Las’ că mere ș-așa! -2-

România este țara mea și nu aș spune străinilor ceva rău de ea; dar noi aici suntem între noi, putem vorbi deschis!
Am început să nu ne mai dorim „o țară ca afară” și e bine că o facem în privința moralității, religiei, învățământului…Cu toate acestea sunt lucruri care ei le au bine puse la punct, sunt simple, eficiente, cu puțină birocrație și pe care trebuie să ni le însușim! Cât mai repede, 1:1 și nu după principiul românesc „Las’ că mere ș-așa!”

 1. Astăzi plata impozitelor online.

Am vrut să-mi plătesc astăzi impozitul la mașină! Desigur nu am putut pentru că degeaba îți faci cont online, pe care îl confirmi prin e-mai, mai trebuie sa mergi și la primăria Sibiu să te legitimezi …ca să-l poți folosi!
Și asta ca să dai bani la stat, nu ca să iei!
Se mai miră ca sunt cozi la ghișee!
Cum este în alte parți?
Iți vine socoteala acasă tiparită deja pe cec, pe care poți sa-l completezi și fie sa-l trimiti cu poșta fie să-l arunci în cutia poștală a băncii tale! Sau se poate plăti ( poate oricine în locul tău) direct prin Visa, prin serviciul de plată online al băncii tale, prin PayPal….prin orice metodă și cale, daca are datele de pe socoteală! Principalul e să plăteasca cineva suma în termenul legal! Ăsta e interesul statului! Si nu aceea să plătească neapărat „datornicul” sau să-i vada buletinul, culoarea ochilor!
Interesant este ca deși serviciul online nu functionează, la nivelul actual, în Romania s-a trecut la stadiul urmator unde numele a fost deja inlocuit cu un număr, după cum se vede pe Screenshots-ul făcut!😉
Las’ că mere ș-așa!

16.01.2023

4 gânduri despre „Las’ că mere ș-așa! -2-

Adăugă-le pe ale tale

 1. Ma surprinde putin. Sectorul nostru a fost cel mai vioi in a crea site-ul pentru plata impozitelor si asta in 2016. De atunci il accesez fara probleme.
  Cine stie ce este pe acolo pe la voi!
  Faza pe care eu nu o inteleg este de ce mai cheltuie cu plicul cu suma de plata, ce statistic vine prin martie, cand noi platim la inceputul anului. Asta apropo de bazele lor de date!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Una e capitala de tară si alta capitala europeana! Noi ne rupem in figuri de tot felul! De functionat functioneaza pe un cont vechi si aici rapid! Problema este cu contul nou! Si dupa cum arata imaginea cu faptul ca pagina se încarcă uneori gresit! Plicul de care vorbesti se referea la Germania si dateaza de pe vremea cand nu exista …internet! Si fiindca mai exista batrani pentru care inca nu exista internet o sa mai ramana o vreme!

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: