1 decembrie

Nu-mi place să mă arunc cu „primul val” de 1 decembrie, pentru că nu prea îi cred pe toți că sunt patrioți, doar pentru că se dau de ceasul morții, de ziua națională!
Trăiesc în diasporă și văd că noi suntem cea mai dezbinată minoritate și singura în care, se preferă asimilarea, în locul păstrării identității naționale! Sunt destui „români” care „uită” să vorbească românește, care devin Giovani pentru că de Ioan le e rușine!
O să spuneți probabil disprețuitor ” Diaspora!” și parțial aveți dreptate; un patriot adevărat trăiește în țara lui, nu în diasporă! Numai că doar asta nu-l face patriot, pe niciunul! Și râmele traiesc în țara unde s-au nascut și nu-și părăsesc pământul natal! Sunt patrioate? Desigur nu!
Dacă ești patriot trebuie să faci ceva pentru țara ta! Cât de puțin! Și oriunde te găsești!
De exemplu când vin alegerile să alegi români patrioți! Români, pentru că numai un român înțelege românii și patriot, pentru că altfel ajungem, ce am ajuns, o țară vasală Uniunii Europene, Statelor Unite, în care nu mai avem dreptul să decidem, ci doar să executăm! Să ne executăm, mai bine zis!
Când apare un referendum, cum a fost cel pentru familie, un patriot uită de comoditate, de toată înclinația lui politică, de toată manipularea și votează pentru familie!
Când biserica strămoșească este lovită, închisă, iasă afară să o susțină, să o elibereze, pentru că fară ea nu am mai exista ca neam!
Când eroii națiunii sunt batjocoriți, un patriot se simte lovit în adâncul sufletului și nu acceptă pentru nimic în lume, așa ceva!
Când o mână de criminali încearcă să instaureze din nou dictatura în România și să producă un nou genocid, printr-o „vaccinare,” de care nu se cunoaște mare lucru, patriotul se împotrivește, cu orice risc!
Așa cum se împotrivește unui război, care nu privește România! Noi nu ne-am terminat treburile în țară, cum să ne apucăm să le rezolvam pe a altora!
Mai există astfel de oameni în România și în afara granițelor ei?
Cu siguranță există, dar nu sunt nici pe departe atât de mulți, ca cei care devin patrioți de 1 decembrie, mai ales în mediul virtual, pentru o singură zi!
Acestor adevărați patrioți le spun și eu din toată inima: La mulți ani români! Dumnezeu să vă ocrotească și să ocrotească România!

1.12.2022

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: