România este țara mea și nu aș spune străinilor ceva rău de ea; dar noi aici suntem între noi, putem vorbi deschis!
Am început să nu ne mai dorim „o țară ca afarăși e bine că o facem în privința moralității, religiei, învățământului…Cu toate acestea sunt lucruri care ei le au bine puse la punct, sunt simple, eficiente, cu puțină birocrație și pe care trebuie să ni le însușim! Cât mai repede, 1:1 și nu după principiul românesc „Las’ că mere ș-așa!”

1. Astăzi vânzarea online.

Desigur sunt avantaje și dezavantaje, dar dacă tot se vinde online, atunci trebuie făcut cum trebuie.
Mi-am făcut, pardon am încercat să-mi fac un cont pe www.emag.ro. Nu se poate pentru că telefonul meu e de Germania! Pot plăti, pot trimite la o adresa din România, dar din cauza telefonului nu pot…cumpăra! Oricare român poate cumpara în schimb din Germania!
Câți clienți se pierd la numărul de români din diasporă nu interesează pe nimeni, noi suntem o țară atât de bogată încât cedam, aur, petrol, gaze, păduri, teren agricol, libertatea noastră, ce mai contează câteva milioane de euro pierdute? Las’ că mere ș-așa!

Am nevoie de teste pentru măsurarea glicemiei. Intru pe net să caut, găsesc, tot pe www.emag.ro! Le dau un numar de telefon românesc ( oricum sunt în Romania și ce cumpar nu e nici cadou, nici surpriză) Când să plătesc îmi dau seama că nicăieri nu am vazut un termen de valabilitate!
Acum problema mare la aceste teste este că după termenul de valabilitate, pe ecranul aparatului de măsurat nu ți se mai dă valoarea glicemiei, ci apare cuvântul „error„…. pentru tot restul de teste care nu le-ai folosit până atunci!
Sunt pensionar, am timp și mai ales mai am încă teste, așa că întreb!
Intrebarea va aparea după moderare!”
Moderatorul a intrat probabil în vichend,( deși ei spun că lucrează 24/7 ) întrebarea nu a mai aparut, ca sa nu mai vorbim de răspuns! Intreb din nou, seara, fără mari speranțe că voi avea parte de un răspuns cel puțin până luni pe la amiaz! Daca îl voi avea!
Online se pare că se vinde tot ca la tarabă; spre cumpărător e partea frumoasă la măr, spre vânzător cea putreda! Las’ că mere ș-așa!

Iar cu trimisul oricum este o poveste pe care eu unul nu pot sa o înțeleg: costurile de expediere/livrare depășesc valoarea lucrului cumpărat! Astfel de teste vin in Germania într-un plic timbrat de obicei! Las’ că mere ș-așa!

va mai urma…din păcate!

13.01.2023