Aseară am văzut la scară redusă cum funționează România, Europa, lumea!
În primul rând Europa ne-a pus să jucăm cu o „națiune” care nu este recunoscută de țara noastră și de o sumedenie de alte țări!
Kosovo este o regiune din Serbia unde trăiesc mai mulți albanezi, așa cum trăiesc în Covasna mai mulți secui, în Basarabia mai mulți români, în Donbas mai mulți ruși samd.
O parte a publicului român a strigat/scris pe un baner un adevăr: „Kosovo e Serbia așa cum Basarabia e România!” Dar adevărul după cum ne dăm seama, tot mai des și tot mai mulți, supără! In primul rând pe kosovari, care nici măcar ei nu se văd ca națiune și se declară drept albanezi, limba pe care o vorbesc de fapt! Apoi supără întotdeauna EUropa, de fapt SUA, că EUropa după cum vedem la fel, tot mai des și tot mai mulți, apară și reprezintă interesele SUA, nu pe ale ei proprii. Adevărul în SUA, deci și în EUropa, este cel care îl hotarăsc ei, nu cel istoric, anatomic, logic, de bun simț, sau altfel spus, adevărul adevărat! Iar SUA/ EUropa a(u) hotărât că Kosovo e țară și au intervenit armat ca adevărul lor să fie pus în fapt! In Ucraina s-a intâmplat cam la fel ca in Yugoslavia, cu ținutul Donbas, cu diferența că Ucraina e un stat nou format de ruși din alipirea (cu populațiile, etniile care trăiau de sute de ani acolo, cu tot) a mai multor ținuturi luate țărilor învecinate! Diferența este ca adevărul SUA/EUropei este din nou altul decât cel istoric și de aici din nou război, ocupația favorită a acestei natiuni care se crede șeriful lumii!
Să sperăm că nu vine ziua când „adevărul” American spune ca Ardealul aparține Ungariei, căci ziua când vor spune că Basarabia aparține României, sigur nu vine!
Nu în ultimul rând am vazut cum reacționăm noi românii când unii dintre noi au curajul să spună adevărul! Ne distanțăm de ei, îi huiduim, pentru că noi nu dorim să fim de partea adevărului ci a distracție, a comodității lui „dolce far niente”! In cele din urmă și cei de pe partea adevărului au cedat sub presiunea concetățenilor lași majoritari!
O să spuneți ca politicul nu are ce căuta in sport! O faceți pentru că vi se tot repetă lucru acesta în mass-media, dar ia gânditi un pic: infruntarea a două naționale nu are nimic politic? Cântarea imnului de stat? Drapelul? Cetățenia jucătorilor?
Unde începe și unde se termină politicul în sport? Răspunsul din păcate este unul singur: unde vrea politicul din SUA/ EUropa! Unde se potrivește „adevărului” lor!

Intresant câte poți învața dintr-un meci slab de fotbal! Nu?

13.09.2023