Doar cine nu a avut o reclamație și nu s-a lovit până acum de un „automat,” bunicul de fapt la inteligența artificială, mai poate visa că o să fie (mai) bine!
O să-mi spuneți ca nepotul ION, de astăzi, este mult mai inteligent decât bunicul său de ieri, dar și așa, un lucru rămâne la fel: cu un om este mult mai simplu de discutat! Un om înțelege diferența dintre o grimasă și un zâmbet, dintre o pareză facială și un gest de dezaprobare! Și mai există șansa să înțeleagă problema cu sufletul, suflet pe care „geniul” artificial nu îl poseda! E drept că în lumea în care trăim astazi „legea e lege” și iubirea/sufletul  nu mai prea are, din păcate, nici-o influență asupra sa, dar asta nu înseamnă că e și bine!
O lege fără iubire, de dragul legii, de dragul unui principiu, este mult mai rea decât ar fi lipsa ei!
Corectitudinea politică ne arată permanent ce înseamnă lege fără iubire, dreptate de dragul dreptății, ca termen, nu pentru protecția societații, a individului, a supraviețuirii speciei!
Căci una este să fie salarizat la fel un homosexual ca și un heterosexual și cu totul alta de dragul „egalității în drepturi” să spui că o familie homo este egală cu una hetero, că un copil poate să se dezvolte la fel cu doi tați ca și cu o mamă și un tată! Unde rămâne egalitatea dintre copiii aceștia? Pentru că orice ar face un bărbat lipsa mamei nu o poate compensa și nici a lipsa tatălui de catre o femeie!
Sau una este o delapidare de milioane din lăcomie  de exemplu și cu totul altceva neplătirea impozitului pe vânzarea „ilegală” a unei legături de pătrunjel, chiar dacă în fața legii e cam tot una!
Ca să vă dați seama cum este cu mai mulți ION-i în societate uitați-vă la relația noastră cu polițiștii! Polițiștii de astăzi sunt niște ION-i, atâta doar că nu-s nici foarte inteligenți, nici foarte artificiali, de te întrebi adesea dacă-s născuți dintr-o femeie, că prea nu au nimic uman în ei!? Fac ce li s-a spus să facă, precum roboții, fără să judece care e efectul acțiunii lor, fără să intervină sufletul uman în ce făptuiesc, suflet pe care cum spuneam nu cred că îl au! De aceea nu plac!
Polițiștii artificiali o să vă placă însă și mai puțin, pentru că pe aceia nu o să-i înspăimânte nimeni și nimic, nici pedeapsa Dumnezeiască, nici clanurile de cămătari, nici măcar amenințarea scosului din priză! Și vor folosi foarte repede armele din dotare împotriva oricui! Ăștia din carne și sânge, în majoritatea lor, le e frică de ceva, sau cineva, te schilodesc în bătaie, dar au totuși o reținere să te omoare! Cel puțin până acum…
Când  o să fie și învățătorul și medicul și preotul și judecătorul și toți cei care reprezintă o „autoritate” artificiali, vom deveni și noi ION-i fără suflet, noi cei puțini de care mai au nevoie „stăpânii” de sclavi!
Vânzătorii de bilete au disparut de mult, reclamațiile ajung de obicei în fata unui ION tare bătut în cap, au început să dispară casierii din magazine, iar restul o să dispară din ce în ce mai repede! De aceea, până se mai poate, împotriviți-vă implementării inteligenței artificiale în viața de toate zilele!
Părutele „avantaje” o sa se întoarcă împotriva noastră, a tuturor, foarte repede!
Să nu fie!

1.04.2023