Când se termină uleiul…

În timpul Sfintei Liturghii cei mai mulți dintre noi duc o luptă acerbă cu …cel rău! Foarte puțini reușesc să o câștige și să rămână focusați pe Liturghie, pe fiecare cuvânt auzit și să conștientizeze fiecare răspuns pe care TREBUIE să-l dea (pentru că toți trebuie să o facem, nu doar citețul, sau corul)!
Majoritatea au niște „necesități” care nu suferă amânare; fie să întrebe vecinii , fie să fotografieze biserica în care intră de zeci de ani, fie să verifice dacă au luat cheile de la casă, șamd.
Cu cât un moment este mai important (toate sunt importante!) mai încărcat de Duh, cu atât mai mult se intensifică și ispita! Încep telefoanele să sune! Gândurile despre orice altceva să năvaleasca, necesitățile fiziologice să-și ceară drepturile…
Principal e să nu fim în Duh împreună cu Iisus și cu cei din biserică!!
Și nu suntem!
Ispita de care vorbesc este tot una cu cea din parabola celor 10 fecioare care așteptau Mirele. Si noi in biserică tot pentru El suntem! Cu flacăra candelei sufletului nostru aprinsă! La un moment dat ( chiar inainte să apară Mirele-coincidență!) la cinci dintre fecioare le-a trecut prin cap ca nu o sa le ajungă uleiul, au încercat sa facă să nu ajungă nici celor care se ingrijiseră sa aibe destul și dacă nu au reușit au plecat să cumpere!
Spun ca le-a trecut prin cap, candelele lor mai ardeau încă, dar „gândul” rațiunea, le spunea că se vor stinge! Și aici îmi vin cuvintele lui Iisus în minte: „Puțin credinciosule, pentru ce te-ai îndoit?”
Cam așa este când ascultăm de rațiunea noastra, de gândurile care le credem „ale noastre” fară să fie, în loc să avem încredere în Cel care nu întârzie, care face să ajungă undelemnul, care suspendă legile fizice!
Tot El spune că nu putem sluji la doi stăpâni, ori daca noi nu suntem în comuniune cu El, atunci când coboară în Biserică, înseamna că suntem în comuniune cu celalalt!
Să stăm bine, să stăm cu frică, să luăm aminte!

14.01.2023

3 gânduri despre „Când se termină uleiul…

Adăugă-le pe ale tale

 1. ” Să stăm bine ,să stăm cu frică ,să luăm aminte ” 🙂
  superbe sfaturi și cuvinte 🙂
  dar să ținem mereu minte ,
  că în urmă cu 173 de ani ,
  mai exact la 15 ianuarie 1850 ,
  din nordicul județ Botoșani ,
  s-a născut poetul Mihai EMINESCU !!! 🙂 🙂 🙂

  Alioșa.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: