Spray-ul atotputernic

Trebuie să fie îngrozitor să-ți fie așa frică de moarte, încât tot timpul să te gândești cum să te protejezi!
Astăzi lângă mine, la Sfânta Liturghie, a participat o astfel de femeie!
S-a așezat în strana din spatele meu, și-a scos o mască nouă, din aceea de praf (FFP2) pe care nu ai voie să o porți mai mult de 90 de minute în cazul unei activități ușoare. M-am gândit ” să sperăm că nu lungește preotul predica că nu-i ajunge bietei femei timpul„! S-a dezinfectat pe mâini (ce nu găsesti în poșeta unei femei?) a scos masca din ambalaj, prinzând-o numai de elastic și si-a potrivit-o pe figură, după care și-a dezinfectat din nou mâinile!
Aoleo Doamne, m-am gândit, ce mă fac că eu sunt cam răcit de câteva zile! Dacă încep să strănut, să-mi șterg nasul, sau poate să tuseșc bag biata femeie în trepidații! Și sigur nu am reușit să nu tuseșc și a trebuit și să-mi șterg nasul! Din spate am auzit spray-ul, dar prefer să cred ca și-a dezinfectat din nou mâinile, că o fi atins strană, nu că a dezinfectat aerul din jurul meu!
La Evanghelie nu mi-am putut opri gândul că degeaba te „protejezi” cu mască, spray dezinfectant că Dumnezeu îți poate spune și ție: „Nebunule, la noapte voi cere sufletul tău de la tine, la ce ți-au folosit toate astea?
A venit apoi momentul întâlnirii de gradu lII când mi-am zis acum e acum! La noi în biserică la „Să ne iubim unii pe alții” enoriașii își strâng mâinile! M-am întors către ea și a trebuit să-mi mușc buzele să nu râd ( sau plâng?)când am văzut cât de îngrozită era de ce urmează! Dar dacă ea nu mi-a întins mâna, eu am acceptat  (așa cer regulile de politețe să aștepți să-ți întindă femeia prima mâna) cei din jur însă nu au fost așa politicoși!
Hristos în mijlocul nostru!” a fost acoperit de „ssssââsss-ul” prelung al spray-ului dezinfectant!
Predica a fost lungă, s-a citit pastorala, ba Patriarhul a mai amintit si de „pandemie”  de parcă nu ar fi destui în biserică care nu ne lasa să uităm de ea!
Nu pot să vă spun cât timp a purtat în total masca (fiindcă cele 90 de minute cam trecuseră când s-a terminat Sfânta Liturghie), eu am ieșit printre primii, îmboldit de o criză de tuse mult prea mult timp reținută, indusă de „aura” de aerosoli dezinfectanți din jurul meu! Sper să nu fi rămas cu sechele din cauza hipoxiei!
Dumnezeu să ne ierte pe toți!

20.11.2022

5 gânduri despre „Spray-ul atotputernic

Adăugă-le pe ale tale

  1. Din experienta personala: am vazut intr-un filmulet o utilizare inedita a gelului de maini, acela ce te dezinfecteaza si curata. Daca ai vreo pensula cu care ai vopsit si pe care nu ai reusit sa o speli sau ai uitat de ea, pune-o pe folie alimentara, toarna gel peste ea si impacheteaz-o. Tine-o catva timp. Apoi despacheteaz-o si o speli. Devine functionala. Am aplicat metoda si e chiar buna… M-am intrebat retoric ce face chestia aia pe piele…

    Seara buna!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: