Steaua fără nume 13

Legea în România ține 3 zile!” este un slogan vechi pe care-l cunoaște toată lumea și din păcate conține mult adevăr! Spun din păcate, pentru că faptul că avem legi de gumă, nu doar de glumă, face să te gândești de două ori dacă investești în România și în cele din urmă să renunți!
Nu mă doare pe mine capul de averea lui Becali, sau a lui Hagi, sau a cui a mai riscat să facă afaceri în România, dar nu pot să remarc cât de necinstit este statul român față de aceștia când plătește cluburi sportive după ce a dat o lege că aceste cluburi trebuie să fie private! Acum după ce fraierii și-au riscat averile, vine statul să-i concureze călcând legea care i-a făcut pe fraieri să investească!
Ce e mai rău parcă decât asta, e că există „jurnaliști” cărora călcarea deasă a legii li se pare că justifică ilegalitatea! Adică dacă primaria plătește Sibiul sau Miovenii de ce n-ar plati și Steaua!? Poate un motiv (lăsând legalitatea de o parte) ar fi sa facă niște orașe mai atragatoare/cunoscute lucru care nu se potrivește cu Bucurestiul! Sau poate dacă primăriile tot plătesc cluburi sportive, nu ar fi rău sa o facă în mod uniform pentru toate cluburile, inclusiv cele private!
Și uite așa încet încet, ne mișcăm in România absurdului, unde ne-a atras un avocat de doi bani în uniformă, care refuză să lase o echipă privată să joace pe un stadion construit de stat! Construit mai ales din impozitul luat de la cei care au câștiguri bănești ( adica sigur nu Ministerul Apărării!)! Cu ce drept face aceasta? Cu dreptul primei legi economice române după Murphy care spune: „Dacă statul poate pierde bani în loc să-i câștige, trebuie să o facă!”
În Munchen exista un stadion mult mai frumos, modern decât cel din Ghencea dar pentru că o astfel de lege nu există în Germania, ca să nu mai vorbim de ambiții prostești, se puteau juca meciuri pe această arenă de catre echipe rivale ( Bayern München și 1860 München)!
Nu-i era nimănui frică că o sa i se fure suporterii sau că fanii o sa confunde echipele!
Cine gândeste asa nu are habar de ce înseamnă sa fi suporter! Tudorel Stoica era unul din idolii mei, alaturi de Dumitru. Lăcătuș nu mi-a plăcut niciodată si cei de vârsta mea stiu ca „fiara” se folosea de tot arsenalul de „mijloace” nepermise ca sa enereveze și nu tehnica îl propulsa, ci lipsa de fair-play ( ca și astazi de fapt!) Dar indiferent de parerea lor eu cred și stiu (pentru ca nu am fost asa des lovit în cap) ca Steaua e cea care acum aparține lui Becali! Si mai știu că într-o țară normala ar putea juca pe orice station al statului dacă plătește taxa care i se cere!

Steaua fără nume – Farul 2:1

18.04.2023

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: