Îmi este greu să apar medicina care ne-a înșelat în ultimii 3 ani, ne-a vândut auto-numiților „stăpâni ai lumii” dar nu trebuie să cădem in cealaltă extremă și să credem în alternativa ei numită ” homeopatie,” care nu a fost, nu este și nu o să fie niciodată o alternativă la medicină!
Cineva drag mie mi-a recomandat să subliniez ca asta ar fi doar parerea mea! Este parerea mea, dar nu este nici pe departe „doar” parerea mea!
Am să traduc pe scurt niște filmulețe să vă faceți singuri o părere! Doar a voastră!

Afacerea numită homeopatie!
Partea 3/3 (video la text)

Lumea stiintifică a propus un premiu de 50 000 de euro pentru oricine care reuseste cu metode stiintifice să puna in evidență o substanță activă in globuli!
Sau sa o identifice dupa efectul care il are după administrare! În medicina normală se poate dovedi stiintific daca un medicament este împotriva durerilor, un somnifer, sau un diuretic sau efectul medicamentului apare clar dupa administrare!
In homeopatie lucru acesta nu e posibil sau daca este premiul de 50 000 de euro așteaptă pe cel care o poate demonstra! Până acum nu s-a anuntat înca nimeni, nici măcar de la marile firmele producatoare de remedii homeopatice! Acestea au fost invitate sa participe la turnarea documentarului dar au refuzat din diferite motive ( Uniunea Homeopatilor din Germania, Arcana, Wala, Simsalabim, Weleda ) timp, secret de productie, teama de subiectivitate…
Dr. Natalie Grams a mers in Austria la o dezbatere intre cei care sustin/practica si cei care sunt impotriva homeopatiei. Din prima grupă nu s-a prezentat nimeni! Nimeni din cei 20 cei mai importanti homeopați din Austria care si-au anuntat participarea! S-au prezentat in schimb multi pacienti convinsi de homeopatie!
Intrebarile pentru cei sceptici in privința homeopatiei erau cam pe aceeasi linie: ” cum se poate ca nimicul continut de remediul homeopatic sa functioneze totuși?”
Raspunsul: nu este intotdeauna efectul placebo de exemplu in cazul unui sugar. Când mama care a administrat remediul sugarului e convinsa ca a facut ceva bine pentru copil, ea se linisteste iar această liniste este transmisa copilului care se linistește la rândul lui! Sau copilul nu mai este atat de atent supravegheat pentru ca s-a luat masura „salvatoare„!
Dna Nicole.S este convinsa ca homeopatia este o șaralaternie , o afacere cu teama, nestiinta pacientilor! O afacere grozava daca ne gândim ca doar în primul trimestru al anului s-au vândut medicamente homeopatice in valoare de 340 miloane euro!

3.02.2023