(partea a treia)

O teorie și mai absurdă, decât cea de mai sus, este cea prin care se încearcă să ni se facă clar că creștinismul este o poveste la care evreii au lucrat cu mii de ani înaintea Nașterii lui Iisus și la care mai lucrează și astăzi, ca să ne țină pe noi fraierii subjugați!
Pe scurt, profeții vechiului Testament au inventat povestea Mântuitorului care va veni, în detaliu, apoi alții după mii de ani au pus-o în scenă și de atunci generații de generații de evrei, au grije ca scenariu să funcționeze!
Să zicem că e adevărat și scenariu s-a scris cu mii de ani înainte și a fost pus în scenă acum 2000 de ani întocmai! Nu ne mai gândim cum s-ar fi putut așa ceva, ci luam totul până la evanghelizarea lumii de către Apostoli, drept o înscenare reușită, cu sacrificiul asumat al participanților! (De ce ar fi facut-o, ce aveau de câștigat ei?)
Dar de mii de ani până în ziua de astazi creștinii, care nu sunt decât cu rare excepții evrei, suferă moarte martirică pentru credința lor! Torturile din primele veacuri, dar și din închisorile comuniste sunt de ne-imaginat și cu toate acestea au preferat mai bine chinul, moartea, decat să se dezică! Greu de crezut că au făcut-o dintr-o înșelare și nu dintr-o convingere! Dar și mai greu de crezut că cineva poate suporta aceste torturi prin propria putere! Greu de crezut ca oamenii aceștia nu L-au simțit în mod real pe Iisus, sau ajutorul Lui! Și mai greu de crezut e ca cu toate acestea creștinismul, care nu a adus și nu aduce nici-un avantaj lumesc, mai există! Și o să existe până la sfârșitul lumii!
Unde mai pui că evreii care conduc mass-media (și nu doar) iar prin ea întreaga lume, sunt cei mai aprigi dușmani ai valorilor creștine, ai bisericii, ai lui Iisus care conform acestei teorii absurde ar fi propria lor „invenție” la care au lucrat de mii de ani și fără de care ( tot conform acestei teorii) ne-ar scăpa din mână!
Toate aceste teorii aberante nu pot veni decât de la cineva care nu are habar de credință și care caută disperat să-și liniștească conștiința care urlă în el! Ateii sunt personajele care tocmai din acest motiv vorbesc cel mai mult despre Dumnezeu, despre credința altora!
Dar și ei au credința lor și anume aceea că nu există Dumnezeu!
Cultul acestei credințe este ponegrirea continuă în special a creștinismului, iar zeul lor este negarea! Cel puțin pentru ei, pentru noi zeul lor e anti-hristul, fiindcă sunt tot timpul împotriva lui Hristos!

10.01.2023