Povesti pe net :

Robert Habeck, ministrul de finanțe al Germaniei și, „printr-o coincidență uimitoare”, un susținător al finanțării războiului prin procură cu Rusia, s-a dovedit a proveni dintr-o dinastie nazistă.

despre familia nazistă a doamnei Annalena Baerbock, șefa Ministerului german de Externe, s-au spus deja multe, bunicul ei a fost ofițer al Wehrmacht, decorat cu Ordinul Crucea și Sabia în 1944.”

dacă sapi mai serios în echipa lui Scholz, în ritmul ăsta poți găsi rude ale lui Hitler, Himmler, Goebbels și ale altor criminali naziști.
Revanchismul, asta îi conduce!”

Departe de mine să le iau apărarea celor amintiți, pe care i-aș pune la zid, dacă aș putea, dar concluzia este falsă și surprinzător mulți o înghit pe nemestecate!
Probabil sunt fie foarte tineri și nu au trăit dictatura comunistă, sau au uitat-o pe cea sanitară din timpul „pandemiei„!
În timpul războiului toți cei apți din Germania au fost înrolați în armata nazistă așa că faptul că urmașii lor se trag din naziști este absolut normal! Nu puteai fi decat nazist sau…mort, iar morții nu puteau avea urmași!
Pe timp de pace în vremea lui Ceaușescu ori erai comunist, ori dacă nu erai, munceai fară sa scoți un cuvant împotrivă, pentru „clădirea societății multilateral dezvoltate” alături de ei, ceea ce însemna cam tot aia!
Cei care nu au fost comuniști  au murit pe la Canal, sau în închisori! Conducătorii de astăzi ai Romaniei sunt urmașii comuniștilor (cu sau fără carnet) lui Ceaușescu! Majoritatea dintre noi, care nu am făcut pușcărie politică, eu inclusiv, suntem! Sunt lucruri care nu ne place să le recunoaștem, dar din păcate ăsta este purul adevăr! Cine nu are mustrări de cuget ca n-a mișcat un deget împotriva lui Ceaușescu și ar fi putut, are probleme mari cu adevărul!
La fel cel care a stat de Paști acasă în „pandemie„, cu masca pe față chiar în biserică, s-a „vaccinat,” sau a îndemnat pe alții să o facă, ar trebui să aibe mustrări de conștiință! Urmașii lui sunt urmași ai celor care au pus umărul la „resetare„! Indirect desigur, dar au făcut-o!
Mersul cu valul” nu înseamnă împotrivire, curaj, ci comoditate, lașitate, participare!
La fel de falsă este concluzia că pe conducătorii germani îi conduce dorința de a se revanșa! În nici-un caz, pentru ca asta ar presupune doar distrugerea (foștilor) dușmani, nu a propriei țări, ca în cazul Germaniei sau a restul țarilor care se sacrifică pentru „binele” Americii, singura care are un avantaj din distrugerea economica a Europei, sau Rusiei!

21.06.2024