Ieri a fost ziua internațională a iei și m-am bucurat sa văd la biserică foarte mulți oameni îmbrăcați cu ea ( desigur nu cu ziua😉). Majoritatea nici habar nu aveau de această „zi,” dar fiind o zi de mare sărbatoare ( Sfânta Treime și Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul) au venit îmbrăcați cum se cuvine! Că după umila mea părere așa se cuvine să vină creștinul român la biserică, mai ales în diasporă! Și nu doar în zi de sărbătoare! Trebuie să aratăm ce suntem, tot timpul; mai întâi creștini și apoi români, prin tot ce putem!
Chiar și eu aveam ieri o ie (deși pe măsura mea e greu de găsit așa ceva!) care aducea a românească, cumpărata însă din Olanda! Mi-a trebuit vreo lună să scot mirosul de canabis din ea, dar s-a meritat!
Mai am două „mai românești” cumpărate din România și produse în … India! Astea poți jura că sunt din Mărginimea Sibiului dar inul este atât de „topit” încât este aproape transparent, iar condiția mea fizică actuală nu-mi permite să-mi expun Sixpack-ul! Mai ales în biserică!
Singura ie adevarată pe care o am, am moștenit-o! Păcat doar că răposatul era mult mai firav, Dumnezeu să-l odihnească! O pastrez însă cu sfințenie în speranța ca mai adaug vreo 10-20 de kilograme la cele 30 deja „pierdute” și o să-mi fie bună măcar pe ultimul drum!
Din păcate se pare portul nu este dorit de loc de cei care ne conduc, sau poate le e teama că Alexandru Florian de la institutu Elie Wiesel o să-i acuze de legionarism și implicit de antisemitism, fiindcă altfel nu-mi pot explica de ce este atât de greu să găsești o ie dintr-un material bun, chiar brodată cu mașină la un preț accesibil!?
Oricum nu e încă foarte rău până nu suntem obligați să purtam obigatoriu o kippa ca să nu fim considerați antisemiți! Sau o pălărie de cowboy și cizme, ca semn de apartenență la SUA, sau curând vreo tunikă rusească dacă mai facem mult pe grozavii!
Dar s-ar putea mult mai bine și dacă vrem să supraviețuim, ca neam, trebuie să apărăm ce e al nostru! Tot ce e al nostru!

25.06.2024