Și ateismul este tot credință!

(partea a treia)

O teorie și mai absurdă, decât cea de mai sus, este cea prin care se încearcă să ni se facă clar că creștinismul este o poveste la care evreii au lucrat cu mii de ani înaintea Nașterii lui Iisus și la care mai lucrează și astăzi, ca să ne țină pe noi fraierii subjugați!
Pe scurt, profeții vechiului Testament au inventat povestea Mântuitorului care va veni, în detaliu, apoi alții după mii de ani au pus-o în scenă și de atunci generații de generații de evrei, au grije ca scenariu să funcționeze!
Să zicem că e adevărat și scenariu s-a scris cu mii de ani înainte și a fost pus în scenă acum 2000 de ani întocmai! Nu ne mai gândim cum s-ar fi putut așa ceva, ci luam totul până la evanghelizarea lumii de către Apostoli, drept o înscenare reușită, cu sacrificiul asumat al participanților! (De ce ar fi facut-o, ce aveau de câștigat ei?)
Dar de mii de ani până în ziua de astazi creștinii, care nu sunt decât cu rare excepții evrei, suferă moarte martirică pentru credința lor! Torturile din primele veacuri, dar și din închisorile comuniste sunt de ne-imaginat și cu toate acestea au preferat mai bine chinul, moartea, decat să se dezică! Greu de crezut că au făcut-o dintr-o înșelare și nu dintr-o convingere! Dar și mai greu de crezut că cineva poate suporta aceste torturi prin propria putere! Greu de crezut ca oamenii aceștia nu L-au simțit în mod real pe Iisus, sau ajutorul Lui! Și mai greu de crezut e ca cu toate acestea creștinismul, care nu a adus și nu aduce nici-un avantaj lumesc, mai există! Și o să existe până la sfârșitul lumii!
Unde mai pui că evreii care conduc mass-media (și nu doar) iar prin ea întreaga lume, sunt cei mai aprigi dușmani ai valorilor creștine, ai bisericii, ai lui Iisus care conform acestei teorii absurde ar fi propria lor „invenție” la care au lucrat de mii de ani și fără de care ( tot conform acestei teorii) ne-ar scăpa din mână!
Toate aceste teorii aberante nu pot veni decât de la cineva care nu are habar de credință și care caută disperat să-și liniștească conștiința care urlă în el! Ateii sunt personajele care tocmai din acest motiv vorbesc cel mai mult despre Dumnezeu, despre credința altora!
Dar și ei au credința lor și anume aceea că nu există Dumnezeu!
Cultul acestei credințe este ponegrirea continuă în special a creștinismului, iar zeul lor este negarea! Cel puțin pentru ei, pentru noi zeul lor e anti-hristul, fiindcă sunt tot timpul împotriva lui Hristos!

10.01.2023

6 gânduri despre „Și ateismul este tot credință!

Adăugă-le pe ale tale

 1. Pe subiectul asta niste citate din nuvela Idiotul de Dostoievsky aparuta in 1867 .

  Este o religie necreștină, în primul rând!’
  „Asta în primul rând și, în al doilea rând, romano-catolicismul este chiar mai rău decât ateismul – aceasta este părerea mea. Da, asta e parerea mea! Ateismul doar propovăduiește o negație, dar catolicismul merge mai departe: predică un Hristos deformat, un Hristos calomniat și defăimat de acesta, opusul lui Hristos! Îl propovăduiește pe Antihrist – vă jur că da, vă asigur că da!

  „De aici vine ateismul, din catolicism. Ateismul a început în primul rând cu romano-catolicii înșiși: ar fi putut ei să se ia vreodată în serios? A prins rădăcini prin ura pe care o simțeau oamenii pentru ei … Roma a proclamat un Hristos care a căzut în a treia ispită a lui Satana … A proclamat că Hristos nu poate domni fără o Împărăție pământească. Este ca și cum catolicismul l-ar fi proclamat pe Antihrist și asta a distrus Occidentul . Papa a pus mâna pe teritoriu, stând pe un tron pământesc și cu o sabie în mână. Nimic nu a fost schimbat; sunt doar mai multe minciuni, înșelăciune, fanatism… Au manipulat sentimentele cinstite, cele mai drepte, cele mai pure, cele mai înflăcărate ale oamenilor. Ei au trădat totul pentru o putere pământească fără valoare. Nu este aceasta o învățătură a lui Antihrist? Ateismul a fost inevitabil după aceasta… iar socialismul este urmașul și esența catolicismului. Ateismul, fratele său, a venit din dezamăgire, uzurpând autoritatea morală pierdută a religiei pentru a salva omenirea, nu prin Hristos, ci prin forță. Socialismul este și libertate prin forță și unire prin sânge și sabie … În Occident nu există deloc Biserică, doar cler și arhitectură bisericească magnifică.

  Dar la Roma statul a înlocuit Biserica cu o mie de ani în urmă…”

  Apreciat de 1 persoană

   1. Am vrut sa postez un comentariu la articolul Cu lumea de gat dar nu pe blog cu referire la afirmatia

    N-am înțeles pe cei care spuneau că viața începe pe cealaltă parte, de ce erau atunci așa de îngroziți de moarte!? ca aveti dreptate ,am vrut sa va spun asta si cu alta ocazie gandidu-ma la cei care scriu pe Active news – afirm fara sa ma hazardez ca daca vaccinul nu provoca decese ( infarcturi ,atacuri cerebrale ,paralizii ,etc ) cei care scriu acolo s-ar fi vaccinat ,desi dupa cum spuneti dv motivul principal pt care vaccinul trebuie respins nu e din cauza ca provoaca decese ci din alte cauze ,vaccinul nu era vaccin ci era o incercare de introducere a unei monezi digitale ,dar nu una emisa de bancile centrale ci una care era bagata prin vaccin in fiecare persoana de pe pamant ,ca un act premergator venirii anti-Christului cand nimeni nu poate cumpara si vinde fara pecetea fiarei .

    Ar fi putut incerca sa introduca un cip la fiecare persoana dar cipurile pot fi scoase afara ,asa bagand cipul prin vaccin in interiorul omului nu-l mai poti scoate .

    SI mai este un motiv pt care trebuia si trebuie respins vaccinul ,am dat peste un articol scurt pe un site ortodox pt care iti trimit linkul ,articolul face o prezentare scurta a situatiei din Iudeea din timpul lui Iisus ,sunt cateva lucruri intersante acolo despre care nu stiam ,anume faptul ca soldatii romani i-au pus lui Iisus o trestie in mana simboliza faptul ca romanii il considerau un posibil zilot pe Iisus pt ca in limba ebraica si aramaica cuvantul pt trestie era asemantor cu cuvantul zilot ,un alt fapt afirmat in articol este ca cei doi talhari rastigniti pe cruce odata cu Iisus erau cel mai probabil ziloti si ca cel care s-a pocait a fost conform traditiei bisericesti cel care i-a escortat pe Maria si Iosif la fuga lor in Egipt din cauza lui Irod .

    Inca un punct important din articolul ala la care vreau sa ajung de fapt si e mentionat in articol cand vin fariseii si-l ispitesc pe Iisus daca trebuie sa plateasca bir cezarului ,Iisus le raspunde ca dati cezarului ce e al cezarului si lui Dumnezeu ce e al lui Dumnezeu si autorul lamureste ce a vrut sa zica de fapt Iisus zicand dati lui Dumnezeu ce e al lui Dumnezeu .

    „Caci acel raspuns inseamna desigur – ca banii si bunurile materiale trebuiesc date in intregime lui Cezar, fiindca poarta pe ele chipul lui, dar omul care poseda in el chipul lui Dumnezeu trebuie sa se daruiasca in intregime lui Dumnezeu, lasand bunurile lumesti Cezarului ”

    Dv ce parere aveti vaccinandu-ne cu vaccinuri care contin ARN ori ADN ( ca Sputnik ) incalcam cumva porunca lui Iisus de a da ce e al lui Dumnezeu lui Dumnezeu ?

    Aici aveti link-ul la articolul la care ma refeream .

    https://www.crestinortodox.ro/religie/nu-toate-sectele-iudaice-luat-parte-osandirea-mantuitorului-69582.html

    Sent with Proton Mail secure email.

    Apreciază

   2. Ce avem de la Dumnezeu?
    Viața și sufletul (daca vreți sa le despartim desi eu cred ca tin una de alta)
    Daca ne dam viata pentru Dumnezeu (credința) e un lucru bun la fel si daca murim pentru aproapele nostru încercând sa-l aparam/protejem!
    De asemenea stim ca nu putem renunta la viată sinucigându-ne!

    Deci suntem datori cu respectul pentru stat până când el ne primejduiește cele ale lui Dumnezeu ( viata / sufletul)
    Apoi Dumnezeu alege cine si cand moare pe de o parte. Pe de alta am mușcat din mărul cunoștinței binelui si răului! Ca atare folosim medicina dar in masura in care e absolut necesar și stim ca e de folos! in cazul „vaccinului” nici una din aceste conditii nu era indeplinita!
    Avem un înger păzitor care incearca sa ne ferească de greseli. „Vaccinarea” ar fi fost una mare si la mulți îngerul păzitor ne-a „vorbit” oprindu-ne sa o facem ( împotrivire neargumentata, repulsie, logica…sub diferite forme)
    Nu in ultimul rand Dumnezeu ne-a facut oameni iar un tratament genetic ne transforma in altceva!

    Așa ca raspunsul meu la întrebarea dvastră ar fi „Da!” Dar pot judeca doar prin prisma a cum percep eu lucrurile; poate sunt multi care au circumstante atenuante si s-au „vaccinat” invinsi de presiunea exterioară desi simteau ca nu e bine ce fac! Eu unul nu pot sa-i judec ca au facut-o mă deranjaza doar cei care au insistat sa o facem toti si care s-au dat exemplu!

    Apreciază

   3. Va multumesc pt raspuns . La crestini stim ca e pacat sa incinerezi mortii ,exista traditia inmormantarii . Vaccinurile anti-covid modifica ARN-ul si ADN-ul ,nu sunt ca vaccinurile de tip vechi cu virus ameliorat . Inca un aspect pe care as vrea sa vi-l aduc in vedere ,am vazut comentarii la videouri-le de pe youtube in legatura cu tatuajele ,nu as zice ca este un pacat sa te tatuezi dar mi-a sarit in ochi comentariul cuiva ca satanistii au popularizat ca sa te tatuezi e cool pt ca oamenii sa accepte mai usor pecetea fiarei in vremurile de pe urma .

    Sent with Proton Mail secure email.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: