Un cuvânt pentru veganii și vegetarienii care susțin indirect inderdicția de la Davos de a mai consuma carne, din diferite motive, în principal „iubirea” lor față de animale!
Nimeni nu poate să-L depășească pe Dumnezeu în iubire! Nimeni! Ori Dumnezeu a mâncat, ca om fiind, pește ( din câte stiu eu peștele nu-i plantă!) Probabil și carne de miel, de la jertfa Tempului ( nu cred ca nu se consemna dacă nu ar fi facut-o!) Dumnezeu a lăsat animalele pentru hrana omului! Să nu uităm că există parabole unde se povestește de „vițelul gras înjunghiat” de jertfa lui Abel ( animală) care a fost preferată celei a lui Cain ( vegetală), de Avraam care a tăiat un vițel gras pentru Dumnezeu Treime samd.
Dumnezeu a facut omul (caninii, digestia, intestinele, vitamina B12, o dovedesc) ca ființă carnivoră, nu ierbivoră! Să contești lucru asta e tot una cu al treilea gen, sau al 11-lea ( că nu mai știe nimeni câte spune corectitudinea politică ca ar fi!)
Nu contează motivele pentru nu măncati carne este un dreptul vostru să o faceti, dar nu mai vorbiti de „iubirea” pentru animale până nu ați ajuns sa iubiți toți oamenii mai întâi! Si până vă deranjază ca nu sunt ca voi, nu ați ajuns! Până numiti „cadavre” ce au ei pe masă e sigur ca ii dispretuiți! (voua cine v-a spus ca mâncați concentrate, siloz, pașteți sau rumegați ceva?)Desigur nu îi disprețuiti într-atât încât să nu va folosiți de un medic, profesor, preot sau altcineva carnivor, dacă aveți nevoie de el! De ce nu va căutați unul care nu mănâncă cadavre?
Orice creștin este vegan cel puțin o jumatate dintr-un an. Călugarii nu mănâncă carne toată toată viața, dar nimănui nu-i trece prin cap că „iubește” animalele! Unde mai pui ca iubirea se bazează pe respect și merge pâna la sacrificiul suprem!
Să nu-mi spuneți că respectați porcul și ați muri în locul lui! Adică de spus puteți spune, dar slabe șanse sa vă creadă cineva!

26.01.2023