S-a meritat?

S-a meritat moartea atâtor oameni care au pus botul la „revoluție„?
Nu știu!
Părerea mea este că nu!
Nu știu cum s-a simtit și se simte un părinte a cărui copil a fost împușcat! Un copil care a crescut fără un părinte! Un bărbat care a rămas fără picioare!
Ce compensează o viață?
Probabil nimic!
S-a meritat sacrificiul lor măcar pentru noi cei care le-am supraviețuit?
O vreme, cel puțin până la „resetarea” care ne-a arătat că nu s-a schimbat nimic și că ne reîntoarcem într-o altă dictatură, s-ar putea poate răspunde cu „da„! Mulți am avut o viață mai bună, decât cea oferită de „iubitul conducător„! Nici nu era greu! Dar acest „da” ar fi și este unul egoist, pentru că ne-am bătut joc de jertfa lor, lăsând România să meargă mai departe după scenariul păpușarilor și tot în mâna celor care ne-au condus și în „epoca de aur„: nomenclaturiștii (apoi copiii lor) și cei din securitate!
Ar fi un „da,” de care trebuie să ne fie rușine!
Depănăm amintiri de cât de eroici am fost fiecare, în acele zile, mai ales și doar în preajma Crăciunului, în loc să ne plângem trădarea, la groapa adevăraților eroi! În fața urmașilor lor, rămași singuri cu durerea pierderii celor dragi!
Câți dintre cei morți s-ar mai întoarce în stradă, dacă ar putea da timpul înapoi, pentru România de astăzi?
La câți dintre ei coincide România visată, cu România actuală?
La câți dintre noi?
Probabil la niciunul!
Nu pentru o Românie în care se moare de frig, în întuneric, au murit toți acei oameni în 89!
Nu pentru o Românie în care unii își fac iarna în țările calde, iar alții nu au posibilitatea să-și încălzească dormitorul!
Nu pentru o Românie căreia i se interzice dezvoltarea, morala, cultura, credința, tradițiile, istoria, dreptul de a decide asupra propriei sănătăți!
Nu pentru o Românie în care normalul este înlocuit de corectul politic!
Nu pentru o Românie care a schimbat doar stăpânul din est cu cel din vest!
S-a meritat să mori pentru o astfel de Românie?
Răspundeți-vă singuri fiecare!

22.12.22

14 gânduri despre „S-a meritat?

Adăugă-le pe ale tale

 1. Dragule, desigur că nici un singur suflet jertfit atunci nu a crezut ca românii vor regresa in așa hal. Toți, de la tânăr la bătrân au sperat într-o țară civilizată, fără șpăgi, trafic de influența, fars condiționare de apartenența politică. Cu spitale normale, cu personal medical onorabil, cu orfelinate umane, cu aziluri in care să nu se moară de frig, foame, părăsire… Este o carte scrisă post revoluție, „Se întorc morții acasă”, in care este ilustrat magistral sensul si rostul jertfei umane. Am ajuns, oameni ai bisericii, să ne închinăm porcului înainte de a ne închina Celui Care s a născut ca să ne dea nouă viață. Cred ca am alunecat un pic de la linia propusă de tine. Nașterea Domnului Iisus Hristos să ți aducă bucuria adevărată.

  Apreciat de 2 persoane

 2. Dupa atatia ani, radiografia este corecta, dar atunci a fost cam dificil de observat scena generala de la nivelul solului. Iar cei care s-au desprins de sol, au fost foarte putini si poate nici nu-i stia nimeni. Lucrurile petrecute nu pot fi schimbate, din pacate. Cei care au disparut s-au dus spre lumina, cel putin asa cred. Ce ar fi facut daca ar fi stiut? Ideea este ca nu aveau cum sa stie…

  Sper ca aceasta perioada sa aduca totusi mai multa liniste si lucruri bune in vietile noastre.
  Iti doresc ca Sarbatoarea Craciunului sa-ti fie frumoasa impreuna cu cei dragi.

  Apreciat de 2 persoane

   1. Oare cui ii place?
    Si iti spui asa dupa atatia ani. Dar atunci, era doar entuziasmul
    generat de ideea de libertate ce a tasnit cu putere. E adevarat poate si putin ajutata, dar nu cred ca noi am fi putut ‘adulmeca’ acele nuante…

    Apreciat de 1 persoană

 3. Am preluat și eu! Cred că „s-a meritat”, măcar generația mea a copilărit în Libertate, a învățat să gândească critic, să iasă în stradă, să meargă la Biserică, să plece peste hotare… Eventual să-și educe copiii în spiritul Libertății, nu al cenzurii curcubeice actuale!

  http://cerulcodrulsiparaul.ro/2022/12/23/a-meritat-sa-murim-si-sa-fim-neliberi-intrebarea-lui-ioan-sperling-la-33-de-ani-dupa-revolutie/

  Apreciat de 2 persoane

 4. Nimic nu merita crimele facute in timpul „revolutiei” din 89. Cei care au iesit atunci in strada nu au premeditat asta si nu au prevazut impotenta politica a acestui popor. Doar se saturasera de viata plina de privatiuni. Si acum nu vorbesc din punctul de vedere al tuturor „revolutionarilor cu merite”, cei care au orchestrat atrocitatile atat in 89 cat si in primii ani de dupa… Dar asa e omul, traieste cu speranta si moare cu regretul, incercand tot timpul sa se adapteze la realitatea pe care cei puternici ne-o impun.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: