Gata m-am săturat de bine!
Dă peste tot pe afară atâta bine!
Cele mai grave probleme sunt  soarele și mâncarea! Nici nu vreau să mă gândesc ce mi-ar spune dermatologul, sau diabetologul meu! Și cu ultimul mă întâlnesc curând, mai întâi în fața cântarului, după aceea în fața glucometrului, căruia nu-i pot falsifica datele!
Acum n-aș spune că acasă nu am mâncare, chiar mai bună, dar aici nu trebuie gătită, ci doar mâncată! Și dacă iei numai o bucățică infimă, doar din ce îți place, până ajungi la masă constați că s-a strâns ditamai „căpița” în farfurie! Te străduiești  să o termini cumva, că nu-i moral să arunci mâncarea, jurându-te tot timpul că de mâine nu mai faci așa! Cel mult o salată! Și o lingură de tzatziki! Și poate un gratărel mic…
Și asta zi de zi!
Am bere sigur mai bună și vinuri mai de calitate dar…cui îi trebuie acasă? Am și cafea și gheață și înghețată, dar se compară un frapé pe fotoliu cu cel de pe malul mării? Un Martini în fața ventilatorului, cu cel pe o terasă unde bate briza mării?
Mare noroc că am luat doar o saptămână, dacă erau două ori plezneam pe la cusături, ori de muream carbonizat!
Singurul lucru bun că mi-am schimbat rasa și asta nouă este cel puțin în vremurile care le trăim mult mai avantajoasă decât fosta! Nici mama nu mă mai recunoaște așa bronzat și asta doar după 5 zile și fără să o fi dorit!
Soarele în Creta, în iunie, e foarte puternic! Prea puternic aș zice și știu ce spun, că am mai fost toamna și nu era de loc așa!
Azi la ora 17 s-a anunțat un nor și îl aștept sincer cu nerăbdare poate ne trage și o răpăială de ploaie ca să devină aerul mai respirabil și să nu am mustrări de conștiință că am chiulit după-amiază de la plaje!
Marea mea problemă este așa cum v-am povestit anul trecut că odată intrați rechinii în capul meu … nu mai iasă niciodată! Asta înseamnă că direcția mea de înot este paralelă cu plaja și nu perpendiculară cu ea, cum a fost toată viața! Paralel înseamnă, lume, saltele, strigăte adică lucruri care nu-mi fac nici-o plăcere si ca atare orele de înot se reduc la minute!
Este însă (mai) sigur! Mă gândesc că și unui eventual rechin i-ar place o carne mai tânără nu una bătrână, plină de chimicale, ca a mea, oricât de frumos rotisat aș fi!
Așa că în loc să mă ofer, îl las să aleagă și mă bazez pe faptul că încă vede bine și nu-i chiar hămesit de foame!
Jassas!

A da! Norul a venit punctual (o oră mai târziu decât preconizat, suntem totuși în Grecia!)…cu ploaie! 🥵 Slavă Ție Doamne!

4.07.20249

urmarea aici