Se pare că anul acesta Steaua iasă campioană!
Cea mai nemeritată campioană a tuturor timpurilor pentru că…nu joacă nimic!
Sunt stelist de mic și desigur ar trebui să mă bucur dacă echipa mea ia campionatul, sau dacă o vad jucând în competitii internaționale, dar sunt și un om cinstit și spun clar că nu merită sa fie campioană, iar internațional mi-e frică că o să încaseze câte un sac de goluri la fiecare meci!
Individual majoritatea fotbaliștilor din echipă au o oarecare valoare, dar fiecare joacă mai mult pentru faima proprie, decât pentru echipă!
Rezultatele sunt ca atare datorate tot acestei valori individuale și nu a antrenamentelor, a unei tactici studiate și puse la punct, pentru că cum spuneam, echipa nu joacă absolut nimic!
Singura echipă care joacă fotbal este Farul dar „vedetismul” lui Alibec a făcut să piardă probabil campionatul! Gestul lui de a lovi adversarul la mijlocul terenului, într-o fază fară importantă și când Farul conducea, este un gest care dă notă fie de prostie crasă, fie de schizofrenie, dacă nu a fost ( și de ce ar fi fost?) intenția de a-si lua concediu mai repede, sau de a sabota echipa! Să sperăm ca măcar Iordanescu renunță definitiv la Alibec pentru ca astfel de lucruri le va face cu siguranță și la echipa națională!
Și că tot vorbim de echipa națională și de Steaua, poate nu ar fi rău să li se mai facă jucătorilor câte un test de inteligență pentru că unele „perle” par că nu au inteligența minimă de a înțelege lucruri simple cum ar fi: să nu pasezi la adversar, să nu faultezi fără rost, să nu-ți scoți tricoul, să te miști și fără minge, să tragi pe poartă doar și când ai vreo șansă, nu ca să scapi de minge!
Dacă în București, cu 40 000 de spectatori în spate și cu o echipă (CFR-ul) îmbatrânită de la care lipsesc oameni importanți, inclusiv antrenorul, în față, într-un meci decisiv de totul sau nimic, tu reușești cu greu un 1-0 și doar norocul te scapă de egalare, atunci mai bine renunță să ma joci!
A ajuns la modă „am știut să suferim!” de parcă suntem masochiști! Eu nu sunt! Spectatorii nu sunt și ei nu dau bani pe bilet ca „să sufere” ci să se bucure! Așa cum fotbaliștii nu iau banii ăia mulți ca să sufere ci ca să câștige „să-l facă să sufere pe adversar”!
O echipă care „știe să sufere” nu „să-l facă pe adversar să sufere” nu merită sa fie campioană! Punct!

15.05.2023