Astazi nu voi vorbi de trecutul meu, care pare sa fie viitorul vostru celor mai tineri, ci chiar despre viitorul tuturor, pus deja în aplicare de un sistem care ar fi trebuit sa fie mort de mult, dar care inflorește de-a dreptul!

Ce stiți despre China?
Și nu ma refer la istorie, urși Panda, mâncare chinezească, Yin și Yan, ci despre perfecta dictatura digitală care funcționează acolo si care se instalează si la noi în cel mult urmatorii 5 ani?
Este vorba de supravegherea toatală a populație, de sistemul de recompensare și pedepsire numit Social Kredit System, de controlul nașterilor, de lupta împotriva simpatizanților de dreapta.
In Schenzhen, Mecca pentru dictatura digitală, chinezi cerceteaza intens de multa vreme supravegherea prin recunoașterea facială, microchip, cenzura statala asupra creditelor, bani digitali, supravegherea mentală.
Odata cu „pandemia” s-a introdus in mare parte din super-marketuri intrarea doar cu inregistrarea celularului, camerele de supraveghere care măsoară și controlează temperatura corporala, identitatea  fiecăruia, iar codurile QR covid fac posibilă sau nu, intrarea in diferite instituții de stat, mijloace de transport. Cine demonstreaza împotriva pierde banii, pentru ca ii sunt blocate conturile bancare! Vrei să demonstrezi cu alții care au conturile blocate?
Ca sa ajungi la protest trebuie sa urci intr-un tren, metrou, lucru imposibil dacă App-ul tau nu arata un punct verde! Chiar de ești sanatos codul tau sare pe rosu in momentul cand vrei sa ajungi la protest (exemplu din film din anul 2022 cand multe conturi au fost blocate si toti cei care erau clienți ai bancii respective au devenit brusc „bolnavi” respectiv imobili!) Până și în taxi e nevoie de un QR verde, sau la intrarea în propria locuință!
Expertul pentru China, din film, vorbește despre faptul că sistemul de supraveghere chinez are in componenta sa intre 540 si 620 milioane de camere de supraveghere, toate legate intre ele, in sistemul SkyNet si face posibila identificarea oricarui chinez din tara in cateva secunde, pâna la maximum 2 minute!
Desigur sistemul bazat pe inteligenta artificiala poate recunoaste orice om de pe pamant dupa amprente, sau felul în care merge ( la fel de unic ca si amprenta), toate acestea pentru o „stabilitate durabilă” cum numeste supravegherea aceasta Partidul Comunist! (tradus ramanerea puterii în mana partidului)
Sistemul de supraveghere chinez nu este facut doar pentru chinezi ci pentru intreaga lume, astfel ca toate datele stranse de Huwaia, Tik Tok, Alibaba, Lenovo samd merg si se depoziteaza in Sistemul De Securitate National Chinez care vede în intreaga lume un potențial dușman! Pe scurt tot ce faceti la un computer chinezesc incepand cu parola este inregistrat de chinezi! (părerea mea că nu numai de ei!)
Ce se intâmpla însa cand legăm supravegherea totala de un sistem de credit social?
Principiul unui astfel de sistem este foarte simplu: fiecare cetațean pornește de la un anumit număr de puncte. Pentru un comportament in consens cu cel dorit de putere, primește alte puncte. Pentru un comportament nedorit i se scad puncte! Cu cat ai mai multe puncte cu atat mai multa libertați ai si cu cat mai putine puncte, cu atat mai putine libertăti! Scopul: controlul total asupra capului si inimii oamenilor!
Prin acest sistem se formează cetățenii pe care îi dorește statul! Oficial sistemul a fost introdus pentru formarea unei „culturi a cinstei„! un termen echivalent la noi cu „solidaritatea” de care ni se tot vorbeste!
Nu doar cetațenii ci si firmele sunt introduse in acest sistem, cele „cinstite” ajung mai usor la subventii, cele fara destule puncte pot fi chiar interzise!
Nici copiii nu au scapat! Ajuti o batrana sa treaca strada + 10 puncte, (unde ești Bulă?) participi la o demonstrație – 50 de puncte! Si totul, totul, se puncteaza sau depuncteaza de la donarea de sange, pâna la cearta cu vecinul, sau depașirea vitezei legale!

19.04.2024

Sursa este aici iar traducerea este una liberă Este doar prima jumătate a filmului, destul, zic eu, ca sa va faceți o imagine despre viitorul luminos care vă asteaptă!