Biserica, raiul pe pământ?

Am o întrebare pentru cei care intră ” mascați” în biserică și participă tot așa la Sfânta Liturghie, dar și pentru preoții care „se fac că plouă” și le permit lucrul acesta!
E foarte important să-și răspundă fiecare la această întrebare, fiindcă poate așa vom înțelege ce bătaie de joc, de cele sfinte, de Dumnezeu, este să stai ” înbotnițat” în biserică!

ÎN RAI SE POARTĂ MASCĂ?

Desigur răspunsul este unul singur: „Nu”! 
Dumnezeu le-a făcut pe toate, inclusiv virușii, care au co-existat cu toate „văzutele și nevăzutele” făcute de Dumnezeu!
O să spuneți că nu „atacau„, în rai, pe nimeni,  restul de viețuitoare, cum nu o făceau nici bacteriile, paraziții, animalele prădătoare și aveți dreptate! Abia după alungarea din rai, a aparut „dușmănia” între cele create! Doar păcatul din noi face să nu mai fim văzuți de restul creației precum Adam, stăpânul și cel care le-a pus numele! Dovadă este faptul că pe sfinți nu-i atacă salbăticiunile și nici ei nu se tem de ele!
Dar oare are un virus minte, să judece? Are picioare, să se deplaseze conștient spre o „gazdă„? Desigur nu! El urmează Voia lui Dumnezeu, voie căreia nimeni și nimic nu i se poate împotrivi, cu atât mai puțin o cârpă plină de pori/găuri DE O MIE DE ORI MAI MARI DECÂT ORICE VIRUS! Altfel spus, în rai, ca și în afara lui, tot ce se întâmplă, este cu voia lui Dumnezeu! Și această voie a Lui, noi creștinii dorim să se facă cu noi! Chiar ne rugăm, de mai multe ori pe zi, „facă-se voia Ta precum în Cer asa și pe pământ!,” Asta în timp ce purtăm o mască, care contrazice vizibil ceea ce spunem/cerem! „Facă-se Voia Ta, dar până la sănătatea mea!” Așa ar trebui să schimbăm și textul rugăciunii Tatăl Nostru, că una este ce spunem și alta ce de fapt dorim! Cu toată masca, chiar cu mai multe puse una peste alta, Voia lui Dumnezeu tot se face și fiecare cunoaște exemple de „mascați permanent” care tot au făcut boala!
Biserica este raiul pe pământ!
In ea este Dumnezeu, pentru că a promis să fie oriunde sunt adunați doi, trei, în Numele Lui! Iisus Hristos este și pentru că se jertfește pentru noi, de fiecare dată, la Sfânta Liturghie! Și la Jertfa lui desigur sunt prezenți intotdeauna Maica Sa, Sf. Ap.Ioan, Mironosițele, îngerii, îngerii păzitorii ai fiecăruia care intră în biserica, Sfinții ocrotitori ai fiecaruia, ( prin „fiecăruia” sunt incluși și cei de pe pomelnice și din suflete) Sfinții a căror moaște sunt în biserica aceea, Sfinții din icoane…Practic tot Raiul!
Și dacă suntem în rai, atunci de cine și de ce ne temem? Da, tot păcătoși suntem, dar nu există un loc mai sigur pe pământ, în care să fim mai feriți și apărați de tot „răul” ca în biserică, în timpul Sfintei Liturghii!
Este semn de mare necredință să ne temem de viruși, sau de poliție, mai mult decât ne încredem în Dumnezeu! Și este o mare rușine, un păcat, să mai și „afișăm” această necredință a noastră! Mai bine rămâneți acasă decât să intrați în biserică „mascați” Măcar nu mai smintiți pe nimeni!
Statul vă obligă să purtați mască, ca semn de supunere, față de el! Suntem obligați să ne supunem, iar Noul Testament ne recomandă să o facem, până nu ne primejduim mântuirea, dar în momentul în care intrăm în biserică, ieșim din lumea statului și intram in lumea lui Dumnezeu, a Sfinților și a Puterilor cerești! Iar în biserică ne supunem DOAR lui Dumnezeu, lepădăm toată grijea cea lumească, și arătăm supunere Lui, cu capul descoperit bărbații și acoperit femeile, îmbrăcați cuviincios, și fară să ne acoperim fața căci doar în iad, cei de acolo, nu-și pot vedea fețele!
Dumnezeu să înmulțească credința noastră măcar cât să-L credem, cum îl numim, „atot-puternic„! Să-L considerem „Apărătorul” și „Stăpânul” nostru pe El măcar în biserică și nu statul sau masca!
Amin!

11.09.2022

9 gânduri despre „Biserica, raiul pe pământ?

Adăugă-le pe ale tale

 1. Când avem preoţi care poartă mască sau interzic intrarea în biserică fără mască, ce așteptări ai? Ba mai mult, interdicțiile impuse de preoţi sau exemplul lor le întărește convingerea că masca e utilă. „Dacă popa a zis, înseamnă că așa este”, nu?

  Apreciat de 1 persoană

  1. Nu! Avem cap nu doar sa nu ne ploua in gat! In Germania preotii nu au purtat masca dar au admis sau recomandat sa o faca enoriasii. Am inteles ca trebuiau sa faca recomandarea sau ca se tem dar nu am inteles sa o port! Am stat luni de zile in Romania si eram singurul din biserica fara dintre enoriasi! Nu mi-a spus nimeni nimic dar nici exemplul meu nu l-au luat!

   Apreciază

   1. În multe biserici din Grecia nu te lasă să intri fără mască. De ce nu i-ai întrebat pe popii și pe enoriașii care purtau masca? Te-ai „revoltat” acolo în biserică despre purtatul măștii, altfel decât prin a n-o purta? Ai pus întrebarea cu voce tare, că acolo și musca se aude?

    Apreciază

   2. Nu nu am facut-o si nici nu as face-o!
    Ba mai mult nu am fost de acord cu cei care veneau si smulgeau masca de pe fata celorlalti!
    Si dacă mă întrebi de ce inseamna ca nu ai inteles nimic din credință! Și mie mi-ar fi extrem de greu sa fac catehism pe scurt cu tine!

    Apreciază

   3. N-am spus să le smulgi masca sau să fii violent în vreun fel. Puteai sta la ușa bisericii și să-i întrebi frumos de ce o poartă. Sau puteai întrebaîn biserică cu voce tare înainte să apară popa. Se poate întreba și de asemenea răspunde în mod foarte politicos. Bănuiesc că ești tobă de carte la teorie, dar la practicarea credinței mai trebuie să muncești. Condescența ta în răspunsuri denotă că nu te-ai dezbărat încă de mândrie și agoranță, 2 însușiri care n-au nimic cu creștinismul ortodox și cu credința în sine. Îmi cer scuze că mi-am permis să te întreb ceva la mintea cocoșului, dat fiind că eu sunt doar găină! Norocul meu că la Judecata de Apoi mă va judeca Dumnezeu și nu credincioșii., Amin!

    Apreciază

   4. Ai dreptate sunt departe de crestinul adevarat, multa teorie la cate credinta practic, sunt extrem de mandru (si bine ar fi daca ar fi numai asta!) si da Dumnezeu nu eu te judec!
    Totusi refuz sa-ti fac eu catehismul!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: