Las’ că mere ș-așa! 4

Am încercat să pun un pachețel cu dulciuri pe un curier pentru batrânii mei din România.
Da știu, e cam târziu să mai ajungă de Paști! Până în Sibiu faci cam 16 ore și o săptămână este puțin tare, pentru 16 ore! Pe de altă parte nu se face gaură în cer dacă ajunge după Paști! Problema e doar că părinților mei de aproape 90 de ani le este greu, dacă nu imposibil să meargă la un depozit după el așa că am căutat un curier care sa-l ia de la mine de acasă și să-l ducă la ei acasă!
Lucru simplu dacă firmele nu ar fi deținute de români care nu pot dacă nu mai „ciupesc” ceva, sau dacă nu se lansează în promisiuni fără acoperire! Degeaba dăm vina pe străini; că nu suntem oameni de cuvânt nu ne-au învățat ei!
Am luat internetul la „pieptănat” și mi-am dat seama că prețul este de cel puțin 30 de Euro, indiferent cât cântărește sau măsoară pachetul! De ce se mai cer dimensiunile? Probabil dă bine la clienți! După ce suni firma cu „poezia” învățată îti dai seama că ea nu are nici o valoare: prețul se face din burtă! Și așa cei 30€ afisați, devin 50€ pentru ca ei mai plătesc un subunternemer să meargă cu coletele prin Româna! Sau ți se spune direct suma fară „argumente„! Sunt 50 de Euro mulți pentru mine? Da sunt! Și 31 € sunt mulți daca prețul afișat e 30!
Zilnic, înseamnă două zile pe săptămână!
In plus, preferă să mintă că vin și să nu vină, decât să piardă un potențial client!
Sigur e o meserie grea, dar nu e vin clienților; mai puține excursii în zonele cu zgârie noi, o Dacie în loc de un BMW la profil și lacomia s-ar ameliora !
Nu o să dau nume deși meritau, dar fiindcă vine Săptămâna Mare am zis să iertăm toate pentru INVIERE!

9.03.2023

9 gânduri despre „Las’ că mere ș-așa! 4

Adăugă-le pe ale tale

 1. La noi în oraș există o firmă care te duce și te aduce acasă cu pachete cu tot și prețul unui pachet e doar 20 de €, dar nu locuiesc în orașul președintelui care se ridică la standarde înalte… Așa că, nu tot românul e la fel, scuze. 😉

  Apreciază

   1. Nu-s rea, e părerea ta, sunt rațională, gândesc logic. Acest lucru nu se întâmplă doar la noi, este peste tot în lume… Localitatea de unde provin președinții țărilor respective, mereu au un statut mai înalt în timpul cât sunt la conducere, din toate punctele de vedere. Cum tu vezi răul în toate, nici nu mă mir că banala mea intervenție, reală, o vezi ca pe o ofensă. 🙂

    Apreciază

  1. Magda e utopic sa crezi asta! Am scris de mult despre casele automate crezi ca cineva le ocoleste pentru ca au luat locul de munca la niste oameni?
   Romanu are o vorba „interesul poarta fesul” asta inseamna sa nu privesti peste marginea farfuriei tale sa fi egoist samd!

   Apreciat de 1 persoană

 2. Degeaba visează unii la „o țară că afară” dacă ei rămân forever cu toate obiceiurile de „neam prost”. Nu te civilizezi doar stând în altă țară. Unii nu se vor schimba nici dacă le-ar cere-i Bunul Dumnezeu. Neamuri proaste întâlnesc și aici.
  (Rog respectuos să nu încerce nimeni să îmi arate obrazul! E subțire…)
  Sărbătoare binecuvântată, vere!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: