Cutremurul din Turcia, o amânare?

Cutremurele din Turcia sunt desigur un dezastru umanitar, fără doar și poate!
Cei care au trăit asa ceva pe viu, ca noi în ’77, nu pot să nu fie mișcați până in fundul sufletului! Câtă suferință aduce un astfel de cutremur, câte destine sunt curmate, sau „rescrise,” câte ruine sufletești rămân în urmă, câtă durere, lacrimi, suferință!
Merita poporul turc, o astfel de pedeapsă? Nu mai mult decât o merităm noi, sau alt popor! Atunci de ce ei? Greu de răspuns! Noi ca oameni nu-L putem înțelege pe Dumnezeu! Felul în care acționează, sau nu o face! Totuși undeva în catastrofa aceasta, trebuie să fie o motivație care arată marea iubire și răbdare a lui Dumnezeu!
Știu, la prima vedere un cutremur numai dovadă de răbdare și iubire nu este! Și totuși, fără să mă hazardez spunând ca L-am înțeles pe Dumnezeu, sau că am dreptate în teoria mea, mai jos vă dau o posibilitate de iubire/răbdare dumnezeiască, pentru poporul turc și pentru întreaga omenire, prin această catastrofă!
Sfântul Paisie Aghiorâtul spunea că al treilea război mondial, cel mai devastator din toate, cu milioane de vieți pierdute și cu desfințarea Turciei ca națiune, va începe cu atacul Turciei asupra Greciei! Acest atac o să devină iminent în momentul în care se vor intensifica discuțiile despre granița celor 12 mile marine.

https://youtu.be/Ldo58VsYbF8
La vremea când a profețit acestea Sfântul Paisie, părea de neconceput ca două țări din NATO să se lupte între ele, să se certe pe granițele marine, sau să facă declaratii beligerante în mass-media! Intre timp, cele 12 mile marine au devenit mărul discordiei între Turcia și Grecia, iar președintele Erdogan amenință destul de des Grecia că armata turcă va intra peste ei într-o noapte!
Nici un partener NATO nu intervine să liniștească spiritele, ocupați fiind toți cu distrugerea Ucrainei!
Poate de aceea a intervenit Dumnezeu! 
Marea armata a Turciei, va fi ocupată  multă vreme cu reconstrucția țării, nu cu începerea celui de al treilea război mondial!
Da, au murit mulți oameni la cutremur, dar nici pe departe câți vor muri în război!
Da, au murit copii nevinovați, dar nici pe departe câți vor muri suub ploaia de bombe de tot felul!
Da, distrugerile sunt multe in Turcia, dar nici pe departe câte vor fi la nivel mondial!
Dumnezeu a oferit Turciei, dar și noua lumii întregi, un răgaz ca să ne pocăim și ar trebui să profităm de el și să începem!
Pentru că Dumnezeu ne iubește și are îndelungă răbdare, nu vrea moartea noastră a păcătoșilor, ci să ne întoarcem și să fim vii!

7.02.2023

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: