Se împlinesc 33 de ani de la mineriadă!
Parcă a fost ieri! Am fost și eu în București atunci, nu în prima zi ci a doua, când animalele cu ciomegi, în cizme de cauciuc erau deja sătule de sânge și obosite de „salvarea democrației” iliescșciene!
Mersesem la București să-mi ridic pașaportul de plecare definitivă. Eram convins de mult că „revoluția” nu a schimbat nimic, ci doar vârfurile comuniste cu comuniștii din al doilea rând! Toți șefii mei comuniști activi până in decembrie 89 au rămas pe posturile lor devenind „revoluționari,” experți în economia de piață, capitaliștii post-revoluționari! Propietatea comună socialistă, de care ei aveau parte fizic iar noi plebea doar teoretic, devenea proprietatea lor privată, cu acte in regulă! Nomenclatura de ieri devenea burghezia de astăzi! Atâta tot!
Și cum 31 de ani am fost nevoit să înghit minciunile lor de mai bine, am refuzat să o mai fac și restul vieți și bine am facut! Nu-ți trebuie multă minte să-ti dai seama că lupul își schimbă părul dar năravul nu! Ce iți trebuia era un pic de nebunie să pleci cu famila în necunoscut și de asta nu am dus niciodată lipsă! Și îți mai trebuia îmi un pașaport, cel puțin așa credeam atunci, cum că în „lumea liberă” toate sunt cum trebuie să fie! După acel pașaport am ajuns după prima zi a „mineriadei” într-un taxi condus de prietenul meu Marius, Dumnezeu să-l ierte!
Bucureștiul era plin de mineri, negru precum sunt iarna copacii din curtea Spitalului Judetean Sibiu plini de ciori! Peste tot erau controale care sincer sa fiu nu am înțeles ce controlau! Era(m) un fel de „autoservire” pentru „eroii patriei” care ne-au lăsat fară mâncare, cafea, apă, pături, tot ce avea o oarecare valoare! Marius spunea ca doar o minune a făcut să nu mă prezint la pașapoarte în șosete pentru că adidașii mei arătau destul de noi! Poate a fost minune poate doar faptul ca unul dintre „jefuitori” era șeful cel mare de la „Interne,” după cum spunea Marius și le-or fi fost rușine să-mi ia și încălțarile!
Legea junglei” era instaurată în România și ea a rămas valabilă până în ziua de astăzi! Cine nu crede să se gândească la anii de „pandemie”la clanurile care terorizează diferitele regiuni, la sentințele „ciudate” sau la lipsa lor, la ambasadorii care ne indică ce avem de făcut, la secarea Deltei, la steagurie și imnul Ungariei fâlfâit prin Ardeal, la sfinții națiunii a căror amintire ne este interzisă, la măsurile administrative anti-românești, la istoria rescrisă, samd.
Și tocmai astăzi Johannis a numit pe tovarășul Ciolacu de la PeSeeDeeee prim-ministru. Tovarăsul
Ciolacu este urmașul de drept a lui Petre Roman, Constantin Dascălescu, Ilie Verdeț, Manea Mănescu, I.Gh. Maurer, Gh. Gheorghiu-Dej, Petru Groza, Stalin, Lenin, Marx! Nu că alții din PNL ar fi mai buni, dar din lup, lup răsare și năravul lupului nu se schimbă chiar dacă blana lui o face!

13.06.2023 (Astăzi s-a născut și Vodă cum să nu fi superstițios?)