Razboiul din Palestina ne-a „obligat” să renunțăm la concediul din Egipt; prea se bucura personalul egiptean de fiecare lovitura Hamas! Si cum europenii sunt „prietenii” Israelului am renunțat să încerc sa demonstrez eu că la mine nu-i chiar aşa! Am lăsat rechinii flamânzi în Marea Roşie şi sper să nu-i hrănesc pe cei din Oceanul Atlantic!
Mai exact pe cei din Fuerteventura…
Cum este în Canare în noiembrie? 20°C noaptea şi 26°C continuu ziua! Cer cu destul de mulți nori şi desigur vânt, când mai puțin „fuerte” dar totuşi „ventura,” când şi una şi alta! Dacă stai la umbra e frig, dacă stai la soare mori ars, fară sa-ți dai seama! Mai bine în apă, care este foarte curată, iar pericolul să te manânce rechinii este totuşi minimal! Sper! Cred! Asta fiindcă în primul rând e greu de ajuns la adâncimi unde să zburde rechinii! Înclinația ştrandului este minimală, lucru care face ca şi la sute de metri apa să nu fie foarte adâncă, iar în timpul refluxului plaja să devină foarte lată, cam cât cea de la …Mamaia!
În al doilea, din cauza temperaturii scăzute a apei poate eventual să te mănânce un păstrav, un somon, lipan, în nici un caz un rechin! Bârsa pe la Plaiul Foii e cam la fel de „caldă” doar că nu are valuri!
Hotelul în care locuim ” Paradiso tralala…” cică ar fi de 4 stele: Arcturus, Sirius, Pollux şi steaua pe care o merită doar cu multă indulgență!
De ce ii spune „Paradiso…” totuşi?
E destul de simplu: pe plaje cei mai mulți umbă precum Adam şi Eva înainte să muşte din măr!
Majoritatea chiar dacă nu sunt de-un leat cu Adam şi Eva au o vârstă cel puțin matusalemica! Când se spune ca batrânii dau în mintea copiilor nu-i o vorbă goală! Va puteți închipui cum arată nişte bătrâni de peste 80 de ani goi?
Nu puteti şi e bine că nu puteți!
Eu nu trebuie să-mi închipui fiindcă sunt obligat să îi văd continuu! Zi de zi! Nu pot sta cu ochii închişi permanent: în afară de nisipul foarte alb şi fin pe plaje sunt si roci vulcanice negre şi dure, de care e bine sa nu te loveşti! Am început să-i visez şi noaptea!
Starea de voma care mi-o produc are însă avantajul ca reduce din apetit! Mâncarea este totuşi de 3 stele, iar la cât de puțin înot eu în Bârsa asta atlantică şi la ce foame îmi produce acest puţin, fară greața care mi-o produc nudiştii octogenari aş ajunge să nu mai încap în scaunul din avion! Scaun care la Eurowings oricum este prea mic şi prea aproape de cel din față!
Când spun „umblă” mă chiar refer la mers! Ore în şir, de la un capăt la altul al plăjii, doi cate doi, sau în grupuri mai mari, având grije sa nu se calce, sau sa-şi lovească ceea ce vreodată erau probabili sâni, testicole, funduri, samd şi care acum sunt nişte piei zbârcite foarte arse de soare care se bălăngăne dizgrațios!
M-am tot gândit că sunt senili şi au uitat să se îmbrace şi/sau unde au fost cazați, de aceea umblă neîncetat şi nu-şi găsesc locul şi hainele, că alt motiv decât să facă greață intenționat nu pot avea!
Interesant este că sunt extrem de puțini nudişti mai tineri de 50 de ani şi atunci aceştia sunt … femei! Nu mă întrebați de ce, că nu am găsit vreun motiv plauzibil! Ce am găsit însă în internet ( mult prea târziu!) este faptul că noi cei „normali” suntem de fapt „anormalii” zonei care nu doar este cunoscută ci şi frecventată de nudişti! Există chiar hoteluri care îi primesc (probabil şi) în sala de mese goi!
Chiar nu vreau să-mi imaginez ce părți anatomice se ating de produsele culinare pe care le consuma toată lumea!!!
Concluziile după 2 zile?
Fuerteventura o dată în viață ajunge!
Faptul că e cald, tot anul, e anihilat de vânt şi de apa extrem de rece!
4 stele în Canare sunt de fapt una, aşa că nu-mi doresc să ştiu ce înseamnă 3 stele şi nici cât costă 5 stele, care în fapt ar fi doar două!
Nu ai practic ce să vezi pe o astfel de insulă, în afară de pietre şi nisip, vegetația la 9 zile ploaie pe an este practic zero!
Oamenii îşi dau silința să fie amabili, dar nu ajunge ca să acopere lipsurile şi dacă nu doriți să vă prezentați goi lumii, sau aveți o urmă de bun simț, mergeți în altă parte, pe o altă insula, pe un alt continent!
Hola a todos!

2.11.2023