Quo vadis?

20190803_012520

Lumea in care trăim nu mai este de mult o lume in care să se merită să trăiești! Eu unul sunt fericit ca nu mai am mult și nu-i invidiez de loc pe cei tineri!
Nu-mi găsesc locul intre oameni si gasesc tot mai rar un grup cu care sa ma identific! Nu sunt de loc dispus să fac compromisuri de dragul de a fi acceptat!
Eu sunt creștin ortodox și nu-mi doresc nici să fiu, nici să par altceva!
Asta implică sa spui „da la da” si „nu la nu”! TREBUIE să o fac si atunci mă izolez inclusiv de fratii de credința!
De cei mai multi dintre ei, care consideră ca compromisul, in toate, ca fiind calea cea buna! Daca prin ea iti merge bine, e bine!
Eu nu pot fi pragmatic!
Iisus nu a fost pragmatic, sfintii, martirii nu au fost pragmatici! Mai bine au murit decat sa le fie bine!
Adevarul trebuie rostit si aparat pentru ca El este Calea! Iar calea înseamnă rastignire, suferintă, părasire, singurătate….
Câti in Hristos v-ați botezat in Hristos v-ați si imbrăcat!
Răstignire nu înseamnă neaparat pironire pe cruce ci inseamna să încerci sa trăiesti si sa mărturisești adevărul tare și răspicat! Să mergi tot timpul practic impotriva curentului ecumenist, filetismului, islamului terorist, corectitudinii politice, neo-marxismului, ateismului, homosexualității, pedofiliei….
Să mergi împotriva neadevărului!

2.08.2019

7 gânduri despre „Quo vadis?

Adăugă-le pe ale tale

 1. Tocmai asta faci, esti PRAGMATIC! fiindca daca nu erai, nu spuneai NU-ului Nu, și DA-ului DA, raspicat! Retragerea ta (chiar dintre cei din comunitatea crestina) demonstreaza PRAGMATISM. Zic. (Nu ma simt confortabil undeva, sunt pragmatica, ma retrag!!). Hristos a fost PREAGMATIC, (să nu uitam cit de pragmatic a fost cind a scos BICIUL in Templu, alungindu-i pe schimbatorii de bani!!-n-a umblat cu mănuși, cu ”vă rog frumos, plecati”, ci a scos biciul, numindu-i ”Pui de năpârci!!, care întinează Casa Tatalui…), dar nu e singurul moment cind Iisus a fost pragmatic, sa ne amintim cind i-a pus pe acuzatorii Mariei Egipteanca sa ridice piatra cel care se știe nevinovat!! 0r ce poate fi mai pragmatic decit exemplele astea?? dar nu-s singurele!! Iisus a fost PRAGMATIC cind a transformat APA (chioara) in VIN (de cea mai buna calitate!!, de s-au mirat mesenii). Sfintii au fost pragmatici. (Iona Gură de AUR, Grigorie Teologul, sa ne amintim ce le zicea Imparateselor, care erau deasupra lor si i-ar fi putut ucide. Da Ioan Botezatoarul?? ce facea cu Irodiada, cum o mai biciuia cu vorba!! Cit de pragmatic s-a demonstrat a fi el!! Dar Ilie Tesviteanul?? Ăhă…Cei ce au ales sa caute ADEVARUL, sa-l arate si altora, adica sa-l marturiseasca, sunt oameni PRAGMATICI! Sa fim sanatosi, luminoși, sa fim PUTERNICI in marturisire!!…

  Apreciat de 1 persoană

  1. Daca luăm cuvantul pragmatic ca „avantajos material si imediat pentru mine” ai dreptate!
   Dacă m-as retrage!
   Eu nu „ma retrag” ci spun la nu nu! Asta nu numai ca nu-mi aduce avantaje (de nici-un fel) imediate ci dimpotrivă ajung un fel de paria intre „ai mei” De avantajele viitoare nu poti fi sigur pentru ca” oare toti sunt invtători?”!
   In rest in sensul larg in care se foloseste cuvântul pragmatic nu au fost pragmatici nici Iisus nici sfintii pomeniti! Daca Iisus era pragmatic era rege nu răstignit, daca Sf. Ioan era pragmatic nu-i taia nimeni capul si traia printre regi!
   Eu inteleg ce vrei sa-mi spui „pragmatism in sensul mântuirii” dar nu cred ca e un termen adecvat.
   Iti doresc o duminica binecuvântată sora Ivana!

   Apreciază

 2. Sunt întru totul de acord cu cele spuse mai sus! Este atâta ipocrizie în lumea în care trăim, atâta falsitate, în numele unor principii „moderne”. Ceea ce pentru atâtea generații a fost normalitate, acum este respins cu vehemență și considerat perimat, învechit, anacronic. Iar anomaliile de tot felul tind să devină noua normă a acestei lumi.
  Foarte justificată întrebarea „Quo vadis?”, pentru că nu se întrevede nimic bun în viitor, dacă vom continua în acest fel aberant.
  Toate cele bune!

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: