Nu există un „efect de seră” global!
Un studiu demontează un editorial dintr-o platformă științifică
Un nou studiu indică faptul că atmosfera Pământului nu permite fizic efectul de seră și că CO2 este practic incapabil să absoarbă radiația infraroșie din cauza cantității sale mici. Acest gaz este pur și simplu prea irelevant când vine vorba de încălzire.
Această lucrare a fost creată ca răspuns la un editorial de la o platformă de publicare științifică care respinge datele reale ale cercetării climatice dacă nu corespund „canoanelor școlare”.
Eforturile de cenzură apar din nou și din nou pe platformele publicațiilor științifice. Oricine publică rezultate de cercetare care nu corespund mainstream-ului (sponsorizat de elitele globaliste) trebuie să se aștepte la vânt împotrivă. Acest lucru a fost deja evident, printre altele, în timpul paranoiei Corona din ultimii ani (vezi de exemplu aici și aici) – dar din ce în ce mai mult și în domeniul științei climatice (tot aici).
Doi oameni de știință de la Universidade do Algarve, profesorii Igor Khmelinskii și Leslie V. Woodcock, au publicat acum un preprint ca răspuns la un editorial din revista climatică Earth Systems Dynamics. În această lucrare, cercetătorii critică afirmația articolului că ipoteza gazelor cu efect de seră este un „adevăr științific stabilit”. Aceștia îi acuză pe editori că lucrează în mod neștiințific și că ignoră faptele. Asta scriu ei în introducerea lor:
„Răspundem la un editorial din revista climatică Earth Systems Dynamics (ESD 14, 241-242, 2023): Se fac două afirmații incorecte din punct de vedere științific:
1. ipoteza că gazele cu efect de seră, sunt cauza încălzirii globale cu ~1K între 1950-2020, ar fi un adevăr științific stabilit!
2. că emisiile de căldură din arderea globală a combustibilului au un aport neglijabil prin comparație.
Ambele afirmații sunt în contradicție cu legile termodinamicii clasice, cu limitările bugetului energetic global al Pământului și cu binecunoscuta spectroscopie de absorbție și emisie a dioxidului de carbon (CO2). Adevărul științific este stabilit prin testarea științifică atentă a ipotezelor
stabilite pe baza rezultatelor experimentale. Cunoștințele științifice nu pot fi determinate de politici de consens. Ne punem la îndoială înțelepciunea unei politici de respingere a articolelor care ar putea contesta ipoteza gazelor cu efect de seră. În conformitate cu acest criteriu al științei prin consens, publicarea articolului de cercetare al lui Nicolae Copernic în 1543, care a contestat opinia predominantă a ipotezei ptolemeice a unui sistem pământesc static, ar fi putut fi respinsă de Copernicus Publications. Editorii ESD dau exemplul a două articole publicate recent care, în opinia lor, ar fi fost respinse fără evaluarea inter pares. Ambele articole, care contrazic ipoteza gazelor cu efect de seră, au fost revizuite de către colegi pentru știință solidă și au fost publicate recent de MDPI în Entropy. Considerăm că politica de evaluare inter pares a publicațiilor Copernicus, și în special acest editorial ESD, nu este etică. O politică care publică doar știința consensuală promovează dominația pseudoștiinței subiective motivate politic și duce la o stagnare în înțelegerea și descrierea noastră științifică a sistemelor Pământului.
În munca lor, cei doi oameni de știință au ajuns la următoarele concluzii:
Absorbția CO2:
CO2 poate absorbi doar 10% din toată radiația în intervalele specifice de infraroșu pe care le afectează. CO2 „nu absoarbe nimic în toate celelalte lungimi de undă în infraroșu”. Astfel, CO2 nu are niciun efect asupra infraroșului în 90 la sută din benzile de absorbție. Adâncimea de absorbție: CO2 poate absorbi infraroșu doar în primii 300 m sau 0,3 km ai troposferei de suprafață, care are o grosime de 10 km. Prin urmare, CO2 poate afecta doar 10% din infraroșu în 3% din troposfera de suprafață unde au loc schimbările climatice.
Schimbarea temperaturii:
Datorită impactului său neglijabil, o dublare a concentrațiilor de CO2 ar putea duce la o schimbare de cel mult 0,015°C a temperaturii la suprafață. Acest efect „nici măcar nu ar fi măsurabil”.
Incertitudinea în bugetul de radiații: Incertitudinea în bugetul de radiații al Pământului este de ±17 W/m². Dezechilibrul estimat al radiațiilor este de 0,6 W/m², ceea ce este „ordine de mărime” mai mic decât incertitudinea în derivarea acestuia. Prin urmare, „echilibrul global al fluxurilor de energie… nu poate fi dedus din fluxurile măsurate”… iar acest lucru „afectează semnificativ capacitatea noastră de a înțelege modul în care clima Pământului răspunde la concentrațiile crescânde de gaze cu efect de seră”.
Acum dacă cei doi cercetători–un fizician și un chimist – demonstrează științific că, din punct de vedere pur fizic, pământul nu poate avea efect de seră și că CO2 pur și simplu nu este capabil să absoarbă suficientă căldură (și astfel să încălzească atmosfera), atunci asta are o oarecare greutate. Cu atât mai mult când munca lor expune și critică natura neștiințifică a conducerii unei reviste științifice!
26 octombrie 2023 la 23:37
Cineva spunea,,curaj înseamnă sa te opui opiniei majorității in sprijinul adevărului”felicitări celor doi profesori care vin cu argumente despre acest fenomen al încălzirii globale
27 octombrie 2023 la 6:33
Am citit azi că UE ordonă României să restrângă drastic suprafețele de teren agricol prin împădurirea urgentă a acestora. Adică vor să ne înfometeze … prin lege!
27 octombrie 2023 la 12:19
EU nu ar avea dreptul sa ordone daca noi am mai fi normali la cap!
27 octombrie 2023 la 19:47
Parca intenționat sant aleși in funcții de conducere cei mai incapabili dintre politicieni
27 octombrie 2023 la 12:37
Dacă…