John Lennon și resetarea imaginată

Resetarea a fost dorită de foarte multă vreme, probabil de 2000 de ani! Cel care a dorit-o a încercat prin toate mijloacele să o facă să rupă complet Creația de Creator! Muzica nu putea scăpa nici ea desigur de „șoapta” lui!
Muzica cucerește inimile lumii și poate de aceea muzica „bună,” devine propagandă, prin text, mai ales.
De cele mai multe ori, versurile sunt declarații despre lucruri cu care nu ești de acord și se poate întâmpla totuși să te „trezești” că le fredonezi!
Un exemplu oarecare?
Imagine” a lui John Lenon, una dintre cele mai frumoase melodii, dacă nu înțelegi textul! Sau dacă ești ateist!

„Imaginează-ţi că nu există nici un rai
E uşor dacă încerci
Nici un iad sub noi
Deasupra noastră doar cer
Imaginează-ţi toţi oamenii
Trăind pentru ziua de azi”

Multi dintre noi nu mai trebuie să o facă, au făcut-o în socialism, zeci de ani și știm cu toții ce a ieșit! Lennon nu, că el profita de democrație, visind la dictatură! Nici nu se putea să iasă altfel, cum nu o să iasă nici de data asta, pentru că „Dacă Dumnezeu nu există, totul e permis!”
Traind doar pentru azi este altfel-zis „după noi potopul”! E totusi o melodie pe care o fredonează toată lumea! Oare toți nu ințeleg engleza, ca mine?

„Imaginează-ţi că nu există ţări
Nu e greu de făcut
Nimic pentru care să ucizi sau să mori
O religie
Imaginează-ţi toţi oamenii
Trăind viaţa în pace”

Se încearcă acum cu globalizarea și chiar nu e greu de facut, din câte se pare! Se încearcă o singură religie, prin ecumenism! Vouă vi se pare „raiul pe pământ”? Nu de alta dar mie mi-a trecut cheful de viață și încă nu s-a încheiat procesul! Pace? Se obține pacea cu gloanțe de cauciuc, cu tunuri de apă, cu încarcerare? Parcă nu pot crede!
Mulți o să sară în sus ca e vorba de interpretare personală! Nu e! Lennon însuși îl vedea la Iisus lângă Mohamed și Buda ( a spus-o într-un interviu) dovadă clară ca nu știa ce vorbește și mă abțin să spun din ce motive probabil!

„Tu Trebuie să spui că sunt un visător
Dar nu sunt singurul
într-o zi ni te vei alătura
Şi lumea va fi ca ‘un întreg'”

Se pare ca erau multi „visători” ca Lennon, dar e sigur eu nu mă voi alătura lor, chiar dacă se fac mari presiuni să o fac! Sigur eu nu voi fi un numar intr-o astfel de societate, în întreg! Și nu voi fi singurul! „Sunt un visător”?

„Imaginează-ţi
nici o stăpânire
Mă întreb dacă poţi
Nu e nevoie de lăcomie sau foame
Frăţia noastră de oameni
Imaginează-ţi toţi oamenii
Împărţind întreaga lume

Cine mai știe care este „stăpânirea„? Sigur există regi, președinti, guverne, dar între timp vedem cu toții că nu ei sunt „stăpănirea„; au început să li se vadă sforile pe care încă nu știm cine le mânuiește!
Planul este să nu mai posedăm nimic și probabil se va realiza prin foame! Dar mai știi? Poate nu-i nevoie într-adevar și ajunge doar „vaccinul” să ne sature de lăcomie, fără foame!
„Frăția noastră de oameni…Împărţind întreaga lume” Presupun că se referea la el și ai lui, „oamenii„! Nu a mai apucat și ce a apucat nu-și dorește nimeni să aibe! „Frăția lui de oameni” însă o sa aibe cu siguranță parte!
Imaginati-vă treaba asta!

12.10.2021

10 gânduri despre „John Lennon și resetarea imaginată

Adăugă-le pe ale tale

 1. Ma bucur pentru acest articol, de mult aveam aceeasi stranie senzatie cand stateam sa „procesez” versurile cantecului pe care unele radiouri il difuzeaza ca, probabil, singura piesa de Beatles pe care o au in repertoriu. Si tot ca sa nu spuna lumea ca sunt eu un „visator” mai mare ca ala care a tras in Lenon, pastram pentru mine opinia ca „Imagine” e un adevarat manifest al socialismului vestic – si o adevarata rusine pentru a fi difuzat obsesiv de radiouri din fostul lagar al socialismului estic. Dar, de ce am decis sa comentez: sunteti prea generos acordandu-i lui Lenon/Lenin veleitati ecumeniste. El era doar ateu si globalist. Traducerea corecta a strofei cu religia e, de fapt: „Imagineaza-ti ca nu exista tari… si nici o religie, de asemenea”. In buna traditie comunista, Lenon credea ca religia e dusmanul civilizatiei. Nu-si dorea o religie globala si nivelata, ci, pur si simplu, eradicarea religiei. Imaginati-va lucrul acesta! Si nu, versurile nu sunt ale unui „idealist”, ci ale unui tip constient/initiat, care opereaza cu simboluri – turnand in „compozitie” toate cuvintele din dictionarul Internationalei Socialiste.

  Apreciat de 3 persoane

  1. Ecumenismul este ateism! Mai las eu de aici tu de dincolo pana suntem de o parere nu poate functiona altfel!
   Ai dreptate era ateist dar in interviul de care aminteam vorbea de Iisus, Mohamed …ca si cum ar exista! Gura păcătosului…
   Multumesc de comentariu; te astept mai des!

   Apreciat de 2 persoane

 2. Cu mai multi ani in urma citisem (si acum regret ca nu am pastrat sursa) ca in melodii de audienta, la fel si in filme sau chiar desene animate sunt incluse mesaje subliminale care sa creeze anumite noi obiceiuri sau sa modifice anumite obiceiuri existente. Nu pot spune de ce am presupus posibil acest lucru. In timp anumite chestii s-au confirmat. Si cred ca de atunci am inceput sa ma ascult mai bine! 🙂
  Unii stiu puterea cuvintelor. Chiar daca oamenii nu le inteleg sau nu le asculta, ele ne penetreaza oricum.
  Si acum stau sa ma intreb de ce nu prea i-am cautat melodiile… Nu din motivul invocat de tine acum. Ci pur si simplu, fara explicatii ‘logice’.
  Multumesc pentru traducere. Foarte interesante conexiunile; ma intreb cat de departe s-a mers sau se va mai merge.

  Seara buna si o saptamana usoara.

  Apreciază

 3. Așa este, domnule Ioan, muzica este un suport bun pentru propagandă. Chiar și melodiile cu mesaj asumat propagandistic (să zicem „Internaționala”) sunt melodii frumoase, reușite, care cuceresc. Muzica este în sine un limbaj! Și este unul care trece dincolo de creier!
  Melodia „Imagine” a lui John Lennon nu este doar frumoasă, ci are și o interpretare deosebită, dată de talentul și de particularitatea vocii autorului, încât dacă altcineva ar vrea să o reproducă vocal, cel mai bine ar face-o imitând stilul original. Acesta este adevăratul talent!
  Relativ la mesajul „resetării” din versurile cântecului, cred că Lennon era sub influența curentului și spiritualității New Age. Și cum „stâpânul” tuturor acestor ideologii (de ieri și de azi) este același, asemănarea de mesaj (cu ce trăim acum) nu ne mai miră.
  Dar ce vreau eu să subliniez prin acest comentariu este următoarea simțire: eu, ca persoană lipsită de un talent muzical deosebit, am considerat mereu talentul muzical o harismă specială, un dar de la Dumnezeu. Să poți să creezi și să interpretezi muzică prin care să înalți duhul altora, mi se pare un mare un dar! Și nu cred că Dumnezeu „aruncă” darurile la întâmplare. Poate că omul acesta ar fi putut face mai mult cu darul primit. De aceea poate că nu a murit de moarte bună, pentru că printr-o moarte brutală ți se iartă o mare parte din păcate. Mereu mi-a părut rău pentru astfel de oameni cu talente, care poate ar fi putut face mai mult cu ceea ce au primit.

  P.S. „Sforile” din spatele conducătorilor văzuți se văd demult. Poate nu atât de bine și de brutal ca acum. Dar tot ce făcea parte, de mult timp, din temele „corectitudinii politice” (lgbt etc.), sau ale ideologiilor actuale (schimbări climatice etc.), preluate de o mare parte din mapamond, era legat tot de „sforile” de care vorbiți. Iar cine sunt cei care mânuiesc „sforile” (dintre oameni), evident că nu putem ști. La vedere sunt doar „instrumentele” lor.

  P.P.S. Cum să le ajungă doar vaccinul? Se spune că se profilează și o mare criză economică.
  Iar modul prin care să se ajungă să nu mai posedăm nimic cică ar fi legat de taxe foarte mari pe proprietate și pe moștenire. Așa am auzit.

  Apreciat de 3 persoane

  1. Darurile lui Dumnezeu trebuie folosite cu discernamânt! Dumnezeu nu ti le ia inapoi daca nu o faci dar tot ce faci candva se plateste! E drept ca Lennon a murit din vina altuia si sansa lui de a se indrepta s-a curmat insa Dumnezeu stie de la bun inceput daca ar fi chiar facut-o sau nu! Apoi la Judecata Universala se adauga „dobanda” dupa moarte ce a adus viata ta bun sau rau!

   Apreciat de 3 persoane

   1. Așa e, bună observație: Dumnezeu știe cine s-ar fi îndreptat și cine nu, la cei care mor de mâna altuia.
    Și aveți dreptate, una e când faptele tale îi influențează pe câțiva din apropierea ta, și altfel când îi influențează pe foarte mulți…

    Apreciat de 3 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: