mai smintiți pe nimeni!
Statul vă obligă să purtați mască, ca semn de supunere, față de el! Suntem obligați să ne supunem, iar Noul Testament ne recomandă să o facem, până nu ne primejduim mântuirea, dar în momentul în care intrăm în biserică, ieșim din lumea statului și intram in lumea lui Dumnezeu, a Sfinților și a Puterilor cerești! Iar în biserică ne supunem DOAR lui Dumnezeu, lepădăm toată grijea cea lumească, și arătăm supunere Lui, cu capul descoperit bărbații și acoperit femeile, îmbrăcați cuviincios, și fară să ne acoperim fața căci doar în iad, cei de acolo, nu-și pot vedea fețele!
Dumnezeu să înmulțească credința noastră măcar cât să-L credem, cum îl numim, „atot-puternic„! Să-L considerem „Apărătorul” și „Stăpânul” nostru pe El măcar în biserică și nu statul sau masca!
Amin!

11.09.2022

Un gând despre „Biserica, raiul pe pământ?

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: