Este „Generația de Suflet” mai bună decât „Generația de Aur„?
Greu de spus deocamdată, pentru că primii mai au câțiva ani la dispoziție să-și demonstreze valoarea!
După parerea mea, de suporter, generația lui Hagi senior putea realiza mai mult decât a realizat, la ce talente erau în echipă!
Generația lui Hagi junior ne-a surprins pe toți prin faptul că au înlocuit prin dăruire surplusul de talent al generației anterioare!
Este Olanda mai talentată decât România? Cu siguranță! Dar nu au fost și Ucraina, Belgia, Slovacia? Cu toate astea noi, nu ei, am terminat pe primul loc în grupă!
Da, am fost învinși de Belgieni, dar nu a fost atât surplusul de talent care ne-a învins, ci diferența de dăruire! Ei și-au dorit mai mult, au muncit mai mult, iar în momentul când ne-am „trezit” și noi, situația pe teren a început să se echilibreze! Era din păcate prea târziu…
Cu Slovacia  am „scos” abia un egal. Pe de o parte nu ne trebuia mai mult, pe de alta a fost nevoie de un „duș rece de sus” să ne trezim din letargia celor 30°C!
Putem trece de Olanda?
Eu zic ca da, cu credință, încredere, abnegație, seiozitate, sacrificiu si mai ales dacă intrăm „treji” de la început, cu echipa cea mai bună, fără „experimente” tip Pușcaș! Și bineînțeles cu ajutor de sus, ajutor pe care echipa/antrenorul îl recunosc, cer și așteaptă, l-au primit până acum, nu doar prin tunete, sau „dușuri de trezire„!
Iar dacă facem tot ce ține de noi și totuși pierdem, nu-i nici-o problemă; s-a schimbat deja optica asupra României atât prin echipa, cât și prin fanii ei!

Hai România!

27.06.2024