Steaua fără nume 9

Steaua fără nume nu e Brazilia, dar tot așa sigur nici Miovenii nu-s Korea! Diferența este însă cam la fel, între adversarele de astăzi și nu doar în privința scorului.
Ce nu este la fel, este felul în care se prezintă jucătorii pe teren și asta nici la 0-0, nici la 4-0 și cu atât mai puțin pe măsură ce meciul se aproprie de fluierul final atât pentru „ai noștri” cât și pentru „ai lor,” indiferent care sunt ei!
Faptul că nu suntem și noi la turneul final din Qatar, că nu mai suntem de mult la turnee finale și probabil nu o să fim nici la următoarele, se datorează tocmai acestui lucru!
Nu-i vorba de talent, nu-i vorba că echipele românești nu-s antrenate de Klopp, Mourinho sau Guardiola, nici că nu-s plătite de cine știe ce miliardar arab! Nu! Fotbaliștilor actuali din România NU LE PLACE SĂ JOACE FOTBAL! Și când nu-ți place ceea ce faci, gândul îți este numai la viața care începe abia după ce termini „serviciul„! Chiar dacă ești plin de talent, mare speranță a fotbalului românesc, „perlă” sau „viitor Mbappé” faptul că nu-ți place să joci o să te facă să ajungi un jucător de duzină! Și când în țară ai numai jucători de duzină e greu să faci din ei o echipă câștigătoare! Nu că n-ar fi posibil, dar pentru asta ar trebui fiecare să-și recunoască (non)valoarea și să fie conștienți că doar ca echipă au o șansă minimală și doar dacă se auto-depășesc!
Steaua va rămâne fără nume, chiar dacă un tribunal le-ar acorda dreptul să-l poarte, cu astfel de jucători!
România nu mai este de mult un nume (nu doar) în fotbal, din același motiv!

5.12. ’22

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: