Am învins?

Adevărul este interpretabil dar rămâne unul singur și de obicei nu place! Nu a plăcut nici când s-a întrupat, nu a plăcut nici când a fost răstignit și nu place nici acum!
Ne place să credem că „am învins” în lupta cu satan, minciuna, „pandemia” și asta pentru că mândria nu ne lasă să vedem că nu suntem decât niște oi proaste, conduse unde doresc altii, înfometate dacă vor altii, stoarse de toată vlaga de alții, „vaccinate„, ucise!
Când ni se dă drumul, pe o pășune arsă, ne bucurăm atât de mult încât uităm strunga prin care am trecut, pe cei care nu mai sunt lângă noi și mai ales, nu vedem următoarea strungă care ni se pregătește, nu vedem cum se ascut cutițele, sau dacă o facem, refuzăm să credem că este pentru înjunghiere!
Am învins?
Pe cine și în ce?

Pe satan?
In nici-un caz! Suntem noi mai credincioși, vedeți voi bisericile neîncăpătoare prin lume, în țară, în satul vostru? Vă rugați mai mult, faceți mai multă milostenie, postiți mai aspru, priveghiați mai des? Sunteți mai buni, mai înțelegători, mai răbdatori, mai iubitori?
L-ați inlocuit cumva pe „eu” cu „tu” la merite sau doar la învinovățire?
Am fi învins dacă mergeam la biserică împotriva interdicților, cu toții și fără mască, convinși că acolo este Dumnezeu, care ne apară de boală, de satan și de oamenii lui! Am fi învins dacă preoții îl urmau pe Hristos și nu pe Arafat! Am fi învins dacă ne împotriveam fățiș până statul era nevoit să cedeze! Nu am făcut-o și ca atare, fără luptă, nu poate fi vorba de victorie! Noi suntem la fel de credincioși sau nu, ca și înainte de „pandemie,” iar structura bisericească este tot aceea care a acceptat să facă ce li s-a cerut, arătând și ei si noi, cât de puțină credință avem!
Nu prieteni, nu vă mințiti, nu vă îmbătați cu apă rece, nu doar că nu „am învins,” ci am arătat cât de putină credință avem, cât de puțini păstori avem, cât suntem de farisei cu toții!
Și dacă pe satan nu l-am învins credeți ca i-am învins pe oamenii lui?
Oare?
Ați văzut vre-unul pedepsit, judecat, închis, dat jos din funcție? Nu sunt tot ei cei care ne conduc? Nu sunt tot ei cei care hotărăsc ce avem si ce nu avem voie să facem? Nu sunt tot ei care ne pot tîră într-un război care nu ne privește? Vi se par că ar fi învinși si noi învingători?
Cel care învinge este cel care ia hotărârile, ulterioare, iar aceia nu suntem noi!
Din România poate pare că „pandemia” s-a terminat, in Germania ea continuă! Aici se vorbește de votarea obligativității vaccinarii! Oare de ce dacă „pandemia” s-a sfârsit? Austria a renuntat tocmai la această obligativitate, dar doar pentru 3 luni! Oare de ce doar pentru o perioadă dacă „pandemia” s-a sfârșit? Vă mai amintiți de Australia, SUA, de globalism?
In Ucraina se vorbește despre laboratoare pentru arme biologice, de tuberculoză, de boli eradicate în Europa, dar nu la ei, în timp ce milioane de ucrainieni invadează lumea!
Nu vă pare un scenariu cunoscut deja?
Am învins?
Intr-un singur sens; mai trăim cei care mai trăim
dar este asta o victorie? O simțiți voi așa? Eu nu! Eu mă simt doar obosit și aștept sa vad când incepe repriza a doua!
Până una alta războiul, scumpirile ne țin pe drumul trasat spre ” nu veți mai poseda nimic” spre sărăcie și foame! Mai e mult până la sfârșitul „războiului” și nu pare ca noi suntem cei care vom învinge pentru că am intrat în acest război nepregătiți, ne-a luat prin surprindere, pentru că nu învățăm din mers si mai ales pentru că ne mințim singuri tot timpul!
Am pierdut prima luptă cea cu „vaccinarea” luptă care o să continue și le vom pierde și pe cele care urmează, fiindcă refuzăm să ne smerim și să ne adunăm lângă cel care a spus:
„Îndrăzniţi, Eu am biruit lumea!”

11.03.2021

17 gânduri despre „Am învins?

Adăugă-le pe ale tale

 1. Dl. Dan Diaconu spune că în urma vizitei de ieri a Kamalei Harris în Polonia, polonezii au refuzat să trimită MIG-urile lor către Ucraina, maximul obținut de America fiind donarea MIG-urilor poloneze către SUA. Acum SUA caută transportator către Ucraina. Nemții, spune dl. Diaconu, au refuzat să primească acele avioane pe teritoriul lor. Iar azi Kamala Harris vine la București. Trimiterea acelor avioane în Ucraina ar putea fi interpretată de Rusia ca o declarație de război din partea respectivei țări. Într-adevăr, azi, mai mult ca oricând, e nevoie de rugăciune.

  P.S.
  Da, nici mie nu mi-a plăcut articolul ăla de pe ActiveNews cu „Am învins”…, denotă mândrie, și încă una naivă, ca să mă exprim delicat. Nu doar că nu am învins, căci iată, trăim sub spectrul războiului (iar pentru viitorul mai îndepărtat, ceea ce pe mine mă îngrijorează foarte mult, sub spectrul lagărului digital). Dar chiar dacă dușmanul ar fi fost învins (ipotetic vorbind), nu noi am fi fost autorii victoriei, ci cel mult cei care am ajutat, ne-am întristat etc. Nimic bun nu poate face omul de unul singur.

  Iar apropo de TBC, tot dl. Diaconu spune că în Ucraina s-au relatat cazuri de TBC extrapulmonar (deci presupun că nici măcar nu tușești ca să bănuiești ce ai), iar acest tip de TBC se dezvoltă mai des în asociere cu HIV (eu mă întreb dacă nu și în legătură cu cei imunocompromiși în general). Merită poate dată atenție aici și față de secvența de HIV din virusul care cauzează covid (ipoteza lui Luc Montagnier). În fine, dacă intrați pe site-ul ministerului sănătății de la noi, există un meniu „sprijin pentru Ucraina”, sub care se află niște materiale privind (citez) „asistarea refugiaților suspecți de Tuberculoză sau diagnosticați cu TB/HIV/TB-HIV aflați în tratament”. No comment…

  Apreciat de 4 persoane

  1. Clar este ca e totul neclar! La ce guvern avem noi este foarte posibil sa intram ca fraierii intr-un razboi care nu ne priveste! Acum mai mult ca oricand am avea nevoie de politicieni nationalisti nu de marionete care executa! Suntem cea mai de plâns tara dintre toate; altii au dusmani din afara noi suntem proprii nostri dusmani!

   Apreciat de 1 persoană

   1. De aceea am spus că e nevoie de rugăciune. Mai avem câteva ore. Kamala Harris începe vizita la Palatul Cotroceni de la ora 14. Poate om mai avea totuși oameni cu capul pe umeri.

    Apreciat de 1 persoană

   2. E un teatru ieftin asta cu venitul și „discutatul”; americanii au hotarât de mult cum trebuie noi sa acționăm și la ce presidente și guvern avem ajungea un telefon! Spre deosebire de polonezi, unguri noi nu am avut niciodata vreo impotrivire impotriva „stapânirii”!
    Cu sigurantă se roaga multi pentru Romania, pentru pacea ei, de la inceputul razboiului dar vom vedea dacă sunt destui…

    Apreciat de 3 persoane

   3. Ok.
    În legătură cu dacă sunt destui cei care se roagă, la asta m-am gândit și eu mai demult când ați îndemnat la rugăciune, dacă vor fi (la noi, în lume etc.) echivalentul celor 10 drepți din Sodoma și Gomora…

    Apreciat de 2 persoane

  2. @ Daniela G.Nu știu ce spune Diaconu dar e o minciună. Polonia, pe 6 martie, a refuzat să trimită MIG-urile încă înainte să spună Blinken că dă undă verde aliaților să trimită ajutoare militare Ucrainei. Nu mai credeți tot ce auziți. Cât despre Kamala, mai bine uit-o!

   Apreciat de 1 persoană

   1. Vă cred relativ la ce spuneți în privința avioanelor; problema e că nici eu nu citesc știrile din foarte multe surse. Mă mai bazez și pe buna credință a celui care scrie, atunci când respectivul se poziționează (prin atitudinea lui generală) de partea pe care o considerăm corectă.

    Apreciat de 2 persoane

   2. Buna-credință în aceste vremuri e periculoasă. Nu cred că există o parte corectă în această situație. Personal consider că fiecare trebuie să hotărască singur, pentru că sunt foarte mulți factori. Neutralitatea este cea mai bună în această situație iar informarea din surse multiple ne ferește de a cădea în capcană. Fiecare știe însă cât de mult ține la pielea lui.

    Apreciat de 1 persoană

 2. Nu am învins și nici nu vom învinge până când nu toți oamenii vor fi cu adevărat credincioși! Cât adevăr spui!!! Însă e trist, dureros de trist!😔
  Exact, suntem proprii noștri dușmani!
  Zi liniștită ☕🤗

  Apreciat de 2 persoane

 3. Am citit despre laboratoarele din Ucraina înainte de a se face publică ( mărturisesc ca am considerat știrea o teorie a conspirației). Sunt laboratoare ale fostei URSS, care se aflau pe teritoriul Ucrainei si care după 1990 au fost preluate de americani.
  Oricum, pe zi ce trece ni se încalcă tot mai multe libertăți și noi dormim somnul de veci. Astăzi am citit despre un act normativ pe care vor sa-l aprobe prin care cei ce îndrăznesc sa acuze guvernul de incompetenta, corupție etc, care publică articole naționaliste, creștine si anti LGBT, sunt catalogați drept pro-rusi si vor fi pedepsiți.
  Pe de altă parte facebook declară ca nu v-a șterge si nu v-a considerat drept instigare la agresivitate publicatiile prin care se cere moarte lui Putin si a rușilor!!!! Ce sa mai spun? In timp ce toată lumea sta cu ochii pe est, vestul ne pregătește alte „surprize”

  Apreciat de 1 persoană

   1. NU as spune chiar prostie ci usor de manipulat. Am citi de curând despre experimentul Milgram prin care s-a dovedit ca 65% dintre participanți au fost dispuși sa aplice un soc electric de 450 de volti altor oameni (chiar cu efect letal) datorita instrucțiunilor primite de la o „autoritate”

    Apreciază

  1. @Magda, da, e vorba de o platformă informatică de cenzură pentru presa online, bloguri și rețele sociale, bazată pe căutarea unor cuvinte și grupuri de cuvinte cheie considerate de ei a fi „fake news”.

   Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: