O traducere prescurtata a unei emisiuni de acum câteva luni din televiziunea germană.
Un remediu homeopatic se bazează pe memoria apei care își „aduce aminte” de substanța activa conținută înainte de potențare.
(o potențare sau D1= diluare 1: 100 + lovirea remediului de 10 ori de o suprafață dură dar elastică)
Cu cât un remediu este mai potențat cu atât iși aduce aminte mai bine/ tare de substanța activă, chiar dacă material nu mai conține nici cea mai infimă urmă din ea!
Acest remediu este stropit pe globuli ( niște biluțe de zahăr) care după sunt uscate vor fi ambalate și vândute ca medicamente homeopatice!
Cum ar putea ele să aibe efect când efectul se bazează pe memoria apei care tocmai s-a evaporat de pe globuli?
Si asta nu e tot!
De la potențare în fabricile de remedi homeopatice rămân mii de litri de apă cu memorie de diferite potențe care sunt efectiv vărsate la canal! Sunt scuturate apoi de nenumărate ori în drumul lor spre stația de epurare si diluate de f. multe ori. După epurare ( de menționat că ne având nimic material în conținutul lor filtrul de cărbune activ nu poate retine ceva!) ajung din nou în circuitul apei pârâuri, râuri și din nou în apa de consum sub forma unui remediu homeopatic extrem de puternic ( diluat / potențat) care poate fi letal! Asta conform descoperitorului homeopatiei Samuel Hahnemann care a avertizat să nu scuturi în timpul transportului un remediu pentru că acesta se potențează enorm și devine periculos! Sau a DHU ( Uniunea Homeopatilor din Germania cel mai mare producator de remedi ho meopatice) care avertizează la rândul ei că „remediile foarte potențate trebuie luate doar cu avizul unui medic sau vindecător naturist!”
Moderatoarea (Dr. Mai Thi Nguyen-Kim) s-a adresat Ministerului sănătății dacă poate vinde un ceai îndulcit cu globuli C30 de safran, globuli cumparate din farmacie! Răspunsul a fost nu, pentru ca globuli C30 sunt un medicament! In schimb poate sa îndulcească respectivul ceai cu o soluție de safran C30 produsă privat ( prin potențare/ diluare la fel cum o produce farmacistul) și zahăr!
Acum problema este ori remediul homeopatic este medicament cu un efect medical și nu-l poți folosi la îndulcit, nu-l poți nici arunca la canal (fiind toxic si devinind tot mai toxic cu fiecare diluție și scuturare), ori e apă de ploaie și atunci nu-l vinzi ca medicament în farmacie!
Au produs respectivul ceai si au scris ca poate conține safran pe el, desi este greu de crezut! De asemenea declară că nu ar fi folosit globuli din farmacie pentu îndulcire dar cine nu crede e invitat să demonstreze că ar fi făcut-o!
3.02.2023
1 Pingback