Fuga în „pustie”

Există un consens la majoritatea creștinilor: am intrat în apocalipsă și curând va trebui să fugim în „pustie„! Acum pustie se referă la locuri neumblate, iar pentru cei mai mulți dintre noi astea sunt în munți, în mijlocul codrilor seculari, departe de civilizație, confort, sclavie!
De aici, consensul se termină!
Unii au inceput să se pregătească și să-și pregătească cele necesare. Nu e rău, dacă vor reuși să „evadeze” la timp din localitățile unde locuiesc și să-și ia cu ei și tot echipamentul pentru supraviețuire! Dacă citim însă Cartea Sfântă este puțin probabil, pentru că momentul „evadării” o să vină foarte brusc:

” Cel ce va fi pe acoperișul casei, să nu coboare, nici să nu intre în casă ca să‑și ia ceva din ea, iar cel ce va fi la câmp, să nu se întoarcă să‑și ia haina.”

Așadar ar trebui „evadat” din timp dar ce înseamnă „din timp” și mai ales … unde?
Dacă eu aș „evada” azi, aș alege Bucovina, dar știe cineva dacă mâine Bucovina nu o sa fie scenă de război, sau o să mai fie ce este astăzi? Cine imi garantează ca dupa 2-3 ani trăiți în salbaticie nu trebuie să „evadez,” făra să pot lua nimic cu mine în altă parte?

Altii traiesc deja rupți de civilizație, învață sa se descurce, sa se mulțumească cu putin și speră ca sănătatea să nu le facă vreo figură și tocmai când începe lupta pentru supravietuire, să nu mai poată lupta!

Eu cred că de supraviețuit o sa supraviețuiască doar cei care cred cu adevarat în Dumnezeu și se încred mai mult în ajutorul Lui decât în puterea lor! Iar „ajutor” nu inseamna numai, sau doar, să se descurce cu foamea, setea, frigul, bolile, fiarele sălbatice și umane care încearcă sa-i prindă și sa-i ucidă, cât puterea de a muri fără să se lepede de Iisus Hristos!
Fiindca la urma urmei nu contează cât traim ci doar cum murim!
Iar pentru „cum murim” faptul că știm și putem aprinde un foc cu doua pietre și iasca uscată, că știm care rădăcini sunt comestibile, că avem mușchi antrenați la efort samd nu conteaza absolut de loc! Contează să fim spovediți, împărtășiti, sub canon si cu dorul de Dumnezeu în suflet!
Desigur nu e rău sa fim pregatiti de „evadare” dar nu va bazați prea mult pe planurile voastre! Nu voi vă „salvați” ci Dumnezeu o face! Nu cum credeți/planificați voi ci cum, când și dacă dorește El! Așa a fost si asa o să fie totdeauna!
Câți ați riscat să mergeți în Noaptea de Înviere din „pandemie” la biserică? La câți va fost mai rușine de Dumnezeu să intrați cu masca pe bot în biserică decât va fost frica de amenda?
Două întrebari simple dacă ați ales sa vă „aliniați” nu va mai pregătiți de pomană să fiți „partizani” prin codrii! Viața nu e film! Si voi nu sunteți Rambo! Antrenati- vă duhovnicește!

29.04.2023

4 gânduri despre „Fuga în „pustie”

Adăugă-le pe ale tale

  1. Așa este. Contează cum murim. In fiecare zi, secundă de secundă alături de Cine murim. Ff fain scris. Nu treci pe la noi? Te așteaptă prieteni vechi. Serios. Chiar se poate. Mai răcorim și noi din cele dinlăuntru…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: