Testamentul cel mai nou este cel valabil!

Discuții în privat despre carnea coșer și dacă este Dumnezeul Vechiului Testament același cu cel al Noului Testament?
Întrebare grea pentru mine, ca ne-teolog!
Eu zic că da, pentru ca Iisus recunoaște un Tată în numele căruia a venit pe pământ, plus că Tatăl Îl recunoaște ca Fiu, la Botezul Domnului, Schimbarea la Față…
Problema este de înțelegere a Lui (pe cât se poate) iar înțelegerea noastră, a creștinilor, este mai aproape de adevar, decât a evreilor! Noi îl acceptăm, percepem, pe Dumnezeu ca Sfântă Treime, iar evreii nu! Ori Iisus spune că cine l-a văzut pe El a văzut și pe Tatăl!  Cine îl urmează pe Iisus, urmează și pe Tată! Iisus nu este acceptat, de evrei, ca atare ei nu-L urmează pe Dumnezeul adevarat, deși urmează pe Tatăl! Refuză să facă ce a spus Iisus, ori cel ce crede în Dumnezeu nu ajunge să spună că crede, ci trebuie să facă ce îi cere Dumnezeu! Dar dacă Tatăl l-a trimis, pe Iisus, ar trebui sa o facă și nu o fac pentru că… încă îl mai așteaptă!
Dar l-a trimis?
Pentru orice om normal raspunsul nu poate fi decât DA! Toate profetiile care se potrivesc perfect, toată viata Lui, toate cuvintele, toate faptele culminând cu Învierea mărturisesc lucru acesta!
Și acum ca să ne întoarcem la problema cărnii coșer, de la care a pornit toată discuția!
Animalul se taie în numele lui Dumnezeu, după un anumit ritual, de către evrei, dar aceste rugăciuni, acest ritual, nu le gasești nicăieri ca să poată fi citite, interpretate, de oricine!
Oare de ce?
Oricum nu e foarte important!
Dacă noi acceptăm această carne, aceste rugăciuni, ritualuri, practic ne dezicem ca și evreii, de Hristos! Chiar dacă Tatăl ( evreilor) e Dumnezeu! Ar trebui să îl mai așteptam să vina și sa-L consideram pe cel care deja a venit, acum 2000 de ani ( Doamne iartă-mă!) un impostor!
Ar trebui să împlinim întreaga lege mozaică, să despărțim animalele în curate și spurcate, să ținem sărbătorile evreiești și nu pe cele creștine, să ne tăiem împrejur, samd.
Ori nu o facem și în Faptele Apostolilor problema asta are destule atingeri si lamuriri nu mai trebuie să le repet!
Gânditi-vă că Sfinții Părinți care au stabilit data Sfintelor Paști, nu au spusDumnezeu e același deci preluăm data Paștelui de la evrei!” ci au hotărât ca Paștele creștinesc să nu fie sărbătorit concomitent cu cel evreiesc!
De ce?
De asemena ziua de odihnă nu a mai fost sâmbătă ca la evrei, ci duminica, Ziua Învierii! De ce?
Pentru ca un Testament mai nou, este peste testamentul vechi! Nu e Testamentul Vechi scris de acelasi autor? Ba da, dar valabil și de pus in aplicare este doar cel Nou!
Ce vreau sa spun e că creștinii au propriile obiceiuri, propria religie și reluarea de obicieiuri de la evrei, este lepădare de Iisus!
Jertfele noastre nu mai sunt sângeroase!
S-a jertfit Iisus pentru noi odată pentru totdeauna!
Nu mai există curat și murdar, căci prin Sângele Lui, s-a spălat totul! Dacă trebuie să tăiem doar anumite animale, într-un anumit fel și din ele sa consumam doar anumite parți „coșer„, înseamnă ca NU CREDEM IN IISUS HRISTOS, ÎN JERTFA LUI PE CRUCE și il așteptăm împreună cu evreii, pe celalalt!
Să nu fie!

19.11.2022

6 gânduri despre „Testamentul cel mai nou este cel valabil!

Adăugă-le pe ale tale

 1. Adevărat, dle Sperling,dar după cum au început „conducătorii” noștri să se umilească ȘI la jidănime(nu ajungeau TOȚI ceilalți la care se umilesc!!!), teamă îmi e că vor zice curînd că de fapt jidanii au dreptate „știu ei mai bine ca noi!!”. La fel cum acum zic că LGBT….sînt cei normali, și să NU CUMVA să le încălcăm drepturile,că e moarte de om!!! Nu vedeți cu cîtă stăruință ni se vîră Anormalitatea cu bocancii pe gît????

  Apreciază

 2. Da, ACUM încă mai putem alege!!! Noi alegem pe Hristos!! Dar după ce marea majoritate vor accepta TOT (banii digitali,cipuri,tot!), nu ne va mai da nici jalnica „libertatea” asta!!! Și VOR ACCEPTA, dle,pt. că vedeți singur: pe tineri i-au tîmpit cu totul,atîta le-a îndesat pe gît anormalități drept pur normale,așa rău i-a spălat pe creier,că nu mai sînt capabili de nici un gînd rațional!!! Iar acum încep să atace în forță copiii de la Grădiniță!!! Cu CINE, deci,se va face acea „turmă mică”?? Rămînem tot mai puțini, și curînd vor putea ușor SĂ NE SILEASCĂ, deoarece marea majoritate va fi deja A LOR!!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Am fost 30 de ani ateu si inca unul activ! Din gradinita mi s-a spus ca nu exista Dumnezeu.In scoala m-au invatat ca nu exista Dumnezeu! Lumea in jur nu credea in Dumnezeu!
   Cu toate astea daca sunt astazi convins de ceva ( mai mult decat de propria-mi existenta) este faptul ca exista Dumnezeu si El s-a aratat oamenilor ca Iisus!
   Multe par fara iesire dar Dumnezeu tocmai asta este: rezolvatorul situatiilor fara rezolvare!
   Nu-ti pierde increderea!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: