Despre pescăruși și ciori

În curtea spitalului, unde am fost internat pâna acum, se adună în copacii desfrunziți foarte multe ciori. Gălăgioase, negre, zburând speriate toate în aceeași direcție, fără un motiv foarte clar, al acestei panici! Și se mai spune că ciorile sunt foarte inteligente, că trăiesc mult și că învață…din toate! În urma lor, mult gunoi, fetid, pe care ploaia nu reușește să-l curețe în întregime!
In norul negru panicat, care zboară din când în când spre alti pomi, care nu oferă nici ei mai multă ocrotire, mai apare câte un pescăruși!
Da, pescăruși! De Sibiu! Nici nu cred ca au văzut marea vreodată, sau or vor vedea în viata lor! Cine știe ce caută pe aici? S-or fi îndrăgostit de urbea de pe Cibin! Hai nu fiți răi, știu și eu că nici Cibin nu prea mai avem!
Pescărușii ăștia nu zboară niciodată cu ciorile!
Au ei înscris genetic în ei că trebuie să se ridice mai sus, pentru o mai bună perspectivă! Pentru o imagine de ansamblu! Pentru ca să-și mărească orizontul și prin asta șansele de supraviețuire! Sperieturile ciorilor îl lasa rece pe pescaruși! El este deasupra lor! Este altfel!
Pe culoarele spitalului nu este de loc altfel!
Foarte mulți speriați, extrem de puțini pescăruși! Cu mențiunea că înăuntru sursa la panică este clară și impusă: COVIDUL!

13.01.2023

6 gânduri despre „Despre pescăruși și ciori

Adăugă-le pe ale tale

 1. Ciorile sunt interesante, se pare ca au memorie si reactioneaza cand cineva le face rau.
  Un exponent al generatiei fara de tinerete, condamnat si la Aiud, relata ca acolo ciorile atacau un anume individ pt ca avea obiceiul sa rupa capetele puilor si sa le bea sangele. Cum il reperau in curtea inchisorii ciorile se agitau, se chemau si il atacau pe individul in cauza.

  Apreciat de 1 persoană

   1. Am inteles, contextual e vorba de un fel de tabula rasa asupra careia se proiecteaza anumite trasaturi, comportamente umane. Totusi e un drum cu doua sensuri. E ceva de priceput de la ciori, anume, unitatea si reactia frontala, apropo de covidiotii care ne sfideaza in continuare.

    Apreciază

   2. Corect dar e o reacție falsă la o alarmă falsa! Da este o reactie insa mai de folos ar fi….fara!
    De la ciori, ca pasari, stol, putem invata unitatea, strângerea rândurilor si atacul dușmanului comun: uliu! Putem…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: