Ceva nu-i coșer în România!

Ca de obicei în România apar legi peste noapte  și noi le aflăm de la străini! De exemplu, legea care permite evreilor, la noi în țară, să sacrifice animale coșer*! Pare o lege fără mare importanță, dar ea contravine legilor UE și este potențial anticreștină! Cum? Hai să vorbim puțin despre carnea coșer și halal! Nu am să vă fac poftă, stiu că suntem în post, dimpotrivă, vreau să deschideți ochii, de Crăciun, și de acum încolo, ce carne de vită, miel sau zburătoare, consumați!
Din Viețile Sfinților știți desigur că mulți creștini au fost uciși doar pentru „vina” de a fi refuzat să mănânce din carnea jertfelor idolești! Această carne provenea de la animale vii, aduse la templu, peste care se făceau anumite rugăciuni după care erau sacrificate într-un anumit mod! Nimic mai mult!
Vă pare oarecum cunoscut?
Jertfele poartă astăzi eticheta de cușer/coșer sau halal și sacrificiul nu se mai face în templu, ci în abator! Până aici nici o problemă, dar din păcate, nu întreaga cantitate de carne a jertfei este etichetată (există reguli care le interzice evreilor să mănânce anumite porțiuni, cum ar fi zona care vine in contact cu nervul sciatic-pulpa!)! Cea ne-etichetată ajunge însă nu la gunoi ci în comerț ca o carne oarecare! Dacă noi avem astfel de abatoare, desigur ajunge în comerțul din România și de acolo pe mesele noastre de Crăciun, de Paști, de sărbatori! Halal creștinii (mai) suntem! În primele veacuri, creștinii mai bine mureau decât să mănânce astfel de carne, iar noi cei de astăzi, plătim, chiar prețuri piperate, pentru ea!
Ce rugăciuni se spun pentru jertfa cușer, nu am reușit să aflu, pentru cea halal știu că măcelarul cu ochii spre Mekka cu o mâna pe jertfă și cu cealaltă pe cuțit rostește: „Bismillahirrahmanirrahim„, (în numele lui Allah cel prea milostiv)  «Allahu akbar, Allahu akbar, Allahu akbar» după care îi taie gâtul după un anumit ritual (Vena jugulara, artera carotidă, esofagul, traheea trebuie tăiate dintr-o singură, mișcare, cu un cuțit fin, fără zimțuri.)
Și asta vă pare cunoscut?
Da, unii jertfesc chiar oameni, după aceleași „reguli,” dar asta e o altă poveste! Acuma știți măcar de ce există fixația asta islamică de a ucide prin tăierea gâtului și cu strigătul „Allahu akbar!”
Vestea bună, mai ales pentru noi românii, este că nu există nicăieri în lume porci coșer si nici halal! Cât ne-or mai lăsa să ținem porci!


*Pur, curat, potrivit ritualurilor mozaice (dex.ro)

17.11.2022

Surse:

Sacrificarea vitelor coșer intr-un abator în Argentina

Sacrificarea unui miel halal in Elvetia

Revista RRIVAROL Nr. 2998 din 6 mai 2011
(via saccsiv)

Rugăciuni la sacrificarea animalului ca jertfă


12 gânduri despre „Ceva nu-i coșer în România!

Adăugă-le pe ale tale

 1. Vestea proastă este că din cauza PESTEI PORCINE declarate ” pe repede înainte” de autoritățile veterinare românești ,
  zeci de mii de PORCI ROMÂNEȘTI sunt OMORÂȚI ,
  iar pe MASA de CRĂCIUN ,
  românii vor avea bucate preparate din carnea de porc de aiurea IMPORTATĂ !!! 😦 😦 😦

  Apreciat de 1 persoană

 2. Mi s-a întors stomacul pe dos! Nu glumesc! E macabru ce-ai scris!
  Chiar dacă e adevărat!
  Au ăștia ceva cu „coșer”-ul ăsta. De exemplu, la nunțile lor cer astfel de preparate. Am auzit acest lucru de la o bulgăroaică care lucrează la un hotel de pe plajă! Nu prea m-a lămurit, dar nici n-am insistat. Deși am o cunoștință evreu, dar omul este cât se poate de normal!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Imi pare rau, nu era in intenția mea ( as fi pus video de la sfarsitul comentariului daca doream asta) accentul la toata povestea se dorea nu pe cum se obtine carnea coser ci pe faptul ca eu/multi crestini care stiu ce e nu o doresc vanduta in magazine fara eticheta de „coser” macar!
   E religia lor de aceea cum si ce mananca ii priveste sau alte obiceiuri care le mai au! Eu insa vreau sa mănânc sau nu ce vreau eu!
   Atentie video greu de privit!

   Apreciază

 3. Să revenim la normele UE: adică românilor li s-a interzis să taie porcul de Crăciun după metoda tradițională, impunându-li-se „asomarea”, dar evreilor li se va da voie să taie gâtul vacilor, mieilor și altor animale „de jertfă”? Asta miroase a discriminare, iar discriminarea nu-i coșer în România!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: