Oare?

Am dat cu ochii de un articol care oarecum m-a „deranjat” și cum eu scriu doar când mă „deranjează” ceva, sau cineva, m-am gândit să-i răspund autorului domnului Prof. Dr. Nicholas Dima.
E drept, eu sunt un nimeni, iar dumnealui este „Profesor doctor,” dar pe de o parte nimeni nu are monopolul dreptății, pe de alta când pleci Nicolae din România, nu te transformi de dragul străinilor în Nicholas!
Începutul articolului trebuie neapărat să-l redau pentru că el este „cheia” pentru decodificare a articolului:
Am fost un opozant ferm al regimului comunist si ca redactor la postul de radio Vocea Americii eram bine cunoscut pentru integritatea mea morala. Prabusirea comunismului in decembrie 89 m-a determinat sa-mi schimb insa radical atitudinea si sa sprijin fara reserve integrarea Romaniei in structurile occidentale”
Voi cum înțelegeți fraza asta?
Care atitudine și-a schimbat-o domnul profesor doctor radical? De „opozant ferm a regimului comunist” sau integritatea morală?
Dar haide sa-i dăm circumstanțe atenuante si să înțelegem, nu ce a spus, ci ce a vrut probabil să spună, adică ca nu a mai luptat împotriva României, ci pentru ea!
Este însă așa?
De loc!
Pentru că intrarea în NATO respectiv UE nu doar nu ne-a adus ce am sperat, ci a ruinat complet țara, îndatorând-o pe vecie!
Domnul profesor doctor dă vina pe politicienii români și desigur ei poartă o mare vină, dar nu sunt singurii! Când vorbim de corupție există întotdeauna două personaje necesare: cel corupt și cel care corupe! Dacă cei NATO și cei UE ar fi fost integri și nu ar fi „uns,” unde si cât trebuia, nici politicienii noștri nu ar fi putut vinde țara nimanui, oricât de mult și-ar fi dorit! Dacă justiția, toate organizațiile și organismele de control, supraveghere, din occident, ar fi fost altfel decât justiția mânjită de la noi, s-ar fi intervenit, s-ar fi sezizat, pentru ca au fost vehiculate sume imense de bani, fară o acoperire!
Adevărul este însă că atât NATO, cât si UE, occidentul în general, nu au urmărit și nu urmăresc, decât propriul lor avantaj! Doresc doar distrugerea oricărei concurențe și noi piețe de desfacere, în care să impună ei condițiile!
În momentul în care am putea avea si noi un mic avantaj (ca intrarea in Schengen) se găsește cineva care să ne împiedice, pentru că nici-un bogat nu împarte bucuros cu cel sarac!
Nu așa funcționează capitalismul, nici măcar cel social! NU dorește nimeni bunăstarea tuturor și bogația nu funcționează în absența sărăciei!
Oare nu știa domnul profesor doctor toate acestea? Nu știa cât de corupt este vestul? Nu știa cum funcționează capitalismul? Greu de crezut! Hai dacă ar fi fost un nimeni în drum, ca Ioan Sperling, sa zicem, vorbim însă de un profesor doctor, redactor ani de zile la Vocea Americii, care ne învața ce este democrația, zi de zi, un om care făcea „lobby în congresul SUA” pentru România!
Concluzia?
Trageți-o singuri! Eu cred că domnul profesor doctor nu și-a schimbat de loc atitudinea față de România, cel mult este foarte naiv!

16.12.2022

8 gânduri despre „Oare?

Adăugă-le pe ale tale

  1. Domnul profesor doctor am impresia că a pus botul la cerrificatul globalist de inoculare, deci aici i-a apus cariera de mare luptător anti-comunist. Preluam si noi in vechea redactie panseuri de-ale domniei sale, pana cand seringa „binelui cu forța” ne-a despărțit ireconciliabil.

    Apreciat de 2 persoane

  2. Poate există și avantaje ale aderării la spațiul Schengen pe care eu nu le întrevăd, dar văd clar ce s-a întîmplat cu țările membre care au fost năpădite de emigranți din lumea a III-a. Ce înțeleg eu este că Schengen îți desfințează frontierele. În condițiile astea, nu mă pot întrista, ci din contră visez la ziua cînd vom părăsi ue – vom fi a II-a țară care va face asta.

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: