O lămurire; de ce nu se întorc românii acasa

De ce nu vin înapoi definitiv acum când sunt la pensie așa cum mi-am dorit, cum si-au dorit mai toți când au plecat? Motive sunt multe și nu am să vi le expun pe toate, dar unul principal este sistemul de sănătate! Sistemul de sănătate românesc este dezastruos față de cel german de exemplu și nu prin capacitatea intelectuală a medicilor, sau a tehnicii folosite, ci prin organizarea lui, prin acoperirea(??) de către casele de asigurări de sănătate, a costurilor medicamentelor, probabil și a intervențiilor medicale!
Am stat câteva zile internat și sumele pentru medicamentele care a trebuit să mi le cumpăr singur, pentru că spitalul nu le avea, au fost considerabile! Și ca tabloul să fie complet, nici nu au fost ușor de găsit, eu cumpărând ultimele doze din oraș! Medicamente nu foarte speciale, sau rar folosite! Lăsând la o parte că trebuie să ai pe cineva care să ți le caute în locul tău, tu fiind legat de perfuzii sau în ghips!
Acuma pentru un pensionar sănătos (dacă or exista și din aceștia) tangența sporadică cu sistemul românesc de sănătate nu e un obstacol în revenirea „acasă„! Nu pare un risc imens! Pentru noi majoritatea, plini de boli cronice, este unul enorm! Mai funcționăm cum mai funcționăm, doar „drogați” și cu fiecare an se adaugă alte afecțiuni, alte tratamente! Pensiile în occident nu sunt foarte mari, iar prețurile în România nu sunt foarte mici. Totuși în Germania medicamentele sunt puternic compensate în general și îți poți „permite” încă să le cumperi!
Operațiile, nu costă nimic îți poți pune un șold și la peste 80 de ani, chiar dacă ai o pensie infimă!
Da, dinții costă mult mai mult ca în Romania, ca oriunde în lume cred, dar nu și în cazul unei proteze totale! Ori la 65 de ani puțini mai au nevoie de o altfel de proteză!
Un loc în azilul de bătrâni, singur în cameră, cu baie personală, costă cca 3000 de euro! Foarte mult desigur, dar mai mult de 2/3 până la 100% (pentru cei fara avere și cu pensie mică, functie de handicapul motoric, mental) este platit încă de asigurare!
Concluzia la întrebarea de ce nu se reîntorc pensionarii acasă, răspunsul este unul singur: nu-și permit să o facă, sau ar însemna sinucidere! Pentru cei mai mulți dintre noi, cu tot regretul!

7.01.2023

8 gânduri despre „O lămurire; de ce nu se întorc românii acasa

Adăugă-le pe ale tale

 1. Da, dle Sperling, bine zis „sinucidere”, și noi,pensionarii din Romania sîntem „sinuciși” de cei pt. care am muncit o viață!!! Vă amintiți, și Hitler pe cărțile poștale trimise familiilor celor căzuți scria „patria vă mulțumește”! Și la noi acum la fel: patria vă mulțumește,dar acum e timpul să muriți,că nu mai produceți,doar COSTAȚI țara!!! Vă amintiți, v-am întrebat de ce și cum s-a ajuns AICI, și ați spus că e o temă care trebuie mult discutată,dar din păcate, discuțiile nu ne mai ajută la nimic!!😩

  Apreciat de 2 persoane

 2. Dle Sperling mă iertați că vă plictisesc atîta,dar acum am aflat ce se presupune a fi noile planuri ale OMS,implicînd suspendarea completă a Drepturilor Omului, puterea (dreptul) de a interveni în țări Fără acordul guvernului, planuri de vaxxinare la fiecare 3 luni,să facă multe noi zemuri criminale cu ARNm ș.c.l….Pur și simplu declară”maaare plandemie” și dă buzna cu toate forțele în toate țările membre, lucru care va fi perfect legal,obligînd oamenii să facă tot ce Ordonă Ei!!! Nu știu dacă e adevărat și chiar se va aproba legea, în mai vor s-o dea, proiectul ăsta de care v-am vorbit e deja întocmit în detaliu!!! Vă rog iar, iertați-mă că vă plictisesc și deranjez,dar sînt f. speriată de toate astea!!!! Cu stimă..

  Apreciat de 2 persoane

  1. Nu mă plictisiți de loc! Nu ma plictiseste nici o discutie cu nimeni niciodata daca este din interes nu de dragul de a semana vorbe!
   Am sa fiu foarte direct: parerea mea este ca am intrat in linie dreapta din care nu mai exista intoarcere! Eventual mai putem ( greu spre imposibil) sa mai incetinim sfarsitul! Ne asteapta vremuri foarte, foarte grele pe toti! Singura „putere” pe care o putem antrena/ acumula este a credintei adevarate dar nu ca sa invingem ca lume ci ca sa nu ne mai fie frica! Frica este de la diavol! Frica te face sa iei decizii gresite! Sa nu gandesti corect! Sa cedezi!
   Blue draga, nu te cunosc, nu stiu cati ani ai, ( mi-ar placea ca sa stiu cum imi formulez ideiile fata de varsta ta, dorinta de viata samd) in ce sau daca crezi…
   Asa ca spun ce cred ca se potriveste oricum oricui: nu conteaza ca murim, azi maine sau intr-o suta de ani ORICUM MURIM! Ce conteaza e sa murim de partea lui Dumnezeu si apucam vesnicia! Cea fericită!

   Apreciat de 2 persoane

   1. Dle Sperling, mulțumesc din suflet pt. atîta bunăvoința!! Pe scurt fac în aprilie 62 de ani (pensionară), iubesc mult viața,dar durerea mea cea mare e pt. copilul meu (30 de ani), care,credeți-mă,e așa de bun sufletește, cuminte și credincios, cum azi NU mai vezi la tineri!! N-a cunoscut drăguțul și scumpul nimic din viață!!! A fost obligat să se vaxxineze de la serviciu (îl dădea afară!!! și e așa greu aici cu serviciul…) Adică ASTA să-l aștepte înțepare cu otravă la 3 luni mereu??? Unii au murit,dar alții au rămas damblagiți în diferite feluri!!! (și acum mereu mi-e frică de vaxu ce l-a făcut).Ce îl așteaptă pe el în viață dacă criminalii ăia genocidari reușesc să-și impună teroarea????, ASTA mă roade îngrozitor!!!!

    Apreciat de 1 persoană

   2. Va inteleg sunt si eu parinte cu probleme asemanatoare! Va rog sa va linistiti! Daca băiatul dvastra e bun sufleteste NU SE PIERDE! Nu-l mai lasati sa se „vaccineze” indiferent ca pierde serviciu sau nu! Aici nu-i vorba de foame ca o sa o facem toti! Nu-i vorba de dormit pe strazi /paduri o sa o facem toti! Aici e vorba de mantuire! O zi de mantuire este mai mult decat intreaga lui viata pe pamant!
    O sa urmeze zile care nu se merita traite de de ce sa ne mai si sacrificam mantuirea pentru ele?

    Apreciază

 3. Cam asa vedeam si eu ideile legate de intoarcerea in tara. Mai ales ca pensionar.
  Noi vorbim si tot vorbim de un sistem medical frant. Insa mereu imi apare in fata ochilor ceva ce am citit cu multi ani in urma, un articol pe care din pacate nu mai stiu cine l-a scris, insa acolo se vorbea foarte limpede despre metodele de depopulare a tarii noastre. Erau mai multe puncte ‘ajutatoare’, printre primele fiind sanatatea, invatamantul si distrugerea locurilor de munca pentru ca oamenii sa plece in afara.
  Nu e nimic intamplator ca sunt probleme cu aproape orice, as spune. Doar o suma de premeditari, derulate lent. Acum insa este o diferenta privind viteza de actiune.
  Oricum, vorba ta, cu o moarte toti suntem datori, insa macar sa fie demna!

  Sanatate si putere multa!

  Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: