Qatar ’22 – 2

Încet, încet, ne apropiem de sfârșitul Campionatului din Qatar și se întrezărește ( zic eu) o finală Argentina-Franța!
Și dacă câștigă astăzi Maroco?
Nu mi-aș dori!
Au fost o surpriză plăcută, au arătat că fără mari vedete poți ajunge foarte departe, dacă ești „o echipă” și dacă îți dorești din tot sufletul să câștigi, dar nu sunt capabili să gestioneze victoria! Suporterii, nu echipa!
Europa vestică este plină de marocani și nu are nimeni nevoie de „manifestațiile” lor de bucurie! E drept că probabil dacă pierd, o să fie și mai rău! Iar dacă pierd, Doamne ferește, dintr-o greșală de arbitru, o să fie probabil un dezastru pentru țările/ orașele unde trăiesc în număr mare! Numai polițist în Franța nu aș vrea să fiu deseară, sau sa locuiesc într-un cartier cu mulți marocani! Nu-i asta rolul unei competiții sportive, dar pentru ei, sportul devine o luptă reală!
Fiind musulmani, mie personal, nu mi sunt foarte simpatici, pentru că eu, spre deosebire de politicienii corecți, văd cât de „religie a păcii” este islamul! Și mă mai supără și comentariile celor de la televizor, care sunt încântați de manifestările religioase ale echipei din Maroc, în timp ce cele creștine, sunt trecute cu vederea! Și asta e încă bine! Mult mai rău este când nu sunt trecute cu vederea și câte un crainic, plin de „umor” spune despre o închinare: „jucătorul a verificat dacă are toți nasturii încheiați”!
Și fiindcă veni vorba de corectitudine politică, Argentina a fost criticată că nu are jucători negri în echipă, lucru care dă notă de rasism!!!
Mă intreb câte echipe ori fi anti-semite, fiindcă nu au jucători evrei în componență? Sau anti homosexuale? Lumea a luat-o razna asta e sigur!
Toată Africa ține se pare cu Maroco, cel puțin așa se spune, crede și probabil este! Atunci noi, ca europeni, ar trebui să ținem cu Franța, cu toate că dacă te uiți la echipa Franței nu prea înțelegi de ce nu ar ține Africa cu cei din Franța!?
Eu unul chiar țin cu Franța, pentru că îmi pare o „echipă” inteligentă, care joacă frumos și are câțiva jucători de excepție Giroud, Mbappé, Griezmann! Dembélé nu cred că suferă de prea multă inteligență, dar are alte calități care par să compenseze (cel puțin pentru Deschamps) lucru asta!
Pe de altă parte, pentru Messi, aș ține și cu Argentina! Omul ăsta pare venit de pe o altă planetă, o planetă unde fotbalul este un mod de viață!Este de-a dreptul o încântare să vezi ce poate face cu mingea! Nu mai puțin frumos, deși altfel, este „munca” pe teren a lui Griezmann, sau sprinturile lui Mbappé, pe „autostrada” din stânga, a echipei franceze!
La urma urmei, dacă se ajunge, cum cred eu, la o finală Argentina-Franța, nici nu mai contează cine câștigă, pentru că câștigători o să fim cu toții, atât echipele cât și iubitorii de fotbal!
Mie unuia mi-a plăcut acest Campionat Mondial, până acum! A fost plin de surprize și s-a jucat mult fotbal! Ce nu mi-a plăcut a fost încercarea de a impune gazdelor și nouă, celor care nu o dorim, corectitudinea politică! Și mai sper ca după meciul din seara asta marocanii din lume să nu-și dea prea tare în petec!
Allez Les Bleus!

14.12.22

8 gânduri despre „Qatar ’22 – 2

Adăugă-le pe ale tale

   1. Acum tu esti experta in culori nu m-as contrazice cu tine chiar daca negru nu e culoare! Gresala ta e ca pornesti de la o premiza gresita: lumea participa ca sa câstige! Nu lumea participa ca sa arate ca sunt corecti politic! Nemtii au fost atat de preocupati de asta ca au uitat sa joace fotbal! Alta era daca-i lasa sa joace sub curcubeu!

    Apreciază

   2. 😂😂😂Clar că nu e culoare! Dar de ce spun mereu „de culoare”!? Hmmm! Cum ar suna așa „un individ de nonculoare”!?
    Repet: lumea a luat-o razna! Cu sau fără culoare, nonculoare. Să joace la capătul curcubeului?! Nu am urmărit nimic din ce s-a întâmplat la CM. Tocmai din această cauză și nu numai!

    Apreciat de 1 persoană

   3. La nemti li se pusese pata sa joace cu banderola de capitan in culorile curcubeului. UEFA le-a intezis i-a amenintat ca-i depuncteaza pana au renuntat! Dar toata tactica pregatita statea probabil in curcubeu ca dupa aceea n-au mai avut chef sa joace si au plecat acasa f. repede!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: