Unde este limita de jos la care poate ajunge in jurnalismul din România? Probabil nicăieri, nu există o astfel de limită și asta ne-o demonstrează ActiveNews  publicând o „poezie” a unui autor, am înțeles la modă! Mă rog și Eminescu a scris „poezii” nepublicabile, asta doar pentru că a trăit în alte timpuri, astăzi este totul  publicabil, fiindcă nu mai există bun simț și nici auto-cenzură!
Nu-mi este simpatică dna Șosoacă nici mie, iar felul ei de a fi o face antipatică majorității. Fizic nu arată după „normele” stabilite și impregnate definitiv în mintea multora, lucru care probabil o face și mai antipatică!
Mai are și o „slăbiciune” pentru ruși, lucru care a devenit un păcat strigător la cer în zilele noastre, ce nu poate fi iertat!
In plus are tot felul de gărgăuni în cap, pe care îi amestecă cu ortodoxia, făcând să fie antipatică și ortodocșilor!
Și să nu-i uitam pe evrei, pe ucrainieni, americani, care nu o iubesc nici ei!
Nu o iubește nici AUR-ul, nici parți din propiul partid și nici măcar bărbatul nu o mai iubește! Pare că nu o iubește nimeni și că ea e vinovată de lucru asta!
Dar chiar dacă așa ar fi, asta nu dă dreptul nimănui să-și bată joc de ea, cum o face ActiveNews prin publicarea acestei „capodopere” de cea mai joasă speță!

Întâi a vrut o joacă, de-a geneza, 
Ca-mpărăteasa friților – Tereza, 
Dar n-a vrut calul, că s-a-ngrețoșat. 
Nu înțeleg, mă jur, unde-i bănatul, 
De o certați?… parc-a ratat oralul,

Gândiți-vă, cinstit și fără ciudă, 
Că dacă-ncepe doamna și asudă, 
Va mirosi mai cabalin ca el.”

D-na Sosoacă este (că ne place sau nu) un senator al țării noastre, asta înseamnă că ne reprezintă indirect pe fiecare și direct pe nu puținii care au propulsoat-o în această poziție!
Când aruncăm cu noroi în ea , practic ni-l punem singuri în cap!
Pe lângă asta, este fica cuiva și mama a doi copii; cui i-ar place să citească astfel de „poezii” despre mama, sau fica lui, să  continuie să le scrie/publice/citească!
Diana Șoșoacă este chiar și ea un om, adică un purtator de suflet, om pe care (chiar dacă nu pare) îl rănesc toate jignirile, ca pe fiecare dintre noi!
Nu în ultimul rând este femeie, iar un barbat nu ar trebui sa uite niciodata lucru acesta și să se abțină „de a sări calul” sau să  lovească și încă atât de josnic!
Mai dureros decât publicarea, este faptul ca din miile de cititori nu pare sa fi deranjat pe nimeni, această batjocură, ba s-au gasit (e drept doar) 3 „chibiți” să pună paie pe foc și doar eu „misoginul” să o apăr!
Definitiv nu mai reușesc să înțeleg neamul din care mă trag!
M-am înstrăinat eu, sau voi?

2.06.2024