Post sau dietă? (1)

Am dat de un blog unde propietarul( pe care cititorii îl numesc „părinte„) ține „post” de 40 de zile, cu apă! Doar cu apă!
Nu este vorba în rândurile care urmează dacă îl cred sau nu, sau dacă îl crede cineva, sau mai rău îl urmează! Nu este important, așa cum nu este important dacă secta „Fiat lux” se hrănește doar din lumina solară!
Problema mea cu el este că a ales termenul de „post,” pentru modul lui de a se hrăni! Dacă este totuși preot, unul care are timp destul si de o alta profesie si de blog, nu din aceia „învechiți” cărora nu le ajunge timpul sa viziteze toti bătrânii, bolnavii, săracii si pe cei cu probleme, nu este de mirare ca vorbeste f. putin de post ca post si mult de post ca dietă si nici mândria care reiese din faptul ca el poate sa postească mai ceva decat majoritatea calugarilor athoniți!
De aceea nu dau nici trimiterea la respectivul blog!
Pentru oricare (alt) creștin este clar că rolul postului nu este în nici-un caz creșterea mândriei și în nici-un caz lauda cât de tare/mult a postit!
Pentru fiecare (alt)creștin este la fel de clar că lucruri ușor de îndeplinit când sunt făcute de la sine putere ( sute de mătănii, nedormit, ajunări…) devin greu sau imposibil de îndeplinit sub ascultarea de biserică/duhovnic!
Fiecare creștin a văzut de asemenea „pocăiți” alcoolici, fumători înrăiți, gurmanzi nesătui, care au devenit „sfinți” odată cu intrarea în sectă, sau altfel spus cu ruperea de biserică!
Toate acestea nu sunt decât vicleni diavolești!
Diavolul nu se luptă (multă vreme) cu cel care nu-l luptă! Ba mai mult diavolul îl „ajută” pe fiecare care merge pe un drum greșit să o facă, sau când poate atrage mulți pe acest drum, iar creșterea mândriei, lauda de sine, sunt semne sigure că tangalache și-a băgat codița!
Prin post credincioșii încearcă să se apropie de Dumnezeu, sa aibe o altă calitate în rugăciune, în gândire, să devină așa cum îi dorește Dumnezeu. Nimeni nu urmărește cât și dacă a slăbit, câtă și dacă are energie, nimeni nu-și expune pe tarabă nevoința postului lui, care trebuie să rămână ascunsă, știută doar de Dumnezeu! Oricum nu se poate compara nevoința a doi oameni căci ea aparent poate să fie aceeași dar ca efort cu siguranță nu este și asta o știe Dumnezeu!
Postul nu are nici-o valoare dacă nu schimbă nimic la nivel duhovnicesc poate sa fie oricât de benefic la nivel fizic, energetic, organic! Dacă scopul lui nu este cel duhovnicesc atunci postul se numește regim sau dietă, iar o dietă se face sub control medical așa cum postul se tine sub supravegherea și cu aprobarea duhovnicului!
Extremele sunt dăunătoare iar riscurile foarte mari, în ambele cazuri!
O dieta cu apă, in cantităti de 5l/zi poate și conduce la spolierea corpului de micro-elemente, la eliberarea unei mari cantități de toxine, depozitate în țesutul adipos și eventual la intoxicația cu apă (distrugerea hematiilor)!
Eu unul l-am averizat de pericol, dar omul continuă sigur pe el, pentru ca ar mai fi făcut astfel de diete fară să pățească nimic! Ăsta nu e un argument „părinte„! Dacă un batrân de 80 de ani fumator înrait se da exemplu asta nu inseamna ca trebuie sa fumam toți toată viata și ca nimeni nu va face un accident vascular, un cancer, samd!
Numai o dată e prima dată și poate fi … ultima dată! Să nu fie!
Aviz amatorilor!

👉 partea a doua 👈

12.03.2023

9 gânduri despre „Post sau dietă? (1)

Adăugă-le pe ale tale

 1. Rău ați vorbit, în totală necunoștință de cauză.
  Ați judecat fără să știți despre ce este vorba.
  Înțeleg că aveți probleme de sănătate de o vreme încoace.
  Urmăriți contul de mai jos și poate veți înțelege despre ce e vorba.
  (linkuri șterse)
  PS: chiar mă interesează cine este acel părinte și vă rog să-mi trimiteți contul în particular.
  adixadi@gmail.com
  Mulțumesc! Doamne ajută și sănătate vă doresc!

  Apreciază

  1. Este amuzant cum descoperiti voi apa calda in Romania din nou! De ani de zile exista o clinica care trateaza in Germania prin post cu lichide ( ceai/ apa) tot felul de afectiuni! Chiar in necunostinta de cauza nu sunt asa dar. Apoi spre deosebire de preotul pe care il cauti dumneata ( cine stie daca chiar este) eu am cunostinte de medicina el nu!
   Ma deranjaza enorm cand preotii nu se ocupa de preotie! Toti sunt medici, economisti, politicieni, experti in computer dar cand e vorba de crestinism de probleme grave ( erezii) dau din colt in colt!
   Nu am sa va trimit adresa pentru ca nu-mi place abordarea lui ca preot!( daca o fi preot) si nu vreau sa fiu complice la vreo crima!
   Doamne ajuta si post usor in continuare daca il tineti asa ca nesfintii adica uscat 5 zile si cu dezlegare doua!

   Apreciat de 1 persoană

   1. Am vazut de-a lungu vietii atatea minuni din astea ( si chiar avram nevoie mai de mult de una) incat nu mai doresc una in plus! Faceti-va fiecare plinul de dezamagiri si mai vorbim dupa aceea!
    Va doresc si eu toate cele bune pentru mantuire!

    Apreciază

   2. Mecanismul acestui post funcționează pe un principiu care a fost descoperit acum câțiva ani de către cercetători în medicină și pentru care s-a luat și un premiu Nobel deci, nu e o minune.
    Se numește autofagie. 🙏

    Apreciază

   3. Prietene inca odata NU SUNT STRAIN!
    O cunostinta de a mea a incercat sa foloseasca aceasta autofagie metoda cu apa) in tratamentul cancerului! Nu a folosit!
    Nu am nici o problema cu o saptamana doar cu apa eventual doua pt cineva f. sanatos! Am o problema cu 40 de zile fara supraveghere medicala! Am o problema cand cineva prezinta doar ce e frumos! Am o problema cand un preot ( daca o fi) se lauda cu „postul” lui si „invita” indirect enoriasii sa-l urmeze!
    In rest poate toata lumea sa renunte pe veci la mancare din partea mea si sa se hraneasca cu aer apă si lumina! Eu abia astept sa ies din post sa mananc un steak de vita!

    Apreciază

   4. Nu în toate cancerele are rezultate, dacă sunt în stadiile 3-4 e mai greu. Dar Dumnezeu face minuni. Cu pocăință și multă rugăciune Dumnezeu se mai uită și la nevoința omului.
    Nu vreau să vă conving de nimic dar sunteți atât de refractar, iar asta vine din mândrie.
    Și dacă țineți postul cu gândul ca să se termine mai repede ca să mâncați ceva bun și nu îl țineți pentru scopul lui pentru care a fost instituit, mai bine nu-l mai țineți.
    Mult spor duhovnicesc!

    Apreciază

   5. Pot si eu sa rastalmacesc cuvintele dvastra ca sa-mi cada bine dar credeti ca e de folos cuiva?
    Care e insa interesul dvastra sa ma puneti la baut apa nu inteleg?
    La metodele astea neortodoxe INTOTDEAUNA nu merge exact la boala sau stadiu care il amintesti dar in celalalte boli si stadii! Si chiar daca nu merge s-au simtit mult mai bine toti pana in groapa!
    Dumnezeu se uita la nevointa omului si daca nu-i iasa apa prin ochi si urechi!
    Da sunt mai mândru decat va puteti dvastra sa va inchipuiti de aceea ii „miros” pe toti cei care sunt cel putin cat mine!
    Cand o sa tin post ca sa-ti plac dumitale o sa fac exact cum doresti pana atunci iarta-ma dar am duhovnic nu-mi mai trebuie unul online! Si de unde stii dneata ca tin eu post? Am spus cumva? Am aratat de la cate kg am pornit si cate mai am zilnic ca „părintele”?🙄

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: