­čĹë partea a doua ­čĹł

Am terminat de citit cartea care trebuie pe de o parte s─â recunosc c─â este foarte interesant─â, pe de alt─â ca am dat mai mult─â atentie capitolelor legate de afec╚Ťiunile mele sau a celor apropiati din familie! Restul le-am citit mai „diagonal„. De asemenea tonul este cu totul altul dec├ót in c─âr╚Ťile obi╚Önuite „naturiste” chiar dac─â ca ╚Öi ├«n acestea accentul se pune doar pe realiz─âri ( cum poate sta traba cu „vindec─ârile” am ar─âtat aici) ├«nt─ârite cu scrisori de multumire a pacien╚Ťilor ╚Öi foarte pu╚Ťin pe pericole care sunt atinse doar „tangen╚Ťial„!
Astfel desi la ├«nceputul car╚Ťii se spune c─â medicamentele ucid si trebuie ├«nlocuite cu hidratarea c├ónd vine vorba despre diabet, de exemplu, insulina r─âm├óne mai departe ca tratament de baz─â! Sau vorbind despre dureri dr.Batmanghelidj spune: ” sunt din cauza deshidrat─ârii ╚Öi ele trebuie tratate printr-o ajustare regulat─â a aportului zilnic de ap─â. O persoan─â trebuie s─â consume minim 2,5 litri de ap─â ├«n 24 de ore” Nu uit─â ├«nsa sa fac─â men╚Ťiunea c─â trebuie urm─ârit dac─â rinichii pot face fa╚Ť─â acestui aport sporit de ap─â! Dac─â se elimin─â sau se depoziteaz─â surplusul de ap─â! Asta vine din nou ├«n contradic╚Ťie cu teoria dumnealui! Pai rinichii nu se vindec─â si ei de orice prinÔÇŽhidratare? Dac─â sunt bolnavi ╚Öi nu fac fa╚Ť─â cantit─â╚Ťii minime necesare de ap─â, ar trebui s─â-╚Öi revin─â ╚Öi ei dac─â ne hidratam chiar din alte motive!
A╚Öadar exist─â pericole a╚Öa cum am spus ╚Öi eu de la bun ├«nceput ╚Öi am fost pus la punct ” cum s─â fie nociv─â dac─â 75% din greutatea organismului este ap─â? „
De altfel chiar dr.Batmanghelidj ├«ncepe cartea dumnealui cu recomandarea de a consulta un medic ├«nainte s─â ├«nceap─â cineva hidratarea for╚Ťat─â, doar pentru naturi╚Ötii ├«nraiti nu se poate ca o metod─â de-a lor s─â fie periculoas─â, s─â aibe efecte nedorite! Doctorul Batmanghelidj
fiind doctor ╚Ötia ├«ns─â c─â adev─ârul este altul a╚Öa c─â ├«nc─â de la ├«nceputul c─âr╚Ťii spune: „Autorul acestei c─âr╚Ťi nu d─â sfaturi medicale ╚Öi nici nu prescrie utilizarea sau ├«ntreruperea vreunui medicament ca form─â de tratament f─âr─â consultarea unui medic, direct sau indirect! Inten╚Ťia autorului, av├ónd la baz─â cele mai recente cuno╚Ötin╚Ťe de micro-anatomie ╚Öi fiziologie molecular─â, este doar de a oferi informa╚Ťii cu privire la importan╚Ťa apei pentru s─ân─âtate ╚Öi de a informa publicul despre efectele d─âun─âtoare ale deshidrat─ârii cronice asupra organismuluiÔÇô din copil─ârie p├ón─â la b─âtr├óne╚Ťe. Aceast─â carte nu este inten╚Ťionat─â ca ├«nlocuitor al sfatului unui medic de ├«ncredere. Dimpotriv─â, este de dorit ├«mp─ârt─â╚Öirea informa╚Ťiilor din aceast─â carte medicului curant. Aplicarea informa╚Ťiilor ╚Öi recomand─ârilor con╚Ťinute ├«n carte constituie asumarea unei responsabilit─â╚Ťi individualeÔÇŽ Persoanele foarte bolnave, cu afec╚Ťiuni grave ├«n antecedente (├«n mod special boli renale severe) ╚Öi aflate sub supraveghere medical─â nu trebuie s─â utilizeze informa╚Ťiile con╚Ťinute ├«n carte f─âr─â a fi supervizate de medicul curant.”
Oare el nu ╚Ötia la r├óndul lui ca „apa nu poate fi nociv─â fiindca 75% din greutatea organismului este ap─â?” Tocmai ╚Ötia ca poate fi nociv─â ╚Öi ╚Ötie oricine a studiat medicina spre deosebire de „medicii” amatori!
Poate ╚Ötia ╚Öi c─â nu suntem to╚Ťi la fel! C─â organismul fiecaruia are un altfel de metabolism! C─â nu po╚Ťi „decreta” hidratarea accentuat─â tratament universal valabil chiar dac─â pe youtube sunt un numar de pacienti care declar─â ca s-au vindecat cu ap─â! Chiar dac─â cartea contine scrisori de mul╚Ťumire! Ca sa faci asta trebuie studii de lunga durat─â cu un numar mare de participan╚Ťi c├ót mai aseman─âtori, cu grup─â placebo samd.
Un lucru cu care nu sunt de acord este că trebuie să consumăm apă înainte de masă.
Ati v─âzut vreun animal care face treaba asta?
Pentru mine animalele sunt punct de reper in medicină și nu doar pentru ca sunt medic veterinar ci pentru că animalele spre deosebire de oameni sunt așa cum le-a făcut Dumnezeu! Nu s-au civilizat, nu s-au emancipat, nu pot fi manipulate (efectul placebo), nu au interese!
Fiind create de același Creator ca și noi și fiindca unele ne seamănă anatomic / fiziologic foarte mult sunt reperul (cel putin pentru mine) pentru normal ( in sensul de ne-alterat)!
Dumnezeu a facut animalele s─â „func╚Ťioneze” perfect p├ón─â la sf├órsitul lumii, far─â ajutorul nim─ânui! Ele beau ap─â de exemplu c├ónd ╚Öi c├ót le trebuie fiindca nici-una nu-l cuno╚Öte sau l-a citit pe dr. Batmanghelidj! Beau ap─â dup─â mas─â, sau c├ónd le este sete, nu ├«naintea mesei! Nu ╚Ötia Dumnezeu ce ╚Ötie dr. Batmanghelidj? Lasa╚Ťi-m─â s─â cred c─â Dumnezeu le ╚Ötie pe toate ╚Öi s─â cred ├«n instinctul s─âdit de El ├«n animale, mai mult dec├ót ├«n deduc╚Ťiile dr.Batmanghelidj!
├Än concluzie ÔÇŽ

­čĹë partea a patra ­čĹł

15.03.2023