Vasile Bănescu este una din două: ori ofițer de securitate cu un grad foarte mare, ori un șantajist care-și menține postul prin informațiile compromițătoare pe care le deține! Desigur o posibilitate nu o exclude pe cealaltă, dimpotrivă, ele se potențează reciproc!
Ce nu este „tovarășul” Bănescu și asta în mod sigur; doar un purtător de cuvântat al Patriarhiei care crede în Dumnezeu!
Pentru că dacă ar fi măcar credincios sau doar purtator de cuvânt, nu ar lovi continuu în Biserica Ortodoxă!
Patriarhul la rândul lui fiindcă nu reacționează la ce-i pune în gură Bănescu, ori are un grad mai mic decât tovarășul Bănescu, ori este șantajat de acesta, ori într-adevar ce scoate pe gură Bănescu … îi aparține! Oricare din aceste variante îl face pe Patriarh incompatibil cu funcția pe care o deține!
Peste Patriarh este Sinodul care vede și el ce vedem și noi, știe și el cel puțin la fel de multe câte știm și noi! Atunci de ce nu se schimbă nimic? Singura motivație logică este că majoritatea celor din Sinod sunt fie cu grade, fie șantajabili, fie atei/neortodocși iar restul fiind o minoritate nu au puterea sa schimbe nimic!
Toată puterea Patriarhului, Sinodului stă în Biserică, adică în noi! Iar noi cei care credem, fără să avem grade și nici interesul de a distruge Biserica putem face un singur lucru: să întoarcem spatele fariseiilor și să urmăm Păstorul care iubește oile!
De aici de departe IPS Teodosie pare un astfel de păstor, probabil cei din Romania cunoașteți și alții! Urmații pe aceștia și intoarceți-le spatele celorlalți! Lucrul asta nu este doar un drept, ci o datorie!

20.04.2023