Mai întâi de toate România și românii!

Să boicotăm sau nu, Austria?
Ar trebui desigur să o facem! Trebuia să o facem mai de mult și nu doar cu Austria, ci cu tot occidentul! (Austria a fost doar purtătorul de cuvant al UE!)
Mai întâi de toate România și românii!
Dar pentru asta, România trebuie să însemne ceva pentru noi și în români, mai ales, trebuia să vedem pe fratele, nu pe dușmanul, sau concurentul nostru! Din păcate chiar dacă România mai este „patria noastră,” la nivel declarativ cel puțin, în români nu mai vedem de foarte multă vreme, pe „frații” noștri!
Fiind atât de dezbinați își bat toți joc de noi, iar noi nu vedem o vină proprie în treaba asta! Dar ea există! Ba aș zice, este cauza principală a situației în care ne găsim!
Când ne-am pierdut viitorul deși aveam o șansă cum nici o țară din blocul socialist nu a avut-o, tot din dezbinare l-am pierdut! Căci nu
au intrat nici trupele rusești, nici ale NATO, în București, când puteam apuca pe drumul bun, ci au făcut-o minerii! „Frații” noștri români! Au venit cu bâtele, cu ranga, cu pumnii, împotriva celor care aveau vina ca erau mai inteligenți decât ei! Desigur vina minerilor nu este cu mult mai mare ca a celor care i-au aplaudat, sau au stat acasă privind „evenimentele” la televizor dar ei sunt vinovații principali!
Ce a urmat apoi, până acum, este continuarea „firească” într-o națiune în care nimeni nu dă doi bani pe fratele sau, în schimb are o încredere nejustificată de nimic, în orice străin! Așa am ajuns ca să fim conduși de straini, să hotărască ei ce avem de facut sau lăsat!
Așa au ajuns toate bogățiile și pământul strămoșesc în mâna lor!
Așa am ajuns să considerăm păcatul drept virtute! Așa am ajuns unde am ajuns!
Am făcut tot ce ni s-a cerut ca slugi ascultatoare și am primit statutul pe care l-am acceptat de bună voie!
Ce ne mai rămâne de făcut?
Intr-o țară de genii, cum ne credem, trebuie să începem să învățăm din greseli măcar, dacă nu am fost atât de inteligenți să nu le facem!
Mai întâi de toate România și românii!
Limba pe care o vorbește occidentul este cu totul alta decât cea pe care o vorbim noi! Trebuie să vorbim pe limba lor, ca să ne înțeleagă! Să ne respecte! Să se teamă de noi! Românii trebuie să fie avantajați de faptul că traiesc în țara lor, că dezavantajați suntem pretutindeni, unde mergem! Nu noi trebuie să câștigăm simpatia occidentului când ei vor ceva de la noi ȘI EI VOR TOT TIMPUL CEVA, ci ei trebuie sa se lupte să câștige simpatia noastră!
E foarte greu acuma când au pus deja mâna pe mai toate, dar nu e imposibil și mai ales, e mai ușor astăzi, decât va fi mâine!
Nimeni nu te poate obliga sa cumperi de la straini, sau sa lucrezi cu o bancă straină! Poate ei au preturi sau condiții mai avantajoase decât firmele, producatorii, băncile românesti, dar banuții ăia in plus, nu sunt pierduți, ci o sa ne ridice cu timpul în picioare ca națiune! Trebuie să începem să le întoarcem spatele peste tot, că e bancă, sau benzinarie! Peste tot si constant!
La bani, la câștig, îi doare tare! Asta e limba pe care o înțeleg! Singura! Și pentru noi nu o sa fie nici ușor, nici ieftin, dar dacă nu o facem noi, copiii noștri o sa fie nu slugi, ca noi, ci robii lor!
Iar când vin alegerile, când depinde cât de cât de noi, alegeți doar dacă mai întâi de toate este pusă România și românii! Alegeți români sa vă conducă care nu s-au mânjit toți anii aceștia! Români pentru România! Români pentru români!

Mai întâi de toate România și românii!

17.12.22

37 de gânduri despre „Mai întâi de toate România și românii!

Adăugă-le pe ale tale

 1. Suntem dezbinati frate Ioan si vesticii au apasat aceasta pedala la maxim. Prea putini din conationalii nostri cred in dictonul antic ”divide et impera” dar vesticii ai cunosc efectele si se folosesc de el.
  Acum ca ai pomenit de ”romani pentru romani” nu pot sa nu’mi amintesc(si sincer in fiecare clipa cand revad aceasta imagine mi se intoarce stomacul pe dos) dezbaterea ”tet a tet” dintre V.Ponta si slugoiul asta. Nu pot intelege, de fiecare data am un scurt circuit in logica mea, cum a fost cu putinta sa iasa castigator repetentul clasei care spunea doar: ”… nu stiu, o sa’mi spune’ti dumneavoastra!?”
  M’am amarat amintindu’mi astea dar asta este situatia.

  Apreciat de 1 persoană

  1. Parinte un șofer roman venit cu marfa la firma unde lucram a spus un mare adevar (poate va ajuta sa va mai linistiti): „Oricine ar fi concurat cu Ponta atunci ar fi câstigat! Inclusiv eu!”
   Problema mai mare este ca uitam repede si aceiasi oameni de nimic supraviețuiesc bine merci in politica romanească!

   Apreciat de 1 persoană

  1. Cand sunt in Romania cumpar mai ales din piata si ma uit sa fie tarani nu „intermediari”! Cardul folosit e de la o banca din Finlanda. Aici unde locuiesc nu pot avea cont la o banca romaneasca ca nu exista in schimb da cumpar de oricate ori pot produse romanesti si nu sunt singurul! Pentru noi cei care train in diaspora Romania are o alta valoare/ importanta ca pentru dumneavoastra in tara!
   Ma acuzati indirect de ipocrizie si nu inteleg de ce o faceti!? Nu îndemn pe nimeni la ce nu as face eu insumi! OmV are si la noi preturi mai mici totusi nu ma vand pe cativa centi si bag motorina de la altii! Nu conteaza cat de putin face fiecare ci conteaza sa tragem toti intr-o directie! Dupa raspunsul dvastra imi dau seama ca nu o doriti si probabil nu sunteti singura! Cum am spus de aceea suntem unde suntem!

   Apreciat de 1 persoană

 2. Un articol corect. Din păcate românii nu știu dacă pot ieși din paradigma aceasta… destul de păguboasă pentru noi ca țară. Familia este celula de baza a societății, domestica ecclesia sau biserica de acasă, iar o alăturare de familii care vorbesc aceeași limbă, împărtășesc aceeași credință… aceleași valori… formează un popor. Diavolos se traduce prin dezbinare… dacă unul trage hăis și unul cea… normal că țara nu are cum să meargă în direcția bună. La greci când se căsătorea un bărbat cu o femeie… trebuiau să păstreze pe cap acele cununi (care erau legate între cei doi) timp de 7 sau 8 zile… Dacă unul mergea în dreapta trebuia să meargă și celălalt, dăcă celălalt mergea în stânga trebuia să îl urmeze și consortul sau consoarta… altfel căsătoria se anula.
  Soț și soție … provine din cuvântul însoțire. O familie înseamnă unitate, așa cum la nivel mai mare o țară reprezintă o unitate de familii. Dar dacă noi nu suntem conștienți de aceasta putem să vorbim noi mult și bine… nimic nu se va schimba în această țară. Egoismul… să-mi meargă mie bine, pornește de la lucrurile mărunte pe care nu reușim să le împlinim, cum ar fi tăierea voii de exemplu.

  Apreciat de 1 persoană

 3. _ @(* Pingback: Mai întâi România și românii! – Incorect Politic *): …

  -1) _ Mulțumesc pentru „reacție” d-le Ioan Sperling;
  _ Nu am vrut și nu doresc să deranjez pe nimeni, implicită fiind presupunerea că, #( în contextul paralelismului invocat de d-vs.)#, …este posibil să identific / să aflu posibil interesați de dialog, #(nu neapărat proprietarii de site, …în acest context exprimîndu-Mi deosebita considerație pentru *incorectpolitic.com*)#, …dialog în contextul mesajelor Mele. …& … #(Am presupus că este posibil să vă înviez dintre cei morți, în concordanță și conformitate cu „Știința (nu misticismul) privitor la Evoluție” implicită în Scripturi, citind măcar de-spre _ Apocalipsa 3/1-3,14-2022)#, …Viața, prin „programul genetic, implicit”, …fiind ca „Un Abur” (coroborați): _ Psalmul 90/9,10; _ Facerea (Genetica) 6/3; _ Ioan 11/9; 12/35,36; _ Iacov 4/14, (și) _„Finalitatea” _ Facerea 3/19;

  -2) _ Bine era dacă presupuneați și faptul că ar fi bine să intrați / să treceți / să abordați, din cînd în cînd și „drumurile / contextele paralele”, dacă drumurile pe care mergeți sînt fără sens / fără finalitate, #(bîjbîind în întuneric / fără lumină)#, …căci de „retorică” s-au săturat de mult Romanii, chiar mulți și dintre cei care-și arogă / invocă, „mi-s ardelenismul”, care a ajuns oarecum „invizibil cotropit” de netrebnicia „Apuseană”. …& … #(Nădăjduiesc că aceast răspuns, posibil ultimul, să nu-Mi fie „înțeles eronat”. …& … -Salutări; -Nu vă mai deranjez!

  =Cu stimă. -„Mesia” …&… -Poate vă este cunoscută „noțiunea”, … & …-*Mulțumesc pentru publicarea „mesajelor Mele”, d-le Ioan Sperling.* & „Treziți-vă! Deșteptareaaaaaaaaa! Vine Dimineața! Va fi Lumină! _ Isaia 21/11-16; 6/8-(13 _ Roman & Romania); 9/1,2,(6 _ Isaia 52/6 _ Iată-Mă!); 65/1 _ Iată-Mă! Iată-Mă!; 55/1,(6-11).

  Apreciază

   1. Cu riscul de a fi luată „de cap”, încerc o părere. Foarte mulți ne cred „oportuniști”, adică plecați/puși pe căpătuială. Apoi lași că am plecat fără regrete, în timp ce „ei” se luptă cu…cu cine!?…și duc greul țării pe umerii lor.
    De la caz la caz mai suntem și nesimțiți (am uitat de unde am plecat), ignoranți și multe alte construcții lingvistice, negative evident. Mulți sunt convinși că noi, ăștia dușii, luăm totul de-a gata, adică întindem mâna și luăm dolarii de pe gard, iar dintr-un șanț luăm mierea și din altul laptele. Ce ți-am spus mi s-a spus mie, direct sau prin interpuși plus alte „etichete” drăgălașe.
    In 2019 m-am întors în țară cu gândul să rămân. Povestea mea e lungă și nu este numai roz bombon! După trei luni, mi-am luat bilet și m-am întors. Dacă cei din familie și prietenii care știau exact ce și cum m-au etichetat, atunci cineva care nu știe ce zice!?
    Ioane, muncesc din greu pentru fiecare dolar, plătesc taxe și-mi văd de drum. Nu mă plâng, doar îți spun. Nu știu dacă ai avut astfel de experiențe sau astfel de etichetări și nici nu știu/cred că răspunsul meu este satisfăcător. Ți-am relatat propriile experiențe.

    Apreciat de 1 persoană

   2. Pe toți cei din diaspora de pretutindeni Aurora ne leaga astfel de întâmplări si toti am trecut și mai trecem prin asa ceva! Problema noastra a romanilor este ca „leagă” asta de mai sus este de fapt „avem comun” si de loc, sau foarte rar/putin „leagă”! La fel este ceea ce ne „leagă” de cei din țară, sau de faptul ca avem o tara comuna! Și asta, din ce am observat eu, este tipic mai ales, daca nu „doar,” pentru noi românii! Sigur mai exista exceptii cum ar fi o „legatura” mea cu tine, cu Magda cu alte două trei persoane din mediul virtual si una sau doua ( în cazul meu) din cel real! Si asta e tare putin!
    Mă uit la diasporele din jur si le invidiez cumplit!
    Am plecat la 31 de ani cu doi copii destul de mari, nu ni s-au recunoscut diplomele, meseriile avute si am luptat sincer ca sa supraviețuim la inceput! Faptul ca nu am cedat si ca ne-am facut treaba de doua ori mai bine decat nemtii a facut sa „reusim” in cele din urma si am putut duce o viata decenta cu oarecare mici bucurii, nimic extraordinar! Toti insa au crezut desi le-am spus ca nu e asa ca a fost suficient faptul ca am emigrat! Nu i-au convins nici macar cei care s-au intors definitiv înfrânti sau doar storși ca o lămâie in tară an de an!
    Dar chiar daca stiu ca nu o sa reusesc sa schimb mentalitatea nimănui voi continua sa le spun ca gresesc! Ne iubim tara poate mai mult decat o fac ei pentru ca ne gandim mereu la ea! Ii iubim chiar daca nu merită pentru ca ei au ramas fratii nostri! Nu am trădat nici tara nici pe ei si fiecare dintre noi care „a reusit” sa se integreze in tara in care traieste este mai ambasador al Romaniei decat e ambasadorul oficial din tara aceea! Prin noi cunosc străinii Romania si incep sa o pretuiasca!

    Apreciază

   3. Dreptate mare ai! Fac ce pot și cât pot, dar niciodată n-o să mă dezic de țară. Nu mi-a fost niciodată rușine de originile mele și oriunde merg spun că sunt româncă. Mai ales că accentul „mă trădează”😊🫣. Eu am învățat engleza la foc automat, din țară nu știam mare lucru.
    Alte diaspore!? Cred că ai dreptate! Aici sunt comunități numeroase de mexicani, albanezi, indieni, portoricani, alți asiatici (exceptând sud-coreenii și japonezii a căror număr este extrem de mic!). Toți sunt uniți! Noi!? Deși suntem puțini, să nu ne vedem în ochi. Care mai de care-i mai ocoș, în frunte cu popa nost’. Îmi pare rău, Ioane, dar ăsta-i adevărul. Nu detaliez că nu e cazul și se cere în aceste zile măcar să tăcem de se poate.
    Nici măcar nu m-am gândit să-mi echivalez studiile, nu avea nici un rost. Dar…dar tot ce-am învățat acasă, în țară mea, m-a ajutat să pot trăi decent, cu demnitate! Pentru că al meu tată, hodinească-l Dumnezeu, m-a învățat să nu dau cinstea pe rușine.
    In casă și în mașină am România mea! In rest, știi tu cum e!
    Găsească-te Crăciunul sănătos și să-ți umple inima de liniște!

    Apreciat de 1 persoană

   4. diaspora se traduce din limba greacă în limba română prin împrăștiere… Cum ar fi să plecăm toți românii din România? Toți merităm să trăim o viața mai bună. De exemplu Sfinții Părinți au făcut o analogie dintre faptul că omul, inițial era stăpân (în sensul de iconom sau tradus administrator) pe pământ… și ca urmare și stăpân peste fiarele sălbatice, care inițial nu erau sălbatice, doar că prin căderea omului în păcat și firea animalelor s-a pervertit. Iar ca omul să poată stăpâni peste animalele sălbative trebuie să ajungă să stăpânească propriile lui păcate / patimi dacă vorbim de păcat în formă continuată. E normal ca un animal să-l atace… atât timp cât omul are doar o viață biologică… fără a avea și o viață sufletească. Adică morții vii… „Lasă morții să-și îngroape pe morții lor”… sunt cei care nu-și doresc să-L cunoască pe Hristos.
    Deci, revenind, o țară e bogată cu cât trăiesc mai mulți oameni în ea. Voi ați plecat în alte țări doar ca să îmbogățiți și mai mult acele țări. Binențeles că și pe voi, și binențeles că vă ajutați și rudele. Măcar fiți sinceri, observ că există un gen de fățărnicie la românii plecați. Sora mea chiar voia să renunțe la cetățenia română, atât de mult își iubește țara. Dacă nu se mutau părinții mei în Belgia să o ajute cu creșterea copiilor… nu știu dacă mai vorbeau româna azi. Dar ea e o româncă adevărată. E sora mea și o iubesc, dar…
    Un om trebuie să trăiască în locul unde la lăsat Dumnezeu. Că dacă ciopărțim (împrăștiem) un om… nu mai este viu, nu mai trăiește. Asta reprezintă diaspora pentru o țară… o împrăștiere a ei… au plecat picioarele într-o țară, capul într-o țară, mâinile în altă țară… a mai rămas inima, au mai rămas plămânii… în moarte clinică… stau la aparate. Poate vor veni asiaticii că ei sunt mai capabili, că românii nu vor o țară a lor.

    Apreciat de 1 persoană

   5. Eu nu pot vorbi in numele la toti cei din diaspora ci doar la cei care imi seamana. Sora dumitale nu o face, iar dumneata ne judeci prin prisma ei! Eu am o fata născută in diaspora care se declara românca si vorbeste f. bine romaneste desi a vazut Romania de doar 3 ori iar odata a fost la botezul ei!
    Toti din familia mea au dubla cetatenie si nimeni nu a renuntat la cea romaneasca…pentru ca s-a putut! Nu in fiecare tara insa a fost posibil dar eu cred ca cum te simti e mai important decat ce spune pasaportul!
    Dar hai sa ne întoarcem. Am trait 30 de ani in Romania si am produs zi lumina mancarea pentru aceasta tara desi noi cei de la tara nu profitam de munca noastra! Cu toate astea nu as fi plecat pentru nimic in lume daca nu venea „revolutia” si romanii nu-mi demonstrau ca sunt f. naivi si nici gand nu au sa schimbe ceva! Ca tata nu aveam dreptul sa-i condamn pe copiii mei la o viata ca cea din Romania din ultimii 30 de ani! Viata e totusi frumoasa si merita traita. Si cand nu e frumoasa trebuie sa ai macar speranta ca o sa fie! Eu nu am mai avut-o SI NU M-AM ÎNȘELAT! Copiii mei sunt crescuti in spiritul muncii, al cinstei, nu dupa legea junglei, nu dupa relatii, nu dupa principiul „nu fi prost”!
    Spui ca Dumnezeu te leaga de locul unde te-ai nascut? Nu prea e asa! Citeste daca ai binecuvantare Vechiul Testament! Avraam cand nu i-a mers bine in tara unde trăia a plecat in Egipt! Si Biblia e plina de emigrari de tot felul pe tot felul de motive!
    Spui ca toți meritam o viată mai buna si e adevarat. Dar de unde trebuie ea sa vina din cer? Nu o sa vina! Trebuie facut ceva pentru ea si daca nu poti SI NU SE POATE cu cei din neamul tau impreuna atunci încerci singur! Daca ai curaj si un pic de nebunie daca poti risca confortul bordeiului si daca ești convins ca Dumnezeu te ajuta oriunde esti pentru ca esti copilul lui orice ai face!
    Si fiindca vorbesti de sfintii părinți cauta sa vezi cati dintre ei au plecat din țarile lor spre Sfântul Munte, Tara Sfantă, Constantinopol sau in toata lumea!

    Apreciat de 1 persoană

   6. Mă amuzați, am absolvit Facultatea de Teologie. Aveam ore de VT și de NT. Faptul că au plecat din țara lor asta nu înseamnă normalitatea. Și Maica Domnului cu Dreptul Iosif au plecat cu Pruncul Iisus… dar s-au întors, de exemplu. Diaspora se numește tocmai fiindcă reprezintă un lucru nefiresc. Când îți abandonezi strămoșii nu mai poți afirma că îți iubești patria. Sau poți face asta cu fătărnicie. E exact ca o relație de-a mea… O fosta prietenă îmi spunea că mă iubește, dar nu prea era dornică să ne vedem mai des. 🙂 Te iubesc, dar mai răruț că-i mai drăguț!

    Apreciază

   7. Si de unde stii dumneata ca eu nu ma intorc? Eu sau multi altii? Ai fi judecat si Familia Sfanta pana la intoarcere?
    Da cand alegi ne-romani inseamna ca-ti iubesti tara stramosii? Da cand le vinzi mormintele si toate bogatiile? Da cand accepti toate prostiile incepand de la genuri si terminand cu perversitati? Da cand accepti darwinismul in scoala?
    E usor doamna teoloaga sa vezi paiul târând bârna!
    In privinta relatiei de care vorbesti sunt mii si mii de astfel de relatii care dintr-o parte vine iubire si din cealalta ura! De exemplu asta intre diaspora si cei din Romania! Dupa fiecare discutie cu cineva ca dumneata reintoarcerea mea definitiva e tot mai departe! Mai ales ca presupun ca esti o credincioasa si nu ai facut teologia din plictiseala! Eu continui sa iubesc romanii de peste tot si sa-i ajut cum pot chiar daca e greu sa traiesti cu ei!

    Apreciat de 1 persoană

   8. Mulțumesc! Un an mai bun vă doresc și eu!
    Ideea este că există 2 judecăți: o judecată particulară (imediat ce murim) și o judecată de obște. Iar judecata de obște are legătură cu faptul că născându-ne într-o anumită țară, într-un anumit neam… vom fi judecați cu oamenii din aceea țară. Degeaba plecăm noi în Spania, în Anglia, în Australia… judecata de obște va fi cu românii… dacă ne-am născut în România. Și Dumnezeu probabil ne va întreba: Ce ai făcut tu pentru țara ta, român fiind?
    Știți ce zice JFK? Nu întreba ce poate face țara pentru tine, ci ce poți face tu pentru țară (masoneria l-a mazilit)… Tu ce faci pentru ea? Oricum România fiind o țară foarte bogată, ea a fost sărăcită cu bună știință… Punânduni-se conducători străini de interesele românilor, tocmai pentru a fi populată cu alte neamuri. Și vedem din ce în ce mai mulți străini. De exemplu în Coreea de Sud ei țin la limba lor, la obiceiurile lor, se căsătoresc 99,8% cu coreeni…

    Apreciază

   9. Eu stau linistit in privinta la „ce am facut eu pentru Romania/români!” Ma indoiesc ca faptul ca majoritatea nu au emigrat echivaleaza cu ce au facut altii care au plecat! Mi se pare absurd felul de a considera un merit faptul ca ati ramas in tara! Da daca prin „sacrificiul” asta ati fi facut ceva palpabil dar ca ati supravietuit in Romania nu este nici un merit fata de romani si nici fata de Dumnezeu!

    Apreciază

   10. Deși mi-am propus să nu-ți răspund, o fac totuși din cel puțin două motive. In primul rând, nu o să urlu în gura mare explicând în stânga și dreapta ce-am făcut pentru România (dacă am făcut!), ce fac (dacă fac) și/sau ce voi face (dacă voi face!). Pentru orice aș spune că am făcut, tot se va afla cineva care mă va arăta cu degetul sau îmi va pune o eticheta.
    In al doilea rând, eu nu am plecat din țară din cauza motivelor enumerate de tine. Am dus-o foarte bine în țară, cum bine o duc și aici. Și nici nu am plecat să-mi întâlnesc marea dragoste. Motivele au fost altele. Aveam viza de aproape 5 (cinci) ani când m-am hotărât să plec.
    Nu știu cine ești și nici nu vreau să știu.
    Însă este neprincipial să-i punem în aceeași oală pe toți cei care au părăsit țara.
    Repet: încheiem discuția aici!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: