Pentru ca articolul „Ispită, sminteală, păcat” a fost aparent ignorat, (dacă o luăm după numărul de reacții) deși a fost de peste 80 de persoane citit (până acum), am să continui pe linia aceasta …care nu place!

Creația lui Dumnezeu este în perfectă ordine începând de la cea mai mic atom și terminând cu universul! Lucrul acesta nu este doar simplu de observat, ci este impregnat în structura noastră ca creație, pentru că fiecare artist lasă „amprenta” sa în lucrări!
Ca „lucrările” lui Dumnezeu dorim cu toții ca lucrurile să meargă perfect, facem eforturi de multe ori supraomenești pentru asta, renunțăm la o sumedenie de lucruri doar pentru a ne apropia de perfecțiune, oricare ar fi direcția eforturilor noastre!
În afară de relația cu Creatorul!
Aici deși Creatorul a avut grije să ne traseze „drumul„, deși avem mii de ani de experiență, sau oameni care au ajuns la îndumnezeire, deși știm cum trebuie acționat, refuzăm categoric să o facem încercând căi noi!
Ascultarea este un lucru greu și pentru monahi, darmite pentru noi mirenii!
Acceptăm fară probleme uniformele școlare, militare, de servici, dar nu „uniforma bisericii„!
Acceptăm fară probleme legile statului, care de multe ori nu sunt pe placul nostru, dar refuzăm „legile bisericii” din Scripturi, din Tradiție sau din Canoane!
Acceptăm ordinele primite de la un șef, de multe ori cu un caracter îndoielnic, dar le refuzăm pe cele ale lui Dumnezeu, a Sfinților!
Ne facem modele de viață din sportivi, cântăreți, bogătași, dar refuzăm să avem model pe Iisus, Sfinții și mai ales pe Maica Domnului!
Avem timp pentru orice mai puțin pentru Liturghie, rugăciune, cititul cărților duhovnicești!
Și în timp ce susținem evoluționismul, teoria milioanelor de ani a pământului, creat dintr-o explozie a nimicului, declarăm că suntem ortodocși și credem în ” Dumnezeu, Tatăl Atotțiitorul, Făcătorul cerului și al pământului…„!
În timp ce nu urmăm sub nici-o formă, (sau dacă da atunci doar ce ne place), ce ne-a cerut Iisus prin exemplu personal, prin cuvintele proprii sau prin viața/cuvintele sfinților Săi delarăm clar și deslușit:” (Iisus)S-a înălțat la ceruri și șade de-a dreapta Tatălui. Și iarăși va să vină cu slavă, să judece viii și morții, a Cărui împărăție nu va avea sfârșit„!
Nu urmăm ce spun Sfinții sau Prorocii dar declarăm despre Sfântul Duh „a grăit prin prooroci„!
Iar culmea faptului că nu îl urmăm pe Iisus care ne v-a judeca după cât de mult l-am ascultat pe El, sau pe Apostolii Lui,  este minciuna cu ” Aștept învierea morților. Și viața veacului ce va să vie.”!
De ce am aștepta asta când știm că nu ne așteaptă nimic bun după cât efort facem să nu fim mântuiți?

Cum se leagă articolul asta de cel ignorat? Se leagă!
Luați-vă timp să înțelegeți!

29.02.2024