Între Ion și ION, îl aleg pe Ion!

Un articol de pe stirileprotv. ro care vine să mă contrazică în afirmațiile mele din articolul anterior, dar să și îmi dea pe de altă parte dreptate!
Iată ce spune știrea:

Disperată să-și potolească foamea, o femeie în vârstă de 63 de ani a încercat să fure alimente dintr-un magazin din localitatea Penne, provincia italiană Pescara.
Din păcate pentru ea, femeia a fost observată în timp ce încerca să șterpelească produsele respective. Proprietarul magazinului i-a semnalat situația unui carabinier îmbrăcat în haine civile, care se afla în afara programului de lucru.
Omul legii a blocat-o imediat pe femeie, iar apoi a solicitat intervenția unei patrule de carabinieri la fața locului, informează La Repubblica
Cu lacrimi în ochi, femeia le-a explicat carabinierilor că a încercat să fure produsele respective – fructe, câteva felii de pâine, salată verde și alte bunuri esențiale – pentru a-și potoli foamea, aflându-se într-o situație de sărăcie extremă.
Marcați de cele auzite, oamenii legii au plătit produsele, apoi au discutat cu proprietarul magazinului și l-au convins să nu depună plângere împotriva femeii.”

Deci mai există polițiști care gândesc sau care au suflet! Poate apropierea Paștelui catolic a ajutat mult ca polițiștii să redevină oameni!
Există „excepții” printre ei, nu sunt toți roboți fară minte, fără suflet! Au și ei o mamă!
M-aș bucura să fie cât mai mulți din aceștia care pot face diferența dintre un furt de alimente a unui flămând și furtul calificat a unor nesătui!
Dar cum spuneam, știrea vine și să întărească cele spuse de mine; dacă polițiștii nu ar fi fost mai mulți Giovani, ci mai câtiva ION-I, din aceia metalici și foarte inteligenți, femeia ajungea în arest sigur, dacă nu ajungea la morgă pentru împotrivire!
Inteligența fară suflet nu are mare valoare și este în general destructivă!

3 gânduri despre „Între Ion și ION, îl aleg pe Ion!

Adăugă-le pe ale tale

    1. Nu cred însă că se exclud si Sf. Pavel este exemplul cel mai bun! Unul ca mine cu putine cunostinte se semețeste cu ele dar cineva „toba” de carte nu o mai face pentru ca devine constient de cat stie totusi de putin!
      Iubirea însă nu prezinta nici-un „pericol” daca nu e egoista!

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: