Post sau dietă? (2)

👉 partea întâi 👈

Sunteți atât de refractar, iar asta vine din mândrie.” Citat dintr-un comentariu la partea întâi, pentru că nu m-am entuziasmat sau mi-am enunțat îndoiala că apa ( sau orice altceva de pe pământ) ar fi leacul universal și fără efecte secundare!
Dar ca să arat că nu sunt chiar așa mândru precum par ( sunt de fapt mai mândru😢)că am început să citesc cartea dr. Fereydoon Batmanghelidj „Puterea miraculoasă a apei” din care unii au înteles că toate bolile de pe pamânt vin din lipsa apei și s-ar vindeca cu mai multă apă băută!
Pornesc la citirea acestei cărți de la punctul: cred că majoritatea bem prea puțină apă! Știu că apa are un rol important în organismul animal iar lipsa ei este dăunătoare. Tot la fel știu că și surplusul este dăunător ( ca orice lucru cu care se exagerează) și nu cred că hidratarea vindecă orice afecțiune, bolile la pești și la viețuitoarele acvatice demonstrează asta cu prisosință! De asemenea nu sunt de acord cu cuvintele cu care se deschide cartea: „Nu ești bolnav ci însetat! Nu trata setea cu medicamente! Pe domnul dr. Batmanghelidj nu-l mai dor dinții, pentru că a murit în 2004, altfel i-aș repeta aceste cuvinte oferindu-i un pahar de apă în loc de un algocalmin!
De asemenea i-aș prezenta pe părinții mei dovezi vii că se înșeală; apa nu este un panaceu!
Mama nu cred ca bea o jumătate de litru de apă pe zi! Asta de când o cunosc și o cunosc de mai bine de 60 de ani! Dar să zicem că cu toate lichidele pe care le consumă ar ajunge la un litru pe zi! Cu toate acestea este și a fost cea mai sănătoasă din familia noastra, extrem de rar a fost bolnavă și rareori a luat medicamente în cei 84 de ani pe care îi are acum! Deci fară apă mama a trăit deja cu 10 ani mai mult decât dr.Batmanghelidj care presupun că a crezut în ce spune și a murit supra-hidratat!
Tata bea mult mai multă apă decât mama, dar a fost bolnav toată viața și asta ar putea fi un argument ca dr. Fereydoon Batmanghelidj are dreptate, fiindcă 3l nu bea nici tata! Dar dr. Batmanghelidj se înșeală când spune că medicamentele ucid! Tata ia cu pumnul medicamente din tinerete (tensiune, inimă, anticoagulante) și la 88 de ani se mișca pe picioarele lui, nu e dement, senil, e doar surd ( o otită netratată în copilărie)! Deci cu medicamente care ucid și însetat (după domnul doctor luam medicamente în loc să bem!) tata a trăit cu 14 ani mai mult decât dr. Batmanghelidj care probabil s-a tratat doar cu apă! Mulți ani înainte tată!
Ce vine să-l contrazică și mai mult pe dr. Fereydoon Batmanghelidj sunt toate popoarele din Africa, Asia care sigur nu beau nici cât mama apă și totuși trăiesc nefiind mult mai bolnavi decât europenii. Faptul că trăiesc poate mai puțin (nu știu dacă e așa, presupun doar!) poate fi datorat și lipsei de apă însă cu singuranță este datorat lipsei de îngrijire medicală, respectiv a „otrăvilor” numite medicamente!

👉 partea a treia 👈

14.03.2023

2 gânduri despre „Post sau dietă? (2)

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: