Post sau dietă? (3)

👉 partea a doua 👈

Am terminat de citit cartea care trebuie pe de o parte să recunosc că este foarte interesantă, pe de altă ca am dat mai multă atentie capitolelor legate de afecțiunile mele sau a celor apropiati din familie! Restul le-am citit mai „diagonal„. De asemenea tonul este cu totul altul decât in cărțile obișnuite „naturiste” chiar dacă ca și în acestea accentul se pune doar pe realizări ( cum poate sta traba cu „vindecările” am arătat aici) întărite cu scrisori de multumire a pacienților și foarte puțin pe pericole care sunt atinse doar „tangențial„!
Astfel desi la începutul carții se spune că medicamentele ucid si trebuie înlocuite cu hidratarea când vine vorba despre diabet, de exemplu, insulina rămâne mai departe ca tratament de bază! Sau vorbind despre dureri dr.Batmanghelidj spune: ” sunt din cauza deshidratării și ele trebuie tratate printr-o ajustare regulată a aportului zilnic de apă. O persoană trebuie să consume minim 2,5 litri de apă în 24 de ore” Nu uită însa sa facă mențiunea că trebuie urmărit dacă rinichii pot face față acestui aport sporit de apă! Dacă se elimină sau se depozitează surplusul de apă! Asta vine din nou în contradicție cu teoria dumnealui! Pai rinichii nu se vindecă si ei de orice prin…hidratare? Dacă sunt bolnavi și nu fac față cantității minime necesare de apă, ar trebui să-și revină și ei dacă ne hidratam chiar din alte motive!
Așadar există pericole așa cum am spus și eu de la bun început și am fost pus la punct ” cum să fie nocivă dacă 75% din greutatea organismului este apă? „
De altfel chiar dr.Batmanghelidj începe cartea dumnealui cu recomandarea de a consulta un medic înainte să înceapă cineva hidratarea forțată, doar pentru naturiștii înraiti nu se poate ca o metodă de-a lor să fie periculoasă, să aibe efecte nedorite! Doctorul Batmanghelidj
fiind doctor știa însă că adevărul este altul așa că încă de la începutul cărții spune: „Autorul acestei cărți nu dă sfaturi medicale și nici nu prescrie utilizarea sau întreruperea vreunui medicament ca formă de tratament fără consultarea unui medic, direct sau indirect! Intenția autorului, având la bază cele mai recente cunoștințe de micro-anatomie și fiziologie moleculară, este doar de a oferi informații cu privire la importanța apei pentru sănătate și de a informa publicul despre efectele dăunătoare ale deshidratării cronice asupra organismului– din copilărie până la bătrânețe. Această carte nu este intenționată ca înlocuitor al sfatului unui medic de încredere. Dimpotrivă, este de dorit împărtășirea informațiilor din această carte medicului curant. Aplicarea informațiilor și recomandărilor conținute în carte constituie asumarea unei responsabilități individuale… Persoanele foarte bolnave, cu afecțiuni grave în antecedente (în mod special boli renale severe) și aflate sub supraveghere medicală nu trebuie să utilizeze informațiile conținute în carte fără a fi supervizate de medicul curant.”
Oare el nu știa la rândul lui ca „apa nu poate fi nocivă fiindca 75% din greutatea organismului este apă?” Tocmai știa ca poate fi nocivă și știe oricine a studiat medicina spre deosebire de „medicii” amatori!
Poate știa și că nu suntem toți la fel! Că organismul fiecaruia are un altfel de metabolism! Că nu poți „decreta” hidratarea accentuată tratament universal valabil chiar dacă pe youtube sunt un numar de pacienti care declară ca s-au vindecat cu apă! Chiar dacă cartea contine scrisori de mulțumire! Ca sa faci asta trebuie studii de lunga durată cu un numar mare de participanți cât mai asemanători, cu grupă placebo samd.
Un lucru cu care nu sunt de acord este că trebuie să consumăm apă înainte de masă.
Ati văzut vreun animal care face treaba asta?
Pentru mine animalele sunt punct de reper in medicină și nu doar pentru ca sunt medic veterinar ci pentru că animalele spre deosebire de oameni sunt așa cum le-a făcut Dumnezeu! Nu s-au civilizat, nu s-au emancipat, nu pot fi manipulate (efectul placebo), nu au interese!
Fiind create de același Creator ca și noi și fiindca unele ne seamănă anatomic / fiziologic foarte mult sunt reperul (cel putin pentru mine) pentru normal ( in sensul de ne-alterat)!
Dumnezeu a facut animalele să „funcționeze” perfect până la sfârsitul lumii, fară ajutorul nimănui! Ele beau apă de exemplu când și cât le trebuie fiindca nici-una nu-l cunoște sau l-a citit pe dr. Batmanghelidj! Beau apă după masă, sau când le este sete, nu înaintea mesei! Nu știa Dumnezeu ce știe dr. Batmanghelidj? Lasați-mă să cred că Dumnezeu le știe pe toate și să cred în instinctul sădit de El în animale, mai mult decât în deducțiile dr.Batmanghelidj!
În concluzie …

👉 partea a patra 👈

15.03.2023

2 gânduri despre „Post sau dietă? (3)

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: